Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nawigacja Nokia

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 03.07.2011 17:29

ferster napisał(a):coś nie tak?

Zdecydowanie, coś nie tak...
karo11
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karo11 » 03.07.2011 17:53

Mapy niektórych krajów są podzielone na części (landy, okręgi, województwa). Na pewno tak jest z Niemcami i może tak też jest z Austrią i wtedy trzeba dograć pozostałe części mapy dla Austrii ( oczywiście te przez które pojedziesz).
Shadi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Shadi » 03.07.2011 19:20

Musisz zwrócić uwagę czy wszystkie kraje które będziesz mijał po drodze też masz wgrane bo jak nie to wtedy może wystąpić problem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.07.2011 09:54

Ja zrobiłem tak, kupiłem większą kartę, zapakowałem całą Europę (niecałe 3 GB) i wszystko gra :lol:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 05.07.2011 10:06

Viniu napisał(a): e52 bezbłędnie działa z Ovi Maps. Jeśli nie przeszkadza Ci mały ekran to będzie hulać offline bez problemu. Ovi Maps mają do pobrania mapy 73 krajów.

Potwierdzam :) Korzystałem z nawigacji ovi w e52 (choć tak miedzy bogiem a prawdą, przydała się raz) podczas tegorocznej wyprawy do Chorwacji i nie zapłaciłem za to ani grosza.

Grunt to ustawić sobie 4 rzeczy:
- wyłączyć wszystkie źródła GPS poza zintegrowanym
- przełączyć mapy na offline
- wyłączyć optymalizowanie map
- wywalić ostrzeżenia o roamingu :)
iluzja4
Plażowicz
e52

Nieprzeczytany postnapisał(a) iluzja4 » 12.07.2011 14:40

Witaj. Ja osobiście wolę normalną nawigację, w moim przypadku używam GOCLEVER 5066 z dużym ekranem 5 calowym, wolę normalną nawigację bo jest ona przeznaczona tylko do tego, i mam dokładniejsze informacje, czas, ile jeszcze zostało i wiele innych i lepiej widać, natomiast telefon, mniejszy wyświetlacz, szybciej cięgnie baterie, i niech jeszcze ktoś zadzwoni to kolejne zamieszanie, ale ogólnie mówiąc, nie mam nic do tego typu nawigacji, zrobiłem aktualizację bezpłatną na OVI i ustawiłem że nie łączy się z internetem, i działa ogólnie bardzo fajnie jak na nawigację w telefonie, ale używam jej raczej jako dodatek, w razie gdybym potrzebował nawigacji a normalnej nie mam przy sobie. Więc jak nie masz wyjścia i chcesz używać nawigacji w telefonie, to śmiało, pobierz aktualizację krajów, i możesz śmigać "BEZPŁATNIE" tylko ustaw sobie tak w telefonie, bo jak zapomnisz to faktycznie zdziera kasę, a co dopiero za granicą.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone