Re: Jaka nawigacja pod androida do Chorwacji?
napisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2016 07:56
el_guapo napisał(a):Iwona75 napisał(a):Bravo dla mojego poprzednika ! W końcu jakaś sensowna wypowiedź. Wiem że w tym momencie narażam się na forumowy lincz, ale jak czytam o tych wszystkich nawigacjach - sracjach to zastanawiam się czy wszyscy już potracili głowy. Ludzie, czy wy potraficie coś zrobić sami, bez elektroniki ? Czy potraficie myśleć ? Zabrać Wam kilka gadżetów i giniecie we własnym mieście.
Nie jestem przeciwna nowinkom, ale te powinny stanowić tylko dopełnienie tego co najważniejsze. A w tym przypadku najważniejsza jest zwykła, papierowa mapa. Pewna, i jak powiedział tompakosc sprawiająca wiele frajdy już na etapie przygotowywania wyjazdu.
Nawet egzamin na pilota wycieczek zdaje się z papierową mapą, nie ma mowy o wspomaganiu się elektroniką. A to chyba o czymś świadczy.
Dyskusja jest o navi czy o "wyższości papieru nad navi"? Właśnie takie dygresje -
niestety tolerowane na tym forum - powodują, że w morzu śmieci (tak to m.in. Twój post) ciężko odnaleźć coś wartościowego. I nie - nie jestem wrogiem papierowej mapy, bo zamiłowanie do nich zaszczepił mi mój Ojciec. Pamiętasz szanowna koleżanko wydania map wojskowych - takie błękitne - w papierze, otóż mam je wszystkie, co prawda mocno nieaktualne ale mam. Mam też atlas HR w skali 1:160.000. Masz taki? Czy te twoje fantastyczne mapy ograniczają się do darmówek z Gazety Wyborczej? Mam też skany map całej HR w skali 1:25000 bodajże. I co? Mam
na siłę nawracać ludzi, dla których navigacja jest wystarczającym narzędziem w podróży? Wchodzą tu aby przeczytać/pozostawić informację dot. nawigacji, a nie czytać takie PIERDOŁY o mapach papierowych i wynurzeniach jakiejś dziewoji, że "egzamin na pilota wycieczek zdaje się z papierową mapą".
Twoje podejście doskonale ilustruje fragment z "Poranku Kojota"
Ale, niestety, napchałeś sobie głowę jakimiś pierdołami o żabach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych. Nie, Krzysiu?
Powtórzę jeszcze raz: DO CHOLERY NIE ZAŚMIECAJCIE WĄTKU
Kto tu zaśmieca wątek
Na pewno nie Iwona
Iwona przedstawiła swoje spostrzeżenia.
Ty zaś piszesz, że takie wypowiedzi są
niestety tolerowane. Czyli że powinno się
zabronić głosić inne poglądy od twoich.
Ty chcesz
zabronić innych poglądów niż twoje i jednocześnie odwracasz kota ogonem pisząc, że Iwona wciska komuś coś
na siłę.. Niczego nie wciska, korzysta z wolności słowa i nie domaga się zakazu głoszenia poglądów innych niż jej
Zauważyłem już w innej dyskusji, że na forum jest trochę dyskutantów przeświadczonych o własnej genialności, którzy ze złością reagują, jeśli ktoś ośmieli się mieć inne zdanie od nich. Zaraz ich obrzucają błotem, domagają się aby więcej nie pisali, przeważnie jak jeden zacznie z epitetami, pojawia się kilku kolegów i zaczynają lincz.
Jak ktoś nie zgadza się z nimi, to jest oskarżany, że narzuca swoje zdanie
Oni zabraniają mieć inne zdanie, są bardzo agresywni i niesympatyczni. W tej sytuacji wielu ludzi odpuszcza dalszą dyskusję z obawy przed internetowym linczem