Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

naviexpert

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 31.05.2011 09:05

Bodzioch Marek napisał(a):No dobra, czyli jaki program mam zakupić do samsunga galaxy S? Rok temu w iphonie miałem tom tom i było ok.

Mam Galaxy S 2.
Używam Igo z najnowszymi mapami - jedyne rozwiązanie które się na Bałkanach zawsze mi sprawdzało.
Używam także telefonu na Windows Mobile na którym jest także iGO oraz Automapa.
W mojej opinii Automapa na Bałkanach się nie sprawdziła (to samo we Włoszech). Wiecej dróg widziało iGO - przetestuj sobie z mapami NQ lub TA.
Znajomym się drogi kończyły w szczerym polu czasem, a ja nadal wiedziałem gdzie jadę dzięki iGO. Są także mapy poszczególnych krajów Bałkańskich dostarczone przez lokalnych producentów - moga być jeszcze bardziej dokładne niż te od NQ czy TA).
Jest jeszcze na Androida Sygic, niektórzy go lubią, inni nie. Ja go nie testowałem poza granicami Polski, więc nie wiem jak jest z pokryciem siatki dróg przez ten program na Bałkanach.
Na Android Markecie możesz przetestować przez tydzień za darmo Sygic.
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 31.05.2011 09:17

tamtam napisał(a):Używam także telefonu na Windows Mobile na którym jest także iGO oraz Automapa.
W mojej opinii Automapa na Bałkanach się nie sprawdziła (to samo we Włoszech). Wiecej dróg widziało iGO - przetestuj sobie z mapami NQ lub TA.

Święta racja. Od lat jeżdżę tylko z IGO. Rewelacja, nigdy mnie nie zawiódł.
Automapa - tylko w Polsce. Szczególnie z tego powodu, że ma mapy od Navteqa, które są znacznie mniej dokładne niż TeleAtlas, który z kolei znajduje się w IGO plus mapy lokalnych dostawców.
smiodus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) smiodus » 31.05.2011 09:29

ja przerzuciłem się z naviexperta na waze (http://waze.com)
- za darmo,
- znacznie więcej informacji "społecznościowych"
- jeśli nie ma drogi można sobie ją nanieść na mapę samemu :)

nie jest aż tak różowo jakby mogło wyglądać ale nic nie kosztuje można spróbować.
S
BubblesGirl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) BubblesGirl » 01.07.2011 14:50

Mam nawigacje GPS z mapami iGo ale z 2006/7 roku, czy od tamtego czasu w drodze na Chorwacje wiele się pozmieniało czy damy rade dojechać na takiej mapie czy raczej powstało od tego czasu wiele dróg i navi pobłądzi??
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 01.07.2011 15:01

BubblesGirl napisał(a):Mam nawigacje GPS z mapami iGo ale z 2006/7 roku, czy od tamtego czasu w drodze na Chorwacje wiele się pozmieniało czy damy rade dojechać na takiej mapie czy raczej powstało od tego czasu wiele dróg i navi pobłądzi??
Oczywistym jest, że przez te parę lat trochę się pozmieniało. Dojechać na pewno się da, najwyżej trochę pokręcicie i pobłądzicie. Ja mocno bym się zastanowił nad używaniem nawigacji, która może wprowadzić w błąd, ale wszystko zależy od trasy i celu podróży.
Sopran
Autostopowicz
Naviexpert

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sopran » 01.07.2011 15:38

Kochani jestem w chwili obecnej w Baszkiej i jechałem na nawigacji Naviexpert na Samsung Galaxy I
Powiem krótko REWELACJA.
Jeszcze nie znam kosztów to znaczy nie do końca znam bo wykupiłem pakiety transmisji danych w plusie na terenie UE ale nie znam kosztów wygenerowanych w Chorwacji.
Jak już będę w kraju to napiszę o kosztach chyba że po uregulowaniu rachunku braknie na Internet :)

PS
Słonecznie, fajnie, ładnie ale woda tak zimna że …….. pozostawię kropki (podobno za bardzo się wymieszała :P)
Sopran
Autostopowicz
Nawiexpert

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sopran » 01.07.2011 15:41

Mialy być kropki a nie jakieś ……..
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 01.07.2011 15:50

wystarczyło w Chorwacji umieścić w sprzęcie kartę chorwacką i byłoby prawie za darmo.

A na Androida własnie wyszedł najnowszy copilot v.9, który jest tak naprawdę pierwszą navi z prawdziwego zdarzenia na ten sprzęt.
kgaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kgaw » 21.01.2012 21:11

Sopran , jaki koszt na Naviexpert ?
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 21.01.2012 21:31

Ludzie instalujecie zwykłą automape na zwykłą navi zy Garmina na symbiana i tyle czy wy musicie mieć okladnie adres domu, bo inaczej uważacie że navi jest do d.... Przez takie jeżdżenie tylko przez navi jedziesz 10x do cro ale jak się navi zepsuje to jesteś w czarnej d.. Popatrzcie też na znaki. I nie piszcie mi że navi tylko dla orientacji bo od tego jst mapa ( bez której ja się nie ruszam, może to zboczenie zawodowe - 7 lat jeżdzenia tirem BEZ NAVI).
strowger
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) strowger » 22.01.2012 16:33

RobertZ napisał(a):2. TomTom:
Albania 0%
Bośnia i Hercegowina 0%
Bułgaria 54%
Chorwacja 42%
Czarnogóra 0%
Grecja 84%
Macedonia 0%
Mołdawia 0%
Serbia 0%
Słowenia 100%

Poprawka do TomToma, mapy 8.80:

Szczegółowy zasięg:
Andora, Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Niemcy, Grecja, Włochy, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Węgry, Malta, Monako, Norwegia, Polska, Portugalia, San Marino, Słowacja, Słowenia, Hiszpania, Szwecja, Szwajcaria, Irlandia, Holandia, Wielka Brytania, Canary Islands, Vatican City State
Częściowy zasięg:
Turcja (68%), Łotwa (62%), Chorwacja (69%), Bułgaria (55%), Rosja (45%), Ukraina (43%), Rumunia (14%)
Drogi dojazdowe
Albania, Bośnia i Hercegowina, Macedonia, Moldavia, Czarnogóra, Serbia, Białoruś

Tak więc jest postęp w Chorwacji... a w połowie lutego wyjdą nowe mapy...
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone