P_Piotrek napisał(a):Witam,
Leon, niestety nikogo nie znalazłem. Szukałem sam i przez znajomych. Osoby, które pytaliśmy o taki kurs - pracują i mówiły, że nie mają czasu na zorganizowanie takich intensywnych zajęć. Może też trochę obawiają się, że ciężko im będzie uczyć kogoś, kto zaczyna naukę języka od postaw - i mogą być problemy w tłumaczeniu takiej osobie po polsku - bez znajomości j. chorwackiego u nauczyciela. Sprawa wydaje się nie taka prosta - może ktoś, kto ma dużo znajomych wśród humanistów miałby większe szanse.
Ze swej strony mogę polecić taką szkołę:
Slavia - Centrum Języków Słowiańskich i centrum tłumaczeń
ul. Siemiradzkiego 2
31-137 Kraków
tel. 507 487 201
e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
www.slavia-jezyki.pl
Widziałem na ich stronie, że mają w ofercie intensywne kursy języka polskiego. Piszą, że organizują też jakieś lekcje prywatne. W zeszłym roku chodziłem do nich na jeden semestr j. chorwackiego i jestem bardzo zadowolony. Myślę, że w sprawie mieszkania też można zapytać w takiej szkole - nawet jeśli sami nie załatwią, to może podeślą jakieś namiary.
Ja teraz mam bardzo niewiele wspólnego z naukami humanistycznymi oraz "życiem studenckim" - ale jeśli będę mógł w czymś pomóc - mieszkając w Krakowie - to daj proszę znać - chętnie pomogę.
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr
Hej,fajnie że dałeś takie info,własnie też się zastanawiałam nad tą szkołą-ale widze,że same pochlebne oipnie krąża-więc się zapisuję!!!dzięki za te namiary:)