Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nauka Chorwackiego

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
patrykoo7
Croentuzjasta
Nauka Chorwackiego

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrykoo7 » 02.11.2003 00:34

Cześć. Mam takie pytanko. Czy w Polsce są jakieś kursy języka chorwackiego? Zainteresował mnie ten kraj tak, że mam zamiar się nauczyć ich języka.
na hrvatskom :)
chorwacki

Nieprzeczytany postnapisał(a) na hrvatskom :) » 03.11.2003 15:28

Mnie sie nie udalo znalezc kursow. Mozna oczywiscie studiowac slawistyke na Uniwersytecie, ale chyba nie o taka mozliwosc pytasz. Jednak ja nauczylam sie chorwackiego! :) Jesli chcesz pogadac o tym napisz do mnie:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty
Re: chorwacki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2003 19:06

na hrvatskom :) napisał(a):Mnie sie nie udalo znalezc kursow. Mozna oczywiscie studiowac slawistyke na Uniwersytecie, ale chyba nie o taka mozliwosc pytasz. Jednak ja nauczylam sie chorwackiego! :) Jesli chcesz pogadac o tym napisz do mnie:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Myślę, że poznałaś jakiegoś przystojnego Chorwata i to on Cię nauczył :wink: , facetom jest jednak troszkę ciężej w tym względzie - nie słyszałem jeszcze na forum, by któryś dobrze poznał Chorwatkę lub się z Chorwatką ożenił - a przynajmniej nikt się nie chwalił :lol:
Pzdr
natasza26

Nieprzeczytany postnapisał(a) natasza26 » 04.11.2003 15:00

patrykoo7 napisał(a):Cześć. Mam takie pytanko. Czy w Polsce są jakieś kursy języka chorwackiego? Zainteresował mnie ten kraj tak, że mam zamiar się nauczyć ich języka.

Hej, w sprawie kursów chorackiego piszę. Możesz uczyć sie na wydziale Slawistyki ( Instytyt języków wschodnich) na ul. Browarnej w Warszawie ale można też znależć korepetytora, nawet chorwackiego pochpodzenia:)
bok agnieska
kamila

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamila » 06.11.2003 10:33

Witam!Moze ktos z Was pobieral gdzies prywatnie nauki z chorwackiego i bedzie potrafil odpowiedziec na moje pytanie.Interesuje mnie jak najlepiej i najszybciej mozna nauczyc sie tego jezyka?Czy lepiej aby nauczycielem byl chorwat czy polak?
Bardzo prosze o odpowiedz!Pozdrawiam!PA!
Ivana
Autostopowicz
lekcje chorwackiego

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivana » 06.11.2003 21:57

kamila napisał(a):Witam!Moze ktos z Was pobieral gdzies prywatnie nauki z chorwackiego i bedzie potrafil odpowiedziec na moje pytanie.Interesuje mnie jak najlepiej i najszybciej mozna nauczyc sie tego jezyka?Czy lepiej aby nauczycielem byl chorwat czy polak?
Bardzo prosze o odpowiedz!Pozdrawiam!PA!

Czesc! Prywatnie sie nie uczylam, ale dawalam lekcje. Chyba nawet z niezlym skutkiem :) Chorwacki jest stosunkowo prosty, wiec mozna sie go szybko nauczyc. Na poczatek trzeba ,,lyknac" troche gramatyki (to jest raczej latwiejsze z polskim nauczycielem), a potem to juz tylko jak najwiecej rozmawiac (do tego zawsze najlepszy jest nativ speaker, ale jak Polak zna biegle chorwacki to tez jest ok.).
Pozdrav :)
Ivana
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivana » 06.11.2003 22:04

patrykoo7 napisał(a):Cześć. Mam takie pytanko. Czy w Polsce są jakieś kursy języka chorwackiego? Zainteresował mnie ten kraj tak, że mam zamiar się nauczyć ich języka.

Czesc. O zorganizowanch kursach nic nie wiem. Moge Cie uczyc prywatnie, ale jestem z Warszawy. Czy to duza przeszkoda?
Madziulka

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madziulka » 07.11.2003 13:46

Czesc!Przepraszam,ze zpytam,ale ile kosztuja takie korepetycji?
PA:)
pirogirl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pirogirl » 08.11.2003 23:27

Jestem na slawistyce,na drugim roku i uważam iż język chorwacki jest bardzo trudny, jak wszystkie zresztą języki fleksyjne(tzn.pełne odmian,a co za tym idzie.. setki,tysiące wyjątków) :evil:
pop3
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pop3 » 09.11.2003 01:11

Bok! Ja rowniez poszukuje nauczyciela j.chorwackiego najlepiej z okolic Zabrza. prosze o kontakty adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :D

pozdrawiam wszystkich goraco
Ivana
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivana » 10.11.2003 21:05

Czesc. Widze, ze chetni do nauki sa strasznie ,,porozrzucani" po calej Polsce. Moze bysmy w takim razie zorganizowali jakies lekcje interetowe?? Przy obecnym stanie techniki za niewielkie pieniadze mozna sie porozumiewac glosowo przez internet. A i prace domowe latwo przesylac :)
Napiszcie co o tym myslicie. Jesli ktos bylby zainteresowany to napiszcie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
zosia

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia » 10.11.2003 22:53

pomysł jest doskonały. Zapisuje sie
pop3
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pop3 » 11.11.2003 02:36

No prosze to jestesmy juz dwie.ja juz rok sie uczylam ale przypomniec sobie co nieco nie zaszkodzi :lol: oj to moje lenistwo!! :oops:
patrykoo7
Croentuzjasta
nauka

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrykoo7 » 13.11.2003 19:31

Rewelacja pomysł. Też chętnie w to wejde :D
Ivana
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivana » 14.11.2003 08:03

Madziulka napisał(a):Czesc!Przepraszam,ze zpytam,ale ile kosztuja takie korepetycji?
PA:)

Czesc! A skad jestes? Jesli jestes naprawde zainteresowana to napisz do mnie na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl A moze lekcje przez internet? Widze ze jest pare osob chetnych :) Jesli tak to najpierw musimy sprawdzic jak nam to bedzie wychodzilo. Jesli wszystko bedzie ok. to ustalimy jakas cene.
Pozdrawiam

Asia

PS. Moj telefon 022/811 72 41
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko