Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nauka Chorwackiego

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kamilica
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamilica » 13.10.2004 08:35

ja też zapraszam na lekcje, z tym, że proponuję naukę przez pocztę. Może odbywa się trochę wolniej niż przez internet, ale zdecydowanie łatwiej to wychodzi.
mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 14.01.2005 10:37

ehhh napiszę jeszcze tu :cry: ma ktoś może polskie tłumaczenie tekstu piosenki "Putujen tamo" ?proszę !!!!!!!! :(
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 14.01.2005 12:18

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ec ... 7/index.do

od stycznia do listopada .......od sijećnja do studenoga
krajowych.....domaćih
i wiadomo o co chodzi :wink:
ZAJEC
Koneser
Nauka chorwackiego

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 17.01.2005 21:03

Jeżeli ktos poszukuje mini kursu jezykowego z romowkami polsko-chorwackimi iz CD,to mogę pomóc w kupnie posiadam to wydanie i jestem z nigo zadowolony moze slyzyć poczatkujacym jak rowniez osobom ktore juz mialy kontakt znaukachorwackiego.Cena to 18.5zł+koszty wysyłki.

Pozdrav
chocolatta
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chocolatta » 29.07.2006 12:05

mam male pytanlo :) czytajac słowa piosenek i rózne teksty po chorwacku (z tłumaczeniami off cozz :D) dosyć często spotykam się ze słówkiem zelis - co ono dokladnie oznacza?
sunshine
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sunshine » 29.07.2006 12:39

želis= życzysz

pozdrawiam
maalena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maalena » 29.07.2006 15:23

Potoczniej też w znaczeniu chcieć, np:
ne moraš to raditi ako ne želiš - nie musisz tego robić jeśli nie chcesz, nie masz ochoty
a w znaczeniu jak wyżej podano, np:
želim ti puno sreće - życzę ci dużo szczęścia:)
chocolatta
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chocolatta » 31.07.2006 20:42

dzieki za odpowiedzi :D w końcu wiem, co znaczy moje nazwisko xD pozdroofki :)
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko