Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nauka Chorwackiego

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pinia_Pinia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pinia_Pinia » 14.08.2004 19:16

Ja tez chce się uczyć Chorwackiego.We wrześniu ubiegłego roku znalazłam w łodzi szkołe PROEUROPA[ http://www.proeuropa-edu.pl/index.php?action=showoffer ] która miała w planie kurs Chorwackiego ale z braku chętnych......kurs się nie odbył.

Więc w tym roku wszyscy forumowicze-chorwacjofili-zapaleńcy z łodzi łączmy się i uderzajmy do nich może w tym roku zorganizują!!!!!!!!

gg 6874436
szczepa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczepa » 16.08.2004 22:20

elllo!
szukam kogos kto by mogl mi przetlumaczyc tekst z Chorwackiego na Polski...
Dalmatino
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatino » 05.09.2004 11:36

Hrvatski mozda se nauciti ako citate knjigi i slusate radio ...hrvatske naravno :P A jos najbolje ako imate hrvatsku televizju ....zna netko pisati programe? Mozemo napravit neki mali rijecnik :] besplatan (freeware)
Dalmatino
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatino » 05.09.2004 11:46

Poljaci ako ste na odmoristu u Hrvatsku pokusajte razgovarati sa ljudima samo na hrvatski, brże se mozda nauciti 8)
ptysiu_smoku
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptysiu_smoku » 08.09.2004 14:06

Jagna! Rozpatrywalem sprawe i mozliwe byloby rozpoczecie kursu chorwackiego jakby sie zebralo grupe w Zabrzu (Gronex) albo w Katowicach (Maximus - ul Szkolna).. Bylbym chetny, obojetnie czy tu czy tu. Moze oprocz nas chcialby ktos jeszcze?
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 08.09.2004 14:37

Jestem zaaaa! ale raczej w Zabrzu...Jak coś, daj znać.gg 3985929
Pinia_Pinia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pinia_Pinia » 10.09.2004 13:02

Kurs Chorackiego w Łodzi! Znalazłam!

szkoła PROEUROPA koszt:510/sem przy jednorazowej wpłacie [540 na raty]Chętni muszę się zgłosić we wrześniu! Do dzieła!

http://www.proeuropa-edu.pl/

to jest link do szkoły
Jagna
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jagna » 12.09.2004 10:29

ptysiu_smoku napisał(a):Jagna! Rozpatrywalem sprawe i mozliwe byloby rozpoczecie kursu chorwackiego jakby sie zebralo grupe w Zabrzu (Gronex) albo w Katowicach (Maximus - ul Szkolna).. Bylbym chetny, obojetnie czy tu czy tu. Moze oprocz nas chcialby ktos jeszcze?

Witam!
Zabrze to niestety dla mnie za daleko, natomiast Katowice bardzo chętnie :) prosiłabym o szegóły, może na priva? (jagoda.g(at)poczta.fm)
Pozdrawiam
Jagna
Suzana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Suzana » 18.09.2004 13:42

:)
Widzę tu sporo chętnych do nauki;)
Czy interesuje Was nauka "szkolna", czy po prostu rozmowy przy piwie po chorwacku? Powoli kończy się sezon wyjazdów i niebawem usiądę w jednym miejscu... No - nie licząc wypadów na narty ;) Ale do czego zmierzam: chorwacki to mój ojczysty język (nie wyuczony) i jeśli jesteście zainteresowaniu tzw. konwesacjami to... możemy się zastanowić;)
Pinia_Pinia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pinia_Pinia » 18.09.2004 14:07

To bardzo ciekawe....Pytanie tylko gdzie osiądziesz tzn w którym mieście?
VC4R
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 18.09.2004 14:18

Ha!tu Cię mam Suzano :lol: Jako że konsekwentnie marudzę w tych tematach czas jakiś już na Forum i tym razem nie pozwolę sobie przepuścić okazji.Gdybyś więc w wolnej chwili zechciała zerknąc na ten wątek lub na ten ewentualnie tu byłbym zobowiązany.A gdybyś jeszcze zechciała się jakoś odnieść.... a może i coś przetłumaczyć.... ,czasami.....,gdy wrócisz :lol:
Suzana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Suzana » 18.09.2004 15:00

Pinia_Pinia napisał(a):To bardzo ciekawe....Pytanie tylko gdzie osiądziesz tzn w którym mieście?

Przeciez w info pod obrazkiem jest jak byk napisane: Kraków ;)
Suzana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Suzana » 18.09.2004 15:02

VC4R napisał(a):Ha!tu Cię mam Suzano :lol: Jako że konsekwentnie marudzę w tych tematach czas jakiś już na Forum i tym razem nie pozwolę sobie przepuścić okazji.Gdybyś więc w wolnej chwili zechciała zerknąc na ten wątek lub na ten ewentualnie tu byłbym zobowiązany.A gdybyś jeszcze zechciała się jakoś odnieść.... a może i coś przetłumaczyć.... ,czasami.....,gdy wrócisz :lol:

Ha! Wiesz... Może w miarę wolnego czasu... ;) Wolę tłumaczyć "na żywo" ipotem, niech każdy sam słucha i przekłada sobie w głowie;)
VC4R
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 18.09.2004 15:15

Cóż ,rozumiem! "na żywo"..... - jeden Thompson ,jedno piwo! :lol:
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 20.09.2004 07:16

Hrvatski mozda se nauciti ako citate knjigi i slusate radio ...hrvatske naravno A jos najbolje ako imate hrvatsku televizju ....zna netko pisati programe? Mozemo napravit neki mali rijecnik :] besplatan (freeware)

dalmatino :D :D :D jak czytam to co napisałeś to mi sie wydaje , że ja i bez nauki mówie po chorwacku :wink:

bog s3

ps ja równiez jestem zdania , że czytanie ksiązęk , tekstów ( a najlepiej tłumaczenie ich ) oraz ogądanie TV lub słuchanie radia jest najlepsza metodą nauki języka.
Ostatnio edytowano 29.09.2004 13:15 przez saturn3, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko