A hoy wracam do tematu nauki języka chorwackiego "chesjowisz" pisze że ukazały się rozmówki j.chorwackiego razem z płytą CD nie podał jednak co to za wydawnictwo i gdzie można CD nabyć.Osobiście korzystam z dwóch wydawnictw :1.Joanna Kalinowska i beata Dąbrowska -SŁOWNIK CHORWACKO-POLSKI POLSKO-CHORWACKI Z ROZMÓWKAMI Wydawnictwo HARALD G ul.Kolejowa 11/13 , 01-217 Warszawa e-mail : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl http://www.haraldg.pl bezpośredno u wydawcy można złożyć zamówienie. Natomiast druga pozycja to CHORWACKI rozmówki i słowniczek do podrózy WydawnictwoBERLITZ mają siedziby w Poznaniu, Wrocławiu, Gdańsku, Krakowie, Katowicach i Warszawie.Jeżeli chodzi o E-malie to wygląda to tak :
nazwa adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl np. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poza tym posiadają centra językowe w Polsce w miastach w/w .Jednak nauką języka chorwackiego nie są zainteresowani Sam komunikowałem sie w tej sprawie.Uprzejma Pani poinformowałamnie "że nie" gdyby jednak "coś , kiedyś " to dadzą mi znać.Do tej pory NIC. Podobna sytuacja ma się z SKK.Nuaka przez internet jest OK należałoby jednak to wszystko zorganizować ,a to wymaga czasu i pewnego wkładu mamony - nie wiem może się mylę.To narazie tyle względem pięknego języka chorwackiego.Pozdrawiam.Bok Waldek.