Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nauka Chorwackiego

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
nauka języka chorwackiego

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 29.02.2004 11:47

:D A hoy wracam do tematu nauki języka chorwackiego "chesjowisz" pisze że ukazały się rozmówki j.chorwackiego razem z płytą CD nie podał jednak co to za wydawnictwo i gdzie można CD nabyć.Osobiście korzystam z dwóch wydawnictw :1.Joanna Kalinowska i beata Dąbrowska -SŁOWNIK CHORWACKO-POLSKI POLSKO-CHORWACKI Z ROZMÓWKAMI Wydawnictwo HARALD G ul.Kolejowa 11/13 , 01-217 Warszawa e-mail : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl http://www.haraldg.pl bezpośredno u wydawcy można złożyć zamówienie. Natomiast druga pozycja to CHORWACKI rozmówki i słowniczek do podrózy WydawnictwoBERLITZ mają siedziby w Poznaniu, Wrocławiu, Gdańsku, Krakowie, Katowicach i Warszawie.Jeżeli chodzi o E-malie to wygląda to tak :
nazwa adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl np. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poza tym posiadają centra językowe w Polsce w miastach w/w .Jednak nauką języka chorwackiego nie są zainteresowani :?: :?: Sam komunikowałem sie w tej sprawie.Uprzejma Pani poinformowałamnie "że nie" gdyby jednak "coś , kiedyś " to dadzą mi znać.Do tej pory NIC. Podobna sytuacja ma się z SKK.Nuaka przez internet jest OK należałoby jednak to wszystko zorganizować ,a to wymaga czasu i pewnego wkładu mamony - nie wiem może się mylę.To narazie tyle względem pięknego języka chorwackiego.Pozdrawiam.Bok Waldek.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 29.02.2004 12:29

wydane przez Level Trading Czernica -Drukarnia Legis Wodzisław
seria Język bez barier -kupiłem przypadkiem w jezykowej księgarni w Krakowie -cena 19 zł z płytą
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 29.02.2004 16:56

:D A hoy ! Dzięki bardzo.Hvala ti puno:CHESJOWISZ" :D
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
nauka języka chorwackiego

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 29.02.2004 18:04

:D A hoy z tratwy Waldek podaję następne namiary na słowniki i naukę j.chorwackiego : www.ksiegarnia.uni.torun.pl -słownik polsko-chorwacki MILANA MOGUSA I NEDY PINTARIC ponad 100000 haseł coś więcej o słowniku na www.iszip.uw.edu.pl poza tym polecam www.zhr.pl oraz www.eurodialog.edu.pl pozdrawiam Waldek :D
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 10.03.2004 21:32

Cwiczenia z gramatyki języka chorwackiego-22zł40 gr
Uniwersytecka Księgarnia Naukowa Toruń
tel/fax 0566114298
Kathoris

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kathoris » 11.03.2004 09:11

Bok!
Jestem studentką fil. chorw- II rok. Słownik Mogusa jest rewelacyjny! I choć do tanich nie należy :( , przy solidnej nauce chorwackiego jest niezbędny! (Ja miałam okazję zakupić go po promocyjnej cenie i to w Zagrzebiu). Ale naprawdę polecam!
andrzej z R

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej z R » 11.03.2004 09:37

ten słownik mający 100000 słów jest też dostępny w toruniu ,ale jest dosyć drogi bo kosztuje 250zł
Kathoris
Autostopowicz
Kathoris

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kathoris » 11.03.2004 09:46

Jeszcze raz ja...
Całkiem fajne są też rozmówki BERLITZ i słowniczek z rozmówkiami HARALD G.
A słownik Mogusa jest niestety tylko polsko-chorw. :cry:
Les16
Język chorwacki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Les16 » 11.03.2004 09:52

Kathoris
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kathoris » 12.03.2004 14:24

JOANNA.
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JOANNA. » 12.03.2004 16:58

Zajrzyjcie na stronę, którą podał LES16, naprawdę świetna, czegoś takiego szukałam. Serdeczne dzięki! :D
ivo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivo » 17.03.2004 03:38

Jestem chorwat,mieszkam w raciborzu.Chorwatski co to za problem? imam pitanje za Ivanu,jesi ti hrvatica?Ako jesi napisi mi nesto na hrvatskom.zasto mislis da poljak naucitelj moze nekoga bolje nauciti hrvatski nap.od mene? puno pozdrava IVO.!
ivo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ivo » 17.03.2004 04:15

Gospodine Marinkovic! Drago mi je da postoji netko sa kime mogu pisati po hrvatski naravno ako to gospodin zeli? Ja se zovem Ivo,privremeno sam u poljskoj u Raciborzu.Ne vidim razlog zasto bi se netko ljutio sto se dopisujemo po hrvatski,pa i oni sami se hoce nauciti naseg lijepoga jezika. JA jesam izPaga i sam znas da mi sa otoka imamo problema sa gramatikom jer govorimo dijalektom ali to nije tako vazno. Moram te ispraviti kod rijeci (vecer) to se pise sa tvrdo C"ali kako sam vec napisao to nije tako vazno. Puno pozdrava i molim o kontakt!
Bogusław Marinković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogusław Marinković » 17.03.2004 17:07

Bog Ivo!
Ponekad pisem ć jer mi je tako jednostavnije jer na poljskoj tastaturi nema tvrdog c.
Ako se zelis dopisivat molim te pisi mi na e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Jagna
Turysta
Nauka Chorwackiego

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jagna » 27.07.2004 09:27

Kilka dni temu wróciłam z Chorwacji i nie mogę przestać myśleć o nauce języka chorwackiego... Czy rozpoczeliście ten internetowy kurs? Chętnie dołączę, jakie są warunki uczestnictwa, cena?

Pytanie do Kathoris: czy studiujesz slawistykę? jeżeli tak, to może mogłabyś udzielić lekcji? mieszkam niedaleko Katowic, dlatego pytam ciebie.

Pozdrawiam
Jagna
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko