Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

naturyzm

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
taurus
naturyzm

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 15.07.2003 15:34

Czy w okolicach Splitu można spotkać plaże dla naturystów. Jażeli tak, to proszę o bliższe namiary.
Michas

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michas » 17.07.2003 08:25

taurus napisał(a):Czy w okolicach Splitu można spotkać plaże dla naturystów. Jażeli tak, to proszę o bliższe namiary.

Kilka miejsc mozesz znalesc tutaj:
http://www.cronatur.com/ntdalce_split.htm
ale to nie jest za blisko Splitu. Zlezy co rozumiesz przez pojecie blisko :)

pozdr

Michal
taurus

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 18.07.2003 10:19

Michas napisał(a):
taurus napisał(a):Czy w okolicach Splitu można spotkać plaże dla naturystów. Jażeli tak, to proszę o bliższe namiary.

pozdr

Michal

Dziękuje za informacje. Jadę do miejscowości
Taurus

Nieprzeczytany postnapisał(a) Taurus » 18.07.2003 10:25

taurus napisał(a):
Michas napisał(a):

pozdr

Michal

Dziękuje za informacje. Jadę do miejscowości Sw. Martin i najlepiej by było, żeby taka plaża była osiągalna na piechotę. Jednak to zbyt piękne,żeby mogło być prawdziwe :wink:
Pozdrawiam Taurus
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 18.07.2003 12:04

właściwie to możesz w całej Chorwacji opalać się nago, penie nikomu to nie będzie przeszkadzało dopuki nie będziesz paradować w całej okazałości przed czyimś nosem :lol:
Taurus
naturyzm

Nieprzeczytany postnapisał(a) Taurus » 18.07.2003 15:34

I to jest właśnie piękne ! :wink:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 25.06.2007 19:19

M.Smith napisał(a):właściwie to możesz w całej Chorwacji opalać się nago, penie nikomu to nie będzie przeszkadzało dopuki nie będziesz paradować w całej okazałości przed czyimś nosem :lol:

mnie zdazylo sie oczywiscie gdzies na Istrii na plazy kolo miejskiego deptaku wiedziec grupke kilku mlodych o dziwo pan opalajacych sie calkiem nago. kobiety w topless i skromniutkich stringach byly czestym widokiem
Hetman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hetman » 12.04.2009 00:10

W sierpniu wybieramy się do Chorwacji samochodem mamy zaklepane miejscówki w Orebiću 2 tygodnie i w Tisnie 8 dni. czy może ktoś podać namiary na nagie plaże w tych miejscowościach, a może ktoś wie czy w pobliżu są jakieś ustronne zatoczki gdzie można by podjechać samochodem i bez skrepowania się opalać i pływać. Na forum czytałem że na wyspie Badija są plaże naturystyczne. Czy z Orebića można tam dopłynąć ? Może ktoś ma współrzędne GPS tych miejsc, byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i czekam na podpowiedzi :)
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 12.04.2009 20:50

http://mapy.google.pl/?ie=UTF8&ll=42.974652,17.150431&spn=0.008509,0.019312&t=h&z=16
to jest chyba oficjalna plaża FKK w Orebiću. Pewności nie mam bo widziałem ją tylko z samochodu. Już samo to dyskwalifikuje to miejsce, bo kto lubi jak mu auta jeżdżą nad głową (dosłownie).

Na wyspę Badija
http://mapy.google.pl/?ie=UTF8&ll=42.955417,17.160344&spn=0.017024,0.038624&t=h&z=15
pływają taxi-boat. Nie korzystałem bo miałem własny transport, ale na pewno bez trudu znajdziesz przystań z której odpływają.
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 13.04.2009 12:56

witam serdecznie,
praktycznie na wszystkich wysepkach między korculą a peljesacem można znaleźć takie miejsca, moje sprawdzone i ulubione to Gubavac i Vrnik.
potwierdzam też Badiję.
ps.
i to jest najlepszy powód o kupna pontonu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam
Hetman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hetman » 13.04.2009 19:01

A może coś wiecie o plażach na wyspie Murter. Może znacie tam jakieś spokojne ciche plaże. Mam miejscówkę w Tiśnie, będę wdzięczny za wszelkie informacje :D Jeszcze pytanko do Bogdana pontonu niestety nie kupię, a gdyby nawet to nie wiem czy znalazłbym miejsce żeby go upchnąć w naszym autku. Napisz jak na te wysepki Gubavac i Vrnik się dostać, czy tam pływają jakieś małe statki i odpływają w określonych godzinach ? Jak z powrotem do Orebića?
Pozdrawiam wszystkich Cromaniaków :)
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 13.04.2009 20:37

sory, nie wiem, z doświadczenia sadzę że z orebicia pływają taxi-boat, i pewnie za około 30-40 kuna zawiozą i przywiozą, mozna sie umówić o której godzinie, pewnie tak jest, bo to normalne w cro. ale sam nie sprawdzałem...
pozdrawiam

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone