Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

naturyzm

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 04.04.2003 12:16

Polo masz rację, życie jest piękne jeśli wciąż chce się nam planować i marzyć. Dzięki za ten optymistyczny tekst w wyjątkowo ciężki dzień w ukochanej ( 8O ) pracuchnie. :D :D :D

A co do naturystycznych plaż w Dalmacji - bardzo sympatyczna jest na wysepce Locrum koło Dubrownika. Wysepka jest parkiem krajobrazowym (albo czymś takim), i stanowi świetne miejsce do opalania i kąpieli w Dubrowniku, który nie ma ciekawej plaży. Płynie się tam promem z portu w starym mieście, kosztuje to kilkanaśnie kun,a można odpocząć po trudach zwiedzania.
Greg001
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greg001 » 09.07.2004 20:26

[quote="juli"]Ja proponuję kemping w Baśce na wyspie Krk (FKK Bunculuka -zjazd jest jeszc przed wjazdem do miasteczka). Kamp ma własną bajkową plażę z otoczaków, świetnie się przy niej nurkuje. Z kampingu prowadzi dróżka do miasteczka - atrakcje wieczorne zapewnione. Jest też kilka szlaków spacerowych oznakowanych od plaży,sklepik, mała knajpka na plaży(kalmary z młodymi ziemniaczkami i duszonymi na maśle listkami szpinaku - tak dla mnie smakują wakacje). Jeżdzimy tam właściwie co roku od 7 lat, naprawdę można cudownie odpocząć. No i nie ma plagi ogłądaczy...
Zaznaczam jednak ,że jeżdzimy zwykle w maju, czerwcu, kiedy jeszcze nie ma tłumów, więc nie wiem czy np. w lipcu nie jest gorzej.[/quote]

Jak duża jest tam plaża? Czy dzieci mogą sie tam bawić? Dzięki z góry!!! Greo001
amalik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amalik » 10.07.2004 11:21

Ania i Grześ napisał(a):a czy ktoś może polecić jakąś kameralną plażę naturystyczną na półwyspie Peljasac ? ( nam bardzo podobało się na kampingu FKK Punta Kriza na wyspie Cres , zresztą w miejscowości Cres jest także bardzo ładna plaża naturystyczna ) pozdrawiamy ! :P

Domyślam się, że byliście na Campingu "Baldarin". Czy moglibyście powiedzieć o nim coś więcej. Słyszałem, że jest to camping mieszany (FKK+TEXTIL). Prawda?
Kam&Jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kam&Jac » 11.07.2004 23:01

tutaj znajdziecie spis kempingow - tekstylnych, FKK i mieszanych ;)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=4954
pozdrowionka
AZTEK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AZTEK » 02.09.2004 23:55

ja tam do naturyzmu nic nie miałem dopóki nie pojechałem do cro.
a chodzi o niuanse estetyczne, których 70 letnie laski zdają się nie wyczuwać.
wiem,że tolerancja itd,ale nie mogłem tam jeść,jak się takie dwie zaczynały smarować olejkiem.. :?
całe szczęście parę drinków z malibu pomogło mi nabrac nieco do tego dystansu :wink:
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 17.02.2005 21:01

Greg001 napisał(a):
juli napisał(a):Ja proponuję kemping w Baśce na wyspie Krk (FKK Bunculuka -zjazd jest jeszc przed wjazdem do miasteczka). Kamp ma własną bajkową plażę z otoczaków, świetnie się przy niej nurkuje. Z kampingu prowadzi dróżka do miasteczka - atrakcje wieczorne zapewnione. Jest też kilka szlaków spacerowych oznakowanych od plaży,sklepik, mała knajpka na plaży(kalmary z młodymi ziemniaczkami i duszonymi na maśle listkami szpinaku - tak dla mnie smakują wakacje). Jeżdzimy tam właściwie co roku od 7 lat, naprawdę można cudownie odpocząć. No i nie ma plagi ogłądaczy...
Zaznaczam jednak ,że jeżdzimy zwykle w maju, czerwcu, kiedy jeszcze nie ma tłumów, więc nie wiem czy np. w lipcu nie jest gorzej.

Jak duża jest tam plaża? Czy dzieci mogą sie tam bawić? Dzięki z góry!!! Greo001
:?:
Mam pytanie czy dysponujesz może mapką tych okolic?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
interesuje mnie równiez cennik na tym kampie?
Jeżeli tak to czy mozesz ją mi przesłać ?
Dalmatino
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatino » 17.02.2005 23:19

AZTEK napisał(a):70 letnie laski
8)
Karolina8
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina8 » 27.02.2005 15:45

Hekja!
Nie wiem w czym jest problem ale ja zawsze uwazalam ze CHorwacja jest miejscem gdzie w kazdym miejscu mozna sie opalac nago no a napewno toplez...bylam juz w wielu miejscach i w kazdym miejscu czulam sie swobodnie jesli chodzi o opalanie...a zreszta nie widzialam jeszcze plazy na ktorej nie bylo by nagiego ciala... :lol:
Pozdrawiam!!
Karolina8
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina8 » 27.02.2005 15:47

Hekja!
Nie wiem w czym jest problem ale ja zawsze uwazalam ze CHorwacja jest miejscem gdzie w kazdym miejscu mozna sie opalac nago no a napewno toplez...bylam juz w wielu miejscach i w kazdym miejscu czulam sie swobodnie jesli chodzi o opalanie...a zreszta nie widzialam jeszcze plazy na ktorej nie bylo by nagiego ciala... :lol:
Pozdrawiam!!
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 27.02.2005 19:00

AZTEK napisał(a):całe szczęście parę drinków z malibu pomogło mi nabrac nieco do tego dystansu :wink:

Z tymi drinkami w podobnych sytuacjach należy uważać... A w ogóle wiecie jak ustalić moment kiedy należy przestać pić , wyjść z baru i wracać do domu ? Otóż na początku - jeszcze na trzeźwo wybiera się najbrzydszą kobietę w barze. Następnie zaczyna się pić , co jakiś czas spoglądając na tę kobietę. W momencie gdy stwierdzamy , że zaczyna się nam ona podobać to nieomylny znak , że należy .... iść do domu. :-)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.02.2005 22:21

mozna sie opalac nago no a napewno toplez Hm, Odważna jestes Karolina z tym odkrywaniem się, czy ty się nie krepujesz ludzi. No chętnie bym zobaczył twoją opaleniznę, jesli to mozliwe :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2005 22:33

darek1 napisał(a):mozna sie opalac nago no a napewno toplez Hm, Odważna jestes Karolina z tym odkrywaniem się, czy ty się nie krepujesz ludzi. No chętnie bym zobaczył twoją opaleniznę, jesli to mozliwe :D

Czyżby Ewa.Z i Anna S (oraz jej Skoda) dała ci kosza?
Michal S.
Croentuzjasta
Broszura

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 27.02.2005 23:16

http://pl.croatia.hr/

Na tej stronie są do ściągnięcia w pdf. broszury o miejscach dla naturystów. (można też za darmo zamówić jak ja)

Pozdrawiam Michał.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.05.2005 11:28

No pewnie. W Orebicu jak przejdziecie się w kierunku południowym, za plażą żwirową (tzw. miejską, tzn. najbardziej obleganą) na końcu tejże można swobodnie zażyć przyjemności opalania się wolnego od tekstyliów. A kawałek dalej..... Pozostawiam Waszej wyobraźni.
FUX
P.S. Orebic jest cudownyyyyyyyyyyyy
kopaj
Croentuzjasta
Bunculuka

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopaj » 18.05.2005 19:18

Fkk Bunculuka - jedno z najwspanialszych miejsc w Chorwacji,
Wspaniałe widoki, krystalicznie czysta woda z łagodnie schodzącym brzegiem; kamienne okrąglaki. Ciekawe usytuowanie kampingu na zboczu góry i na końcu drogi (dalej juz koniec świata)- można zapomnić o podglądaczach (grzechem jest w ogóle mysleć o czymś takim). Możliwości wyjścia w góry szlakiem turystycznym (wspaniałe widoki na zatokę) oraz przejścia górską ścieżką do odległych ale zapewniających intymność zatoczek (chociaż wygodniej przepłynąć pontonem ewentualnie zapłacić i przepłynąć wodnym taksi). W czasie dwutugodniowego wypoczynku pełny kontakt z naturą:codzienne koncert cykad, w powietrzu orły !!! i sępy !!!, a w wodzie delfiny!!! i wiele innych żyjątek. Warunki kempingowe bardzo dobre- tzw węzły sanitarne w pełnym komforcie do tego stopnia, że posiadają nawet oddzielne miejsca do kompieli psów. Na podkreślenie zasługuje wspaniała wielonarodowa atmosfera na kempingu - pełna życzliwość, szacunek, spokój.
GORĄCO POLECAM
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

naturyzm - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone