Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Naturyzm? Dlaczego tyle różnych zdań?

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 20.03.2010 16:18

nosekdomin napisał(a):Przy okazji już teraz widać jasno że niektórzy są bardzo mocno zacofani i przy tym bardzo aroganccy mocno dobitnie krytykując naturyzm. Tacy są Polacy, jak ktoś jest innej wiary, koloru skóry, orientacji seksualnej, jest naturystą- zaraz muszą ostro to zganić i szerzyć swoje zacofane utarte przez dziada pradziada herezje. Oczywiście sądząc że mają narodowa rację.

Nie jestem bardzo mocno zacofany.
Nie jestem również bardzo arogancki krytykując naruryzm.
Nie ganię nikogo ze względu na jego przekonania religijne.
Nie ganię nikogo ze względu na jego kolor skóry.
Cóż za absurd!

Niemniej mówię stanowcze nie publicznemu obnażaniu się. Jeśli obnażacze (czy jeśli wolicie ukryć tą przypadłość pod płaszczykiem filozofii - naturyści) dobrze czują się na golasa pośród innych obnażaczy, i czynią to w ustronnym miejscu, to nic mi do tego. Jestem wyjątkowo tolerancyjnym człowiekiem. Naprawdę. Ale jeśli robią to w miejscach publicznych (nawet odrobinę publicznych!) to ociupinkę mnie to niesmaczy. No i oczywiście szlag mnie trafie, gdy pomyślę, że komuś mógłby przyjść do głowy chory pomysł obnażać publicznie swoje dzieci, czy też kazać swoim dzieciom oglądać tychże obnażaczy... :? :? :?

Co do wspomnianej przez Ciebie nosekdomin, jak to nazywasz "innej orientacji seksualnej", to jest mi obojętne, czy facet żyje z drogim facetem, czy z kozą, czy cholera wie z kim/czym jeszcze. Jego problem. Pod warunkiem, że oboje wyrazili zgodę na ww. związek. Moim zdaniem powinni nawet mieć prawo zalegalizowania tego związku, choćby w celu umożliwienia wspólnego rozliczania podatków, dziedziczenie, itp. Oczywiście mówię stanowcze nie adoptowaniu przez nich dzieci, czy organizowaniu parad mających na celu propagowanie zbocz..., ech, szkoda gadać.
Co za czasy, normą jest margines.....

Co, jestem nietolerancyjny?? A odmieńcy są tolerancyjni nie pozwalając mi mieć własnych przekonań??
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 20.03.2010 16:50

smer napisał(a):Jestem wyjątkowo tolerancyjnym człowiekiem.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ps. Brawo Janusz!
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 20.03.2010 16:55

W ramach odburaczania i odsłamiania naszego zgawiedziałego kraju i solidarności z kolegą Noskiem od jutra będę chodził po moim Mieście Nadziei (Majcherowie) na golasa.. a gdy będzie chłodniej, to w przeźroczystym płaszczu.
Gruby nie jestem, więc może jakoś nie urażę uczuć estetycznych niektórych obywateli..
:roll: :sm:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2010 16:57

janniko napisał(a):od jutra będę chodził po moim Mieście Nadziei (Majcherowie) na golasa.. a gdy będzie chłodniej, to w przeźroczystym płaszczu.

Janie bądź kolegą - daj cynk kiedy to wpadniemy na sesje foto, może nawet wylądujesz w 2011 na cro_kalendarzu :?: :lol:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 20.03.2010 17:04

Piotrek_B napisał(a):
janniko napisał(a):od jutra będę chodził po moim Mieście Nadziei (Majcherowie) na golasa.. a gdy będzie chłodniej, to w przeźroczystym płaszczu.

Janie bądź kolegą - daj cynk kiedy to wpadniemy na sesje foto, może nawet wylądujesz w 2011 na cro_kalendarzu :?: :lol:

Obawiam się, że na sesji może się nie skończyć.
Janniko - jak się niektórzy dowiedzą, to może Ci się przydać jakiś majcher. :lol:
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 20.03.2010 17:20

Janusz Bajcer napisał(a):
smer napisał(a):
PS. A jak to jest z naturyzmem w zimę?

Zimą naturyści przenoszą się na baseny

Tak myślałem. Czyli jednak nie obcowanie z naturą jest główną pobudką zrzucania majtasków :) Na dobrą sprawę przyrody mogłoby w ogóle nie być, byle była publika :P :P :P
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 20.03.2010 18:04

smer napisał(a):
smer napisał(a):
PS. A jak to jest z naturyzmem w zimę?

Zimą naturyści przenoszą się na baseny

Tak myślałem. Czyli jednak nie obcowanie z naturą jest główną pobudką zrzucania majtasków :) Na dobrą sprawę przyrody mogłoby w ogóle nie być, byle była publika :P :P :P

to on
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 20.03.2010 18:14

janniko napisał(a):W ramach odburaczania i odsłamiania naszego zgawiedziałego kraju i solidarności z kolegą Noskiem od jutra będę chodził po moim Mieście Nadziei (Majcherowie) na golasa.. a gdy będzie chłodniej, to w przeźroczystym płaszczu.
Gruby nie jestem, więc może jakoś nie urażę uczuć estetycznych niektórych obywateli..
:roll: :sm:

Wstrzymaj się Janniko chociaż do maja bo uczuć to i może nie obrazisz, ale normalnie zmarzniesz... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2010 18:48

zebik napisał(a):
nosekdomin napisał(a):jest naturystą- zaraz muszą ostro to zganić i szerzyć swoje zacofane utarte przez dziada pradziada herezje. Oczywiście sądząc że mają narodowa rację.

Ty nie jesteś żadnym naturystą tylko ekshibicjonistą co jeszcze ma czelność zadawać debilne pytania:

nosekdomin napisał(a):I tu mam pytanie:
- czy można na golasa paradować na takiej dzikiej (bardziej czy mniej) plaży która oficjalnie nie jest plażą FKK?

Ciesz się, że nikt cię nie złapał bo byś go w ręku do szycia wiózł.

Obrazek

Od Ciebie to nie kartka najpierw się na policję zgłoś za piractwo, łamiesz prawo, a ludziom masz czelność zwracać uwagę. Takie kartki to w buty sobie włóż. Co wytypowali największą pierdołę czy jak.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2010 18:50

Piotrek_B napisał(a):

A ty z tym aparacikiem nie panikuj sam napisz a nie się boisz i wysyłasz gościa co prawo łamie i piractwo uprawia ściśnij się za jaja wreszcie i coś napisz, a nie spier... w kąt.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2010 19:02

zebik napisał(a):.......

Wycieczki osobiste radziłbym Ci przenieść poza forum i najlepiej wśród swoich kolegów jak Ci na to pozwolą
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2010 19:04

Piotrek_B napisał(a):
zebik napisał(a):.......

Wycieczki osobiste radziłbym Ci przenieść poza forum

Jakie wycieczki osobiste te które ty uprawiasz czy ja bo nie kumam komu jeszcze walniesz kartkę za jedno słowo. Odpowiadaj na pytania, a nie trącasz teksty rodem z podręczników dla akwizytorów. Morski Cię opuścił i nie wiesz jak działać zadzwoń może Ci pomoże?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2010 19:05

Komu walne to nie Twój biznes
EOT
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2010 19:08

Piotrek_B napisał(a):Komu walne to nie Twój biznes
EOT

To się przypierdalaj sam, a nie pirata wysyłasz. Ten człowiek nie ma moralnego prawa nic pisać . I nie ośmieszaj się i zdejmij tę kartę ze mnie i z popiela bo to komiczne zagranie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2010 19:10

zebik napisał(a):To się przypierdalaj sam, a nie pirata wysyłasz. Ten człowiek nie ma moralnego prawa nic pisać .

Licz sie ze słowami bo nie przypominam sobie bym takim słownictwem zwracał się kiedykolwiek do Ciebie lub innych na forum.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

Naturyzm? Dlaczego tyle różnych zdań? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone