Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Naturyzm? Dlaczego tyle różnych zdań?

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 20.03.2010 09:44

janniko napisał(a): Nagość sama w sobie jest naturalna i to ci powinno wystarczyć. A to, że Polacy nie dojrzeli do żadnych nowości i zmian, to nic nowego.
Zaścianek, buraki, słoma.. gumioki i kartoflisko
!Ahoj!

Co do koloru czerwonego - zgadzam się całkowicie.
Kolor niebieski - będę protestował.

Kolega janniko ... przecież światły człowiek jest, zjeździł kawał świata i zapewne zauważył, że w inszych stronach Europy niekoniecznie jest lepiej.
Myślę, że już czas najwyższy zaprzestać nazywać samego siebie (mam na myśli dyskutantów) samymi negatywymi określeniami. Przynajmniej tutaj na forum określajmy się nie aż tak drastycznie. Wiem, że są całe rzesze społeczeństwa do których to okreslenie jest adekwantne. W innych państwach niekoniecznie pod tym względem jest lepiej.
Myślę, że osoby, będące tutaj na forum, do tej kategori już dawno nie należą. Nawet jak jest inaczej - nie przyjmuję tego do wiadomości.

Co do meritum sprawy- już moje stanowisko jest znane.
Narurysta może na plaży leżeć okok mnie i z całą pewnością nic przeciwko temu nie mam. Niech tylko opala się normalnie i oby nie zdradzał "dziwnych zachowań".
Jak będzie wszystko ok, ......... uszanuję każdego naturystę (ale mi się napisało ... dlaczego miałbym nie uszanować). :oops: Jeszcze jak będzie miłej aparycji i komunikatywny .... sama przyjemność.

( mała tylko prośba .... niech ten naturysta będzie normalnej budowy ciała. "Kupa chodzącego mięsa" nawet w ubiorze jest niezbyt ...... nago to już całkiem ........ . Proszę mieć na uwadze względy estetyczne).
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 20.03.2010 10:07

korculankajedna napisał(a):Kurde, ale się dzieje !!
Fajna dyskusja, cieszę się, że jest kilku normalnych, którym nagość na ustronnej plaży nie przeszkadza.

Jak jestem sam na plaży nagi ........ to ja nie mówię o naturyzmie.
(nago, na pustej plaży, już niejednokrotnie zdarzyło mi się być,.. choćby przy zmianie majtek, czasem dłuższą chwilę)

Dla mnie naturyzm to świadome i celowe rozbieranie się, bycie nago wśród innych, większej grupy osób. Tak to rozumię.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2010 10:20

Woka wczoraj opisałeś trzech niemiaszków jak na golasa latali wśród normalnych ludzi - to nie jest naturyzm czy nudyzm tylko w czystej postaci ekshibicjonizm czyli demonstrowanie swoich narządów płciowych obcym osobom, które się tego nie spodziewają, no bo przecież idąc na normalną plażę nie spodziewamy się tam spotkać golasów chyba, że ktoś jest zboczony.
Kolega Nosekdomin założy kilka miesięcy temu wątek o chęci poszukania "ustronnych" plaż do uprawiania naturyzmu - tylko problem polega na tym, że nawet odludne plaże również nie służą do latania na golasa, od tego są plaże i kempingi FKK i tam nikogo z zewnątrz nie powinno interesować co się dzieje jeśli oczywiście nie łamane jest prawo.

Moim zdaniem dyskusja rozbija o to czy można czy nie można uprawiać naturyzmu wśród tekstylnych - (przecież nikt ich ganiać nie będzie na plażach FKK) - odpowiadam, że nie i jeszcze raz nie bo nie każdy sobie tego życzy i nie ma to nic wspólnego z takim czy innym "zaściankiem" i innymi epitetami. Geje i lesbijki używają dokładnie takich samych argumentów jak naturyści, a mnie jakoś dwóch całujących się facetów nie kręci i takich pogoniłem z plaży w Cro jak zaczęli się po tyłkach macać, a wokoło było pełno dzieci.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2010 10:33

zebik napisał(a):
nosekdomin napisał(a):jest naturystą- zaraz muszą ostro to zganić i szerzyć swoje zacofane utarte przez dziada pradziada herezje. Oczywiście sądząc że mają narodowa rację.

Ty nie jesteś żadnym naturystą tylko ekshibicjonistą co jeszcze ma czelność zadawać debilne pytania:

nosekdomin napisał(a):I tu mam pytanie:
- czy można na golasa paradować na takiej dzikiej (bardziej czy mniej) plaży która oficjalnie nie jest plażą FKK?

Ciesz się, że nikt cię nie złapał bo byś go w ręku do szycia wiózł.

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2010 10:35

pasażer napisał(a):
nosekdomin napisał(a):Oczywiście że "podpuszczam" (ale nie do końca) bo przecież po to napisałem ten wątek i jako pierwszy napisałem o sobie, aby wywołać kontrowane (w niektórych przypadkach NIE) emocje które mają dać dowód jak Polacy są zróżnicowani. Przy okazji już teraz widać jasno że niektórzy są bardzo mocno zacofani i przy tym bardzo aroganccy mocno dobitnie krytykując naturyzm. Tacy są Polacy, jak ktoś jest innej wiary, koloru skóry, orientacji seksualnej, jest naturystą- zaraz muszą ostro to zganić i szerzyć swoje zacofane utarte przez dziada pradziada herezje. Oczywiście sądząc że mają narodowa rację.

Trochę się nie zagalopowałeś? Jesteś odmieńcem, którego rajcuje bieganie przed małymi dziećmi z fujarką na zewnątrz i nie obrażaj Polaków!

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2010 10:36

AndrzejJ. napisał(a):
nosekdomin napisał(a):[q
Dziękuję za pomoc koledzy

....

Pasażer to taki trochę nawiedzony na forum.Wybacz mu.Podobny do niego był volumen,ale był na plaży naturystów i pikawa mu siadła.

Obrazek
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 20.03.2010 12:56

woka napisał(a):( mała tylko prośba .... niech ten naturysta będzie normalnej budowy ciała. "Kupa chodzącego mięsa" nawet w ubiorze jest niezbyt ...... nago to już całkiem ........ . Proszę mieć na uwadze względy estetyczne).

"Oczywiście żerowanie na młodości jest praktyczniejsze, ale to nie jest sztuka. Dawni malarze malowali ludzi starych... ...Pokurczonych, i to są najpiękniejsze... Jedne z najpiękniejszych obrazów." :wink:

Nie wiem czy wiesz ..... Te kartki możesz sobie na lodówkę przykleić i napisać "kupić makaron"...

- - - - - - - - - - -
do postu niżej, bo nie chce mi się pisać w tym temacie

Wypada mi się tylko z adminem zgodzić. Na szczęście nie spełniam waszych kryteriów.
Ostatnio edytowano 20.03.2010 16:10 przez pasażer, łącznie edytowano 3 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2010 14:25

pasażer napisał(a):
Nie wiem czy wiesz ..... Te kartki możesz sobie na lodówkę przykleić i napisać "kupić makaron"...

Na szczęście to nie Ty decydujesz do czego one mogą się przydać.
Jak masz zamiar to kontynuuj
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.03.2010 14:29

korculankajedna napisał(a):Kurde, ale się dzieje !!
Fajna dyskusja, cieszę się, że jest kilku normalnych, którym nagość na ustronnej plaży nie przeszkadza. Potwierdzają się też moje przypuszczenia, że buractwo w Polsce dalej się utrzymuje.

A tak sobie tu zacytuję dla uspokojenia buraków, że nie wszędzie ludzie grzeszą wystawiając pośladki do słońca:
W dalszym ciągu kobieta w Islamie może odkrywać przed innymi jedynie dłonie i twarz, a mężczyzna nie może pokazywać ciała od pępka do kolan.
Buraki!! Idziecie dobrą drogą!!

ooloo :lol: :lol:

Za to koleżanka może się odkryć cała. Zapraszam, może taka będzie odważna i da nagie zdjęcie na forum. Proszę bardzo odważna feministko, dalej, naprzód, odkryj swoje ciało ???. Ocenimy czy jeszcze ktoś na Ciebie spojrzy czy odwróci głowę. Pozdrawiam :D
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 20.03.2010 14:37

Mnie tam naturyzm nie przeszkadza. Powiem więcej, nawet by mi się podobało gdybym mógł opalać się nago w towarzystwie pięknych nagich pań. :) Choć z przyczyn natury fizjologicznej pewnie było by to niewykonalne....
Leżąc na plecach wzbudzałbym śmieszność, a położyć się na brzuchu pewnie bym nie mógł... 8O
Ale nie każdy ma taką fizjologię, więc jestem tolerancyjny.

A tak poważnie, to chyba za bardzo się tu w tej dyskusji napinacie. Więcej luzu...! :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.03.2010 14:45

smer napisał(a):Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, żeby sobie ktoś z goła dupą latał w ustronnym miejscu, w końcu to on w przypadku zauważenia naraża się na pośmiewisko i miano zboczka, a nie ja. Każdy ma prawo robić, co mu sie podoba (oczywiście w zgodzie z przepisami i ogólnie przyjętymi normami obyczajowymi) i nikomu nic do tego.
Tylko niech mi nikt nie próbuje wmawiać, że paradowanie na golasa jest normalne, bo nie jest i już! To jest chore, zboczone, NIENATURALNE, wyuzdane i paskudne, a szczególnie wtedy, gdy na taką wynaturzoną plaże zagania się dzieci i każe się im oglądać stado gołych pomyleńców, wichrując im tym samym psychikę.Seksualność/aseksualność: Czy naturyzm ma coś wspólnego z seksem? Myślę, że raczej nie... ot, tyle samo co przebywanie na plaży w textyliach; jeden nacieszy oko, drugi nie, jednemu zagra wyobraźnia, drugiemu nie. Niemniej jestem całkowicie przekonany, że naturyzm JEST zawoalowaną formą ekshibicjonizmu i możecie sobie Panowi Golasowie gadać co wam się podoba i dorabiać do swojej choroby demagogię, lecz i tak nie będę traktował waszych wyjaśnień poważnie.
Ja postrzegam rzeczy takimi, jakimi one są.

PS. A jak to jest z naturyzmem w zimę?

Oczywiście zgadzam się z kolegą. Posunę się dalej i powiem, że naturyzm to początkująca droga do ekshibicjonizmu i dalej do patologi społecznej jaką jest Pedofilia. Taka jest prawda i nikt nie powie mi, że nie mam racji. Chyba, że będzie to osoba z kategorii kochających inaczej. Pozdrawiam kolegę Smera serdecznie.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 20.03.2010 14:49

darek1 napisał(a):Posunę się dalej i powiem, że naturyzm to początkująca droga do ekshibicjonizmu i dalej do patologi społecznej jaką jest Pedofilia. Taka jest prawda i nikt nie powie mi, że nie mam racji. Chyba, że będzie to osoba z kategorii kochających inaczej. Pozdrawiam kolegę Smera serdecznie.

Wow... 8O ... A może by tak golasów za kratki.... 8)
Chyba nie tędy droga :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2010 15:01

smer napisał(a):
PS. A jak to jest z naturyzmem w zimę?

Zimą naturyści przenoszą się na baseny
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2010 15:09

darek1 napisał(a):Posunę się dalej i powiem, że naturyzm to początkująca droga do ekshibicjonizmu i dalej do patologi społecznej jaką jest Pedofilia. Taka jest prawda i nikt nie powie mi, że nie mam racji. Chyba, że będzie to osoba z kategorii kochających inaczej. Pozdrawiam kolegę Smera serdecznie.

Poradnik medyczny
mm4m
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mm4m » 20.03.2010 15:57

Tomasz W napisał(a):Mnie tam naturyzm nie przeszkadza. Powiem więcej, nawet by mi się podobało gdybym mógł opalać się nago w towarzystwie pięknych nagich pań. :) Choć z przyczyn natury fizjologicznej pewnie było by to niewykonalne....
Leżąc na plecach wzbudzałbym śmieszność, a położyć się na brzuchu pewnie bym nie mógł... 8O
Ale nie każdy ma taką fizjologię, więc jestem tolerancyjny.

Tego typu kłopoty z fizjologią można wyleczyć, jeśli nie chcesz się opalać w mokrych bermudach (wiecie, kto to bermudak po czesku? Synonim podglądacza.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

Naturyzm? Dlaczego tyle różnych zdań? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone