Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Naturyzm? Dlaczego tyle różnych zdań?

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 19.03.2010 09:09

woka napisał(a):Moja teza:
Jakby naturyzm świadczył o mądrości, inteligencji, o ...( samych pozytywnych rzeczach), co najmniej 80 % ludności tego świata nago by łaziła.

Woka!
Cóż za głęboko wiara w ludzkość!

Moja teza:
Jakby naturyzm... ble ble ble (jak wyżej).. , to nie więcej niż 5% ludności tego świata łaziłaby pół-nago... a tylko 0,1 (w porywach) łaziłaby nago!!!

:sm:
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 19.03.2010 10:56

Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, żeby sobie ktoś z goła dupą latał w ustronnym miejscu, w końcu to on w przypadku zauważenia naraża się na pośmiewisko i miano zboczka, a nie ja. Każdy ma prawo robić, co mu sie podoba (oczywiście w zgodzie z przepisami i ogólnie przyjętymi normami obyczajowymi) i nikomu nic do tego.
Tylko niech mi nikt nie próbuje wmawiać, że paradowanie na golasa jest normalne, bo nie jest i już! To jest chore, zboczone, NIENATURALNE, wyuzdane i paskudne, a szczególnie wtedy, gdy na taką wynaturzoną plaże zagania się dzieci i każe się im oglądać stado gołych pomyleńców, wichrując im tym samym psychikę.
Seksualność/aseksualność: Czy naturyzm ma coś wspólnego z seksem? Myślę, że raczej nie... ot, tyle samo co przebywanie na plaży w textyliach; jeden nacieszy oko, drugi nie, jednemu zagra wyobraźnia, drugiemu nie. Niemniej jestem całkowicie przekonany, że naturyzm JEST zawoalowaną formą ekshibicjonizmu i możecie sobie Panowi Golasowie gadać co wam się podoba i dorabiać do swojej choroby demagogię, lecz i tak nie będę traktował waszych wyjaśnień poważnie.
Ja postrzegam rzeczy takimi, jakimi one są.

PS. A jak to jest z naturyzmem w zimę?
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 19.03.2010 11:24

nosekdomin napisał(a):
Dziś na przykład gadałem z starszą panią i ona stanowczo powiedziała że naturyści to zboczeńcy... Taki mamy zaściankowy kraj.

A czego się spodziewałeś? Kiedyś szkoły były osobne dla chłopców i dla dziewcząt a kobiety na plaży były ubrane i pod parasolem bo to szkodzi. Trzeba lat świetlnych żeby zmienić sposób myślenia i patrzenia na plażową goliznę . A swoją drogą opalanie tak delikatnych części ciała może być szkodliwe dla zdrowia i chyba nie pomogą filtry UV( no chyba ,że w b.dużej ilości)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 19.03.2010 11:44

szary779 napisał(a):Trzeba lat świetlnych żeby zmienić sposób myślenia ...

Szczególnie w naszym "postępowym" kraju...
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 19.03.2010 11:54

janniko napisał(a):
szary779 napisał(a):Trzeba lat świetlnych żeby zmienić sposób myślenia ...

Szczególnie w naszym "postępowym" kraju...

Tych lat świetlnych może nie wystarczyć. Zawsze znajdzie się jakiś smerf, który wie lepiej i już. :evil:
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 19.03.2010 12:18

witam,
a ja wam powiem że mnie jest wszystko jedno co myślą inni...
pozdrawim.
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 19.03.2010 12:47

smer napisał(a):Niemniej jestem całkowicie przekonany, że naturyzm JEST zawoalowaną formą ekshibicjonizmu i możecie sobie Panowi Golasowie gadać co wam się podoba i dorabiać do swojej choroby demagogię, lecz i tak nie będę traktował waszych wyjaśnień poważnie.
Ja postrzegam rzeczy takimi, jakimi one są.

Łatwo wyobrazić sobie podobną dyskusję, prowadzoną epokę temu i podobny pogląd, na temat ekshibicjonistycznych kostiumów bikini, ukazujących o zgrozo - damski pępek i nagich męskich torsów.
Wszystko zależy od ogólnie przyjętych w konkretnej sytuacji norm.
Na plażach FKK w Chorwacji normą jest nagość. Jeśli to komuś nie odpowiada, może iść na inną plażę. Nie widzę natomiast potrzeby dorabiania do tego ideologii.
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 19.03.2010 13:03

nosekdomin napisał(a):
Dziś na przykład gadałem z starszą panią i ona stanowczo powiedziała że naturyści to zboczeńcy... Taki mamy zaściankowy kraj.

nosekdomin, Ty chyba nas podpuszczasz :wink: Nie wierzę, że chce Ci się codziennie biegać od człowiek do człowiek i nagabywać na temat golizny...
A na marginesie, gdybyś cofnął się do początków cywilizacji, to przekonałbyś się, że właśnie zaścianek biegał z gołym tyłkiem, a cywilizowani ludzie wymyślili sobie przyodziewek.

szary779 napisał(a):A swoją drogą opalanie tak delikatnych części ciała może być szkodliwe dla zdrowia

Zgadza się, może piasku naleźć...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 19.03.2010 14:14

Bubbu napisał(a):Na plażach FKK w Chorwacji normą jest nagość.

.... tzn. miałoby być inaczej :?: :?: 8O :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.03.2010 15:37

smer napisał(a):Oczywiście nie mam nic przeciwko temu...

A jak doktory przyjadom do czworaków to wiać do lasu... :)
korculankajedna
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) korculankajedna » 19.03.2010 18:30

smer napisał(a):
PS. A jak to jest z naturyzmem w zimę?

Normalnie. Naturyzm nie zmienia się wraz z porą roku.

ooloo :lol: :lol:

PS. Swoją drogą powinieneś zapytać: "A jak to jest z naturyzmem w zimie?", lub "A jak to jest z naturyzmem zimą?". W zimę brzmi strasznie po ślunsko-stolycowemu.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 19.03.2010 19:54

smer napisał(a):
nosekdomin napisał(a):

nosekdomin, Ty chyba nas podpuszczasz :wink: Nie wierzę, że chce Ci się codziennie biegać od człowiek do człowiek i nagabywać na temat golizny...
A na marginesie, gdybyś cofnął się do początków cywilizacji, to przekonałbyś się, że właśnie zaścianek biegał z gołym tyłkiem, a cywilizowani ludzie wymyślili sobie przyodziewek.

szary779 napisał(a):A swoją drogą opalanie tak delikatnych części ciała może być szkodliwe dla zdrowia

Zgadza się, może piasku naleźć...

Kolega Domin nie podpuszcza - kolega Domin sprawdza jaki ma poklask i im większy ,tym większego ma ... kopa - to coś jak narkotyk ... już nie wystarcza świrowanie w domu , w kręgu ( moja kobieta - tekst z plemienia Bena Bena) i młodocianych ( kolego Nosek- na nic zda się świrowanie ,że nieprawda) teraz musi się obnażyć na forum ..... - a dyskusja trwa i to podgrzewa Domina ..... Matko Boska - miej w opiece te dzieci , ż którymi Domin przebywa !!!

Kolego Domin - niech Ci się nie wydaje ,że NET jest anonimowy -

nosekdomin napisał(a):hehe jeszcze wszystkiego o sobie nie powiedziałem. Przecież nie wiesz kim jestem jak sie nazywam i gdzie mieszkam? To że napisałem kawałem o sobie miało zachęcić innych.
Jak widać wstydzicie się tych tematów...

Domin - czy te dziewuszki , które są z Tobą na zdjęciach są pełnoletnie ? wydaje mi się ,że nie bardzo .... ( Mam wkleić te foty?) dążysz do ogólnego pozwolenia na ..... szkoda słów - A może podać Ci pełny Twój adres na forum ? - Niech Ci się nie wydaje ,że jesteś taki spryciul, , jeżeli coś zrobisz złego to za to odpowiesz ....

Jestem strasznie przeczulony na punkcie zboków , ponieważ mojej serdecznej koleżanki zboczeniec chciał zgwałcić córkę - dziewczynka miała 11 lat a molestowana była przez ludzi typu Domin - kazali jej się rozebrać na plaży - zboki siedzą .... mam nadzieję że długo .... Kolega Domin ze swoich wypowiedzi i przekonań jest podobny ....

Może weź sobie na przeczyszczenie - to pomaga !!! i przestań świrować publicznie o swoich zapędach ... bo to okaże się niezdrowe - może trzymaj się bardziej VW - i w tym temacie działaj ... tu szkody nie wyrządzisz !!! Zawsze możesz poflirtować z maską ,albo z silnikiem .....

Sorry jeśli kogoś uraziłem :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.03.2010 20:02

darków na świecie nie brakuje...
......
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2010 20:06

Jacek L napisał(a):Domin - czy te dziewuszki , które są z Tobą na zdjęciach są pełnoletnie ? wydaje mi się ,że nie bardzo .... ( Mam wkleić te foty?) dążysz do ogólnego pozwolenia na ..... szkoda słów - A może podać Ci pełny Twój adres na forum ? - Niech Ci się nie wydaje ,że jesteś taki spryciul, , jeżeli coś zrobisz złego to za to odpowiesz ....

Jestem strasznie przeczulony na punkcie zboków , ponieważ mojej serdecznej koleżanki zboczeniec chciał zgwałcić córkę - dziewczynka miała 11 lat a molestowana była przez ludzi typu Domin - kazali jej się rozebrać na plaży - zboki siedzą .... mam nadzieję że długo .... Kolega Domin ze swoich wypowiedzi i przekonań jest podobny ....

Może weź sobie na przeczyszczenie - to pomaga !!! i przestań świrować publicznie o swoich zapędach ... bo to okaże się niezdrowe - może trzymaj się bardziej VW - i w tym temacie działaj ... tu szkody nie wyrządzisz !!! Zawsze możesz poflirtować z maską ,albo z silnikiem .....

BEZ KOMENTARZA, UZASADNIENIE ZBĘDNE
Obrazek
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 19.03.2010 20:14

Bocian napisał(a):darków na świecie nie brakuje...
......

Drogi Bocianie - upraszczasz - moim zdaniem ten ... hmmmm prowadzący to zło ....

mam naturystów (jak już pisałem ) głęboko - wisi mi jak kilo .... czy się obnażą , czy nie - , w głębokim "przekonaniu" mam czy jeden z drugim ściągnie gacie czy nie ( zazwyczaj nie mają czym się pochwalić) wali mnie to, ale z wypowiedzi pewnego osobnika , wynika ,że człowiek jest chyba no ..... można teraz przeciwdziałać ,a można olać - przyszłość pokaże ....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

Naturyzm? Dlaczego tyle różnych zdań? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone