Basior1978 napisał(a):weldon napisał(a):Znając życie, to chcieli budować autostradę tamtędy, a twoje znalezisko zablokuje rozwój regionu na najbliższe sto lat, bardziej, niż jeden głupi dźwig zablokował krakowskie Balice
Albo to rozlewisko nie jest za duże, albo masz oczka niesamowite, żeby takie małe coś wypatrzeć
Moje by nawet nie poczuło tego na języku
Rozlewiska stanowią małe oczka tak jakby takie małe stawki połączone różnymi strumyczkami. Te bagna są częścią byłych starorzeczy gónej Wisły.
A jak zablokuje budowe to zablokuje hej no co tylko ekolodzy mogą.
A co do Twojej terrarystycznej piękności to miałem kiedyś taki śmieszny przypadek w Cieszynie nad Olzą kiedy musiałem jechać na interwencję do potwora z Loch Ness.
Pewnego dnia dostałem dziwny telefon i pojechaliśmy tam z karabinkiem z zapasem pocisków usypiających.
Przesłuchując wędkarzy usłyszałem "Panie my tu wędkujemy a tu z wody z krzaków wychodzi zielony kolczasty smok, to wędki w trawę i nogi za pas"
To był okaz teraz gdzie szukać właściciela?
Podaliśmy do publicznej wiadomości że zguba się znalazła i jest do odebrania.
Na drugi dzień jedzie konwój na sygnale cztery radiowozy, ale patrze przez okno jakieś dziwne. Wychodzą faceci w czerni czeska policja o co chodzi?
Się okazało że zguba należała do jednego z posłów który miał domek w pobliżu rzeki granicznej a jego pupilek mu uciekł z ogródka.
I tak widziałem się jeszcze z nimi ze cztery razy w różnych odstępach czasowych.