Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Natchnieni relacją Jedruli - Tucepi....

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 24.06.2014 20:25

Miejmy nadzieję, że wena Ci tak szybko jednak nie minie. Wrzucaj co tam masz jeszcze ciekawego. Z chęcią pooglądam. A już w ogóle najlepiej by było, gdybyś z Tucepi jeszcze jakieś foty wrzucił :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2014 21:59

Dzień drugi( a w sumie pierwszy pełny)
Drugiego dnia zorientowałem się dlaczego tak łatwo udało nam się zapakować do Yarisa gdyby nie gapiostwo o którym za moment napiszę to pewnie trzeba by było jechać większym samochodem, mianowicie wymyśliliśmy sobie że pierwszy dzień to będzie plażing, więc rano wstajemy zaczynamy się zbierać na plażę i.., nie spakowałem kąpielówek.
Na szczęście w Tucepi jak i we wszystkich możliwych miejscowościach w Chorwacji to nie jest problem i można spokojnie sobie kupić.
Plażing jak to plażing, nie ma co opisywać - opalanie, pływanie, opalanie, pływanie itd..., i z nudów podczas opalania puszczanie kaczek z kamieni lub tak ot po prostu rzucanie kamieni do wody.
DSC03693.JPG

Wytrzymaliśmy tak z 5 godz. na plaży i poszliśmy coś zjeść i tu zagadka co?. Dziecko już nie protestowało nt. piwa, ale na koniec razem z rachunkiem kelner przyniósł dla mnie i szwagra po rakiji a dla dziewczyn po jakimś ciastku. I znowu problem bo dziecko chciało spróbować i znowu musieliśmy tłumaczyć że to inny alkohol i nie dla dzieci (tym razem już spokojnie bez płaczu).
Później przyszedł czas na dalsze zwiedzanie Tucepi, tu niestety nie mam jakoś ciekawych zdjęć, ale z bazy zdjęć tego forum to pewnie google by mogło street view utworzyć.
Poszliśmy jak to nazwał Jędrula do prawego Tucepi, więc z najważniejszych miejsc to znajdują się tam 2 place zabaw, jeden zaraz na początku i drugi w okolicach środka, przy czym przy drugim są też trampoliny ale dodatkowo płatne.Poza tym oczywiście sklepiki z odzieżą i akcesoriami plażowymi,pamiątkami, knajpki i hotele.
Zwiedzanie zakończyliśmy w marinie słuchając jak fish picnic wpływa aby zacumować. Trzeba przyznać że w życiu bym się nie spodziewał iż po przebyciu 1600 km, zamiast słuchać szumu fal to całe Tucepi (bo echo się niosło że my najpierw szukaliśmy jakiegoś samochodu który gdzieś podjechał z rozkręconym na full radiem), będzie słuchało "Ja uwielbiam ją, ona tu jest i tańczy dla mnie".
Byliśmy tak zaskoczeni i zaoferowani tym faktem że nawet żadnego filmiku ani zdjęcia nie zrobiliśmy, ale zapamiętałem wygląd tego statku, później widziałem taki sam parę razy i musiał być to "Makarski Jadran".
Wieczorem po przyjściu do apartamentu stwierdziliśmy że przesadziliśmy z opalaniem bo każdego oprócz małej która była wysmarowana kremem coś piekło, i jak tak dalej będzie grzało to będziemy wyglądać jak murzyni
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 25.06.2014 17:11

Ehhhh ja jeszcze 47 dni i też będę miała okazję posłuchać ... ja , uwielbiam ją.... :lol:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.06.2014 18:59

Aneta.K napisał(a):Ehhhh ja jeszcze 47 dni i też będę miała okazję posłuchać ... ja , uwielbiam ją.... :lol:

Ja mam nadzieję, że akurat tego utworu w Cro nie usłyszę, ale do wyjazdu mam aż 65 dni, więc odliczam...
kbw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kbw » 26.06.2014 08:35

Chętnie poczytam i ja
karolcia1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia1 » 26.06.2014 09:18

agata26061 napisał(a):
Aneta.K napisał(a):Ehhhh ja jeszcze 47 dni i też będę miała okazję posłuchać ... ja , uwielbiam ją.... :lol:

Ja mam nadzieję, że akurat tego utworu w Cro nie usłyszę, ale do wyjazdu mam aż 65 dni, więc odliczam...

Widzę , że jedziemy w tym samym terminie :D .Może gdzieś po drodze się spotkamy. Pozdrawiam :papa:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 26.06.2014 09:48

karolcia1 napisał(a):Widzę , że jedziemy w tym samym terminie :D .Może gdzieś po drodze się spotkamy. Pozdrawiam :papa:

A do jakiego miejsca jedziecie? Też Tucepi? My wyjeżdżamy dokładnie 29 sierpnia wieczorem :D
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 26.06.2014 11:41

Będę tam za tydzień :)
są tam trampoliny na wodzie?
karolcia1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia1 » 26.06.2014 12:51

agata26061 napisał(a):
karolcia1 napisał(a):Widzę , że jedziemy w tym samym terminie :D .Może gdzieś po drodze się spotkamy. Pozdrawiam :papa:

A do jakiego miejsca jedziecie? Też Tucepi? My wyjeżdżamy dokładnie 29 sierpnia wieczorem :D

A to my jedziemy 30 sierpnia na noc. Jedziemy do Promajny , chociaż miała być Brela:) Ze względu na rocznego synka zarezerwowałam ap. Wiesz z Promajny do Tucepi rzut beretem :mrgreen: Myślę , że Tucepi odwiedzimy.
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 26.06.2014 13:03

karolcia1 napisał(a):
agata26061 napisał(a):

A to my jedziemy 30 sierpnia na noc. Jedziemy do Promajny , chociaż miała być Brela:) Ze względu na rocznego synka zarezerwowałam ap. Wiesz z Promajny do Tucepi rzut beretem :mrgreen: Myślę , że Tucepi odwiedzimy.

To jak tyle osób jedzie na początku września do Tucepi nie wiem czy rezerwacji gdzieś nie zrobić bo miejsca może nie być :mrgreen: Jak relacje ciekawe z miejsc wypoczynku to od razy wzrasta odsetek odwiedzających, można pomyśleć nad mini spotem na miejscu przy zimnym piwku :hut:
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 26.06.2014 13:41

agata26061 napisał(a):

Dziewczyny to ja Wam zajmę miejsce na plaży , my ruszamy 11 sierpnia :wink:
alycja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alycja » 26.06.2014 14:06

Czytam, czytam Tucepi za 9 dni :) pisz chętnie poczytam czy Plivickie czy Krka no i tez właśnie za sprawą Jędruli tu jestem ;-)
szrek27
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szrek27 » 26.06.2014 14:20

Jędrula, wróć! Bo rośnie grono fanek ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2014 16:43

Fajnie że temat się rozkręca i zaczynam wam zazdrościć że wy dopiero się wybieracie a ja już po, padło pytanie dotyczące trampolin na wodzie. Jeżeli chodziło o coś takiego to widziałem to w Makarskiej i wyspie Brać
plac zabaw na wodzie.JPG
Makarska Trampoliny

DSC04132.JPG
Idąc na Zlatni Rat Wyspa Brać

Dla dzieciaków jeżeli chcecie namiastkę piasku to taki kawałek miejsca znaleźliśmy w Tucepi "lewym", idąc do samego końca deptaka, kawałek za nim jest plaża na której trafiają się też naturyści.
DSC04020.JPG
Namiastka piasku

Jest tam też jak na plażę bardzo dużo cienia, z którego najbardziej cieszyła się mała stwierdzając że ona nie chce być "murzynem" tylko Polakiem to tak propos jak rozmawialiśmy o opaleniźnie dzień wcześniej.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 26.06.2014 17:58

W Podgorze też widzę w tym roku takie skakadła nadmuchali :wink:
http://www.whatsupcams.com/en/webcams/c ... rama-beach
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Natchnieni relacją Jedruli - Tucepi.... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone