Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasze "wielkie" chorwackie wesele:):)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agnes70
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes70 » 30.06.2012 13:24

Gratuluję i czekam (podobnie jak setka innych :lol:) na fotki z tego bajkowego ślubu, a zwłaszcza wesela:)

Tym bardziej, że w tym roku wybieramy się w ciemno właśnie do Vodice.
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 30.06.2012 15:55

Moze do rozwodu sie szykuja :?:
lukas63
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas63 » 25.09.2012 21:49

lisica napisał(a):Miesiące przygotowań, setki wymienionych maili, duże wsparcie mieszkających w Chorwacji Polaków, ale udało się:):)

09.06. 2012 w kościele św. Krzyża w chorwackich Vodicach (k.Sibeniku) zostaliśmy mężem i żoną.

Relacja z naszej tygodniowej weselnej przygody, jak tylko zbiorę zdjęcia i nadrobię zaległości...

Już teraz mogę wam napisać, że ślub w Chorwacji to nie ślub, to bajka!

Z tego co się orientuje ślub poza granicami kraju można wziąć tylko przed konsulem a tu piszesz o kościele
altezza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) altezza » 01.10.2012 22:44

Komentarz moderacji:
Treść posta zablokowana ze względu na problemy z prawami autorskimi do zdjęć użytkownika altezza.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 02.10.2012 16:38

Tego typu relacji nie czytałem na tym forum, chcieli być pionierami - i co :?: - nie mniej jednak, gratulacje się należą :-D

A może to rzeczywiście była bajka :wink:
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 09.10.2012 11:21

Coś czuję, że NAS nieźle wkręcono ?! :smo:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 13.10.2012 07:28

Ale pięknie musiało być! :D:D Spełniliście sobie moje marzenie ;)
czekam czekam! :)
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 13.10.2012 09:13

może już po rozwodzie jest?
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 14.10.2012 07:53

Też bym tak chciał... ale już za późno :( ... czekam na relację :papa:
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 06.01.2013 19:04

lisica napisał(a):Miesiące przygotowań, setki wymienionych maili, duże wsparcie mieszkających w Chorwacji Polaków, ale udało się:):)

09.06. 2012 w kościele św. Krzyża w chorwackich Vodicach (k.Sibeniku) zostaliśmy mężem i żoną.

Relacja z naszej tygodniowej weselnej przygody, jak tylko zbiorę zdjęcia i nadrobię zaległości...

Już teraz mogę wam napisać, że ślub w Chorwacji to nie ślub, to bajka!

W rzeczy samej mogę potwierdzić, że 9 czerwca 2012 r. był jakiś ślub po mszy porannej, ale bardziej myślałem o tym czy ksiądz wreszcie włączy ten wentylator (wentylatory?) w suficie świątyni na ślub chociaż - do południa nie było już tak daleko i wbrew dacie było bardzo gorąco.Ale nie kojarzę czy na ten ślub wchodzili Polacy.
lisica
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisica » 29.01.2013 14:40

Witajcie ponownie:)

Właśnie mąż mnie upomniał i przypomniał o obiecanej relacji:) Ślub się odbył na prawdę:) Niestety do października musieliśmy czekać na zdjęcia od chorwackiego fotografa:) I sporządzenie relacji wyleciało mi z głowy...
Mam nadzięję, że po obejrzeniu jej zostanie mi to zapomniane:)

Na razie drobny początek:

Miejsce zbiórki: Vodice
Jak zapewne wielu z was wie do Chorwacji można dotrzeć na wiele sposobów dlatego też my i nasi goście docieraliśmy na miejsce na różne sposoby (właściwie wszystkie oprócz drogi morskiej, choć ona także pojawi się w tej opowieści..).

Pierwsi goście dotarli na miejsce już 2 czerwca lotem OLT Express z Poznania... ( Dla tych, którzy mieli więcej czasu była to wówcza chyba najlepsza, najtańsza opcja:)

My ( tzn. młodzi) wraz z seniorkami rodu wybraliśmy się z 6.06 lotem Lufthansy (a właściwie Croatia Airlines) z Berlina z przesiadką w Zagrzebiu (lot do Splitu) .

Nasza podróż była o tyle ciekawa, że jedna z babć (82 lata) pierwszy raz w życiu leciała samolotem:), a w Zagrzebiu okazało się, że samolot miał awarię i opóźni się o kilka godzin... Na szczęście jakiś pan zabrał nasze bilety i przebukował je na lot do Zadaru (dla nas nawet lepiej, bo bliżej-tylko kierowcę trzeba było zawrócić). O sukcesie jego misji dowiedzieliśmy się z głośników (państwo........... bardzo proszeni do samolotu:P). Jedyna trudnośc polegała na wytłumaczeniu babcion o co chodzi:)

Ostatnia tura dotarła w Boże Ciało busem (9-os.-wynajętym w Szczecinie) oraz samochodem:) I tu warto zwrócić uwagę na siłę prawdziwej przyjaźni... Kolega pokonał jako jedyny kierowca trasę Szczecin- Vodice (bez noclegu)... Oczywiście szczęśliwcy z busa mieli 4 (a z kobietami) 8 kierowców, czyli ich podróż była niemalże równie przyjemna jak samolotowa:)

O Bożym Ciele, grillu na plaży, zwiedzaniu, meczu otwarcia na Euro, ślubie, poprawinach i innych elementach w następnym poście... Postaram się, aby upłynęło mniej czasu...:)
lisica
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisica » 29.01.2013 14:45

Wentylator??
09.06.2012 w trakcie ślubu (msza o 14.00) była burza, więc wentylaor (choć nie wiem czy istnieje) nie był potrzebny... Ale spokojnie pioruny były tylko w trakcie mszy...:)
lisica
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisica » 29.01.2013 18:46

Vodice- nasz mały raj..
Załączniki:
panorama.JPG
Nasz mały raj...
lisica
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisica » 29.01.2013 19:13

Boże Ciało

Pierwszego dnia pobytu wszystkich gości w Vodicach odbywały się obrzędy Bożego Ciała. Święta religijne w Chorwacji są wyjątkowe i co sprwia, że warto odwiedzić ten kraj także poza okresem letnim.( Dla przykładu podczas Wielkanocy mieszkancy Vodic i restauratorzy szykują wspólny stół ze świątecznym śniadaniem, na którym nie bakuje lokalnego wina:) )
Poniżej zdjęcia z obchodów Bożego Ciała...
Załączniki:
2.JPG
Procesja:)
1.JPG
Legioniści:)
Ostatnio edytowano 29.01.2013 19:18 przez lisica, łącznie edytowano 1 raz
mysza86
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza86 » 29.01.2013 19:16

Gratuluje i czekam na fotki z tego cudownego pobytu :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nasze "wielkie" chorwackie wesele:):) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone