Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nasze tablice rejestracyjne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.03.2007 11:02

madzia1981 napisał(a):Samochód kupilam miesiąc temu-zdażyłam go tylko przerejestrować a dziś mam jechac do pzu zapłacić ratę i przepisac ubezpieczenie na siebie.
Po 3 godzinnym przesłuchaniu w komendzie, sprawa trafiła do teczki i pewnie nie podejmą żadnych procedur.
Ale mam dzień

Oj współczuję.... Taki fajny busik... Auto casco niestety - nie przechodzi na nowego właściciela...
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 08.03.2007 11:05

Plumek napisał(a):Auto casco niestety - nie przechodzi na nowego właściciela...

Czyli tzw. "mogiła" :( Może jest na sali jakiś agent ubezpieczeniowy, który wypowie się w temacie?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.03.2007 11:05

Rysio napisał(a):I właśnie o tym pisałem co spotkało Madzię :cry:

Miałaś AC :?:

Ps. Hrehor wywal se ze swojego posta ten nr rej :wink: w moim już też go nie ma :wink:

Może hrehor chce, żeby mu buchnęli - z AC odzyska hehehe wartosć z cennika, a jakby chciał sprzedać, to te parę tysięcy na pewno w plecy :lol:

A poza tym, jaki związek z podaniem marki, numeru rej., nawet adresu, ma obawa o jego kradzież? Co najwyżej jakiś zawistny Cromaniak poleci i porysuje, ewentualnie potłucze szyby.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.03.2007 11:18

Plumek napisał(a):

Ps. Hrehor wywal se ze swojego posta ten nr rej :wink: w moim już też go nie ma :wink:

Może hrehor chce, żeby mu buchnęli - z AC odzyska hehehe wartosć z cennika, a jakby chciał sprzedać, to te parę tysięcy na pewno w plecy :lol:

A poza tym, jaki związek z podaniem marki, numeru rej., nawet adresu, ma obawa o jego kradzież? Co najwyżej jakiś zawistny Cromaniak poleci i porysuje, ewentualnie potłucze szyby.

Plumek, a no taki, że może się okazać, że auto stanie wystawione przez handlarza - pasera po 2 h od kradzieży na giełdzie z kompletem dokumentów prawowitego właściciela i podpisaną "przez niego" umową kupna sprzedaży. Niestety wciąż są idioci korzystający z takich okazji "no bo dobra cena była" :evil:

Ps. Ustalenie pełnych danych właściciela na podstawie nr rejestracyjnego pojazdu zajmuje obecnie parę minut jeśli masz możliwość i wiesz gdzie zadzwonić - złodzieje niestety również doskonale wiedzą i możliwości mają.

Pozdrav
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 08.03.2007 12:05

maciek1956 napisał(a):Jak na trasie spotkacie Jolę -G to Ona będzie pamiętała numery rej róznych aut. Kilka dni temu pokazałem zdjęcie promu, był tam mój poprzedni samochód, Jola mówi, ze 2 lata temu widziała go, poznała po numerze właśnie. Dla mnie jest to niesamowite, ja płacąc za paliwo, przy odbiorze f-ry zaglądam do dow.rejestracyjnego, nie pamiętam swojego numeru, nie jest mi to do niczego potrzebne.

Mnie też to nie jest potrzebne, ale mam taką pamięć wzrokową i cóż na to poradzić :!: :?: :!: :?: :(
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.03.2007 12:48

Rysio napisał(a):
Plumek napisał(a):

Plumek, a no taki, że może się okazać, że auto stanie wystawione przez handlarza - pasera po 2 h od kradzieży na giełdzie z kompletem dokumentów prawowitego właściciela i podpisaną "przez niego" umową kupna sprzedaży. Niestety wciąż są idioci korzystający z takich okazji "no bo dobra cena była" :evil:

Ps. Ustalenie pełnych danych właściciela na podstawie nr rejestracyjnego pojazdu zajmuje obecnie parę minut jeśli masz możliwość i wiesz gdzie zadzwonić - złodzieje niestety również doskonale wiedzą i możliwości mają.

Pozdrav

No - ze mną mieliby problem hehe - mieszkam gdzie indziej, a zameldowana jestem gdzie indziej. No i nie bardzo rozumiem - skad te dokumenty? Jesli podrobione, to do lipnej sprzedaży wystarczy wpisać jeno numer nadwozia, silnika, rejestracyjny. Dane właściciela mogą być lipne, prawda? Sprawa wyjdzie przy przerejestrowywaniu. No i jeszcze kartę pojazdu trzeba mieć.
Przecież nikt nie trzyma dokumentów w aucie, żeby wraz z kradzieżą auta i one zniknęły.
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

nasze tablice rejestracyjne - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone