napisał(a) Angie » 23.10.2006 16:34
RobCRO napisał(a):no i jest morze...
i nic wiecej nie przychodzi mi na mysl...mam nadzieje,ze na forum sa jeszcze jakies osoby z tego regionu, co moglyby mnie wspomoc...
Ja mogę Cię wspomóc
Co prawda nie podzielę się fotkami ze Szczecina, choć to moje miasto akademickie, nie posiadam żadnych ładnych widoczków stamtąd. Natomiast ostatni weekend spędziliśmy z moim Chłopakiem nad Bałtykiem, w urokliwej, o tej porze roku, zachodniopomorskiej miejscowości - Międzyzdroje
Polskie wybrzeże przed i po sezonie naprawdę ma swój urok i staramy się z tego dobrodziejstwa korzystać. Długie spacery brzegiem morza, kolorowe kamienie, piasek, łabędzie, meduzy, klify w Międzyzdrojach i ta morska bryza i powietrze nasycone jodem
W sobotę spacerowaliśmy 6 godzin, a po spacerku zwabieni zapachami dochodzącymi z przystani rybackiej, gdzie smażą i wędzą swieżo złowione rybki, oczywiście wybraliśmy się na przepyszny rybny obiadek. Smażalnia z przesmacznymi rybkami nazywa się "Złota Wydma" (reklama
). Pyszności. Ja uwielbiam sandacza, bo ma takie chudziutkie mięsko, ale okoń też jest smaczny, no i klasyczny dorsz - te smażone. A wędzona - maślana. Mniam, mniam. Już tęsknię za tymi smaczkami.
A tu kilka zdjęć z opisanego jesiennego weekendu :
http://foto.onet.pl/1221627,8328322,zdjecie_d.html
[/img]