Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasze regiony turystycznie (czyli co warto zobaczyć)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.10.2008 10:50

No to stola1 pojechałaś na całego :lol:
I na dodatek to KSU...........z tym, że jak wolę ich w wersji innej niż "akustycznie" :devil:
Mają klimacik te fotki, jak i całe Bieszczady :hut:
Jak będzie OK pogoda to na przyszły weekend mam zamiar tam wyskoczyć i się nieco poszwendać :wink:
Pozdrav :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.10.2008 11:37

Świetny pomysł, Stola :!: Przepiękne zdjęcia. Dla mnie Bieszczady najpiękniejsze są właśnie jesienią:
Obrazek
ta feeria barw:
Obrazek
na szczycie, z głową w chmurach, za plecami Ukraina:
Obrazek
to samo miejsce, co w Twojej relacji, Stola:
Obrazek
Biesy, moje Biesy :D :
Obrazek

Powstał nam tu wątek bieszczadzki. :D Ale jak miło pomyśleć o tych rozległych połoninach, siedząc w zatłoczonym śląskim mieście. Pozdrawiam :papa:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.10.2008 13:42

Stola1 powiem tylko jedno (bo mnie lekko przytkało :D ) - piękne te Twoje Bieszczady :D :D

alessandro1977- masz rację Przemyśl jest klimatyczny,a mam nadzieję,że będzie jeszcze bardziej,bo ostatnio dużo się dzieje aby tą "klimatyczność" miasta zwiększyć.

A tutaj dla chętnych trochę zdjęć z Przemyśla.
Pozdrav.
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 05.10.2008 14:19

:oops: Toście mnie speszyli...
Dziękuję Wam WSZYSTKIM bardzo za miłe słowa uznania
:D
Mam nadzieję, ze jak zaczną barwy jesieni czarować i pogoda pozwoli to jeszcze uda się niejednemu z nas zobaczyć te piękności.
KSU - też lubię mniej akustycznie, chociaż teraz w domu non stop leci ta płytka z okazji 30-lecia (nawet mój 5-latek już operuje tekstami).
A teksty o Bieszczadach mają piękne.
Polecam drugą kultową piosenkę do posłuchania, również jest głos M. Ostrowskiej. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję...
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 05.10.2008 14:26

:wink:
Zapomniałam pochwalić Maslinkę za jej ujęcia i klimaty, oglądałam też wcześniejsze i byłam pod wrażeniem.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.10.2008 17:02

Dzięki stola1 :)
Te zdjęcia są sprzed dwóch lat. Od tego czasu nie udało się nam pojechać w Bieszczady. Mam nadzieję, że za rok to już na pewno. KSU - stare, dobre rockowe brzmienie! Jeśli chodzi o teksty bieszczadzkie, to lubię też posłuchać Starego Dobrego Małżeństwa i Wolnej Grupy Bukowina. A w Ustrzykach Górnych jest taka fajna klimatyczna knajpka, nazywa się "Pod Caryńską". Gdyby ktoś był w okolicy, polecam świetną kuchnię i super atmosferę. Kiedyś załapaliśmy się tam na niezwykły, spontaniczny koncert na dwie gitary. Do tego przepyszny "winny" grzaniec. Było cudnie :D
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 05.10.2008 21:05

maslinka napisał(a):... Biesy, moje Biesy :D :
Obrazek

Maslinko.
Czy mogę prosić o to zdjęcie "w całej okazałości" na maila:
a_to_ja(@)op.pl ?

maslinka napisał(a):... jak miło pomyśleć o tych rozległych połoninach, siedząc w zatłoczonym śląskim mieście...

Powiem Ci, że siedząc w Białymstoku, i myśląc ... jest nie mniej miło :)

Pozdraviam
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.10.2008 21:46

A_to_ja, już wysłałam :D Miłego myślenia o Bieszczadach. Pozdrawiam :papa:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 05.10.2008 21:51

maslinka napisał(a):A_to_ja, już wysłałam :D Miłego myślenia o Bieszczadach. Pozdrawiam :papa:

Mówię ... i mam!
To działa!!!
Spróbujcie i Wy czasem ... :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 11.10.2008 21:19

Polecam również zachodniopomorskie, dużo czystego powietrza oraz lasów, ekologicznie czystych krajobrazów.. Bywam tam od kilku lat...
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 23.10.2008 18:12

Trochę "z boku" - trochę "w temacie".

Ostatnio mało jeżdżę po regionie, więc świeżutkich zdjęć niestety nie mam.

Zamiast nich .. migawki z Podlasia możecie zobaczyć co sobota w dwójkowym serialu pt."U Pana Boga w ogródku".

Info dodatkowe dla tych, co na puszczańskim zlocie kiedyś byli i po okolicy się rozglądali: rzecz dzieje się w Królowym Moście, który w filmie gra tak naprawdę Supraśl, jak również i Tykocin, no i szosa Białystok - Bobrowniki, z której skręca się w lewo do prawdziwego Królowego Mostu.
(bo taka miejscowość istnieje, tylko wygląda .. mało filmowo :wink: )

Życzę miłego oglądania.
I zapraszam do krainy, gdzie czas zatrzymał się i za piecem, i w ogródku, i .. za miedzą.

P.s. Najlepsze sceny z filmu

:D
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 23.10.2008 18:18

majeczka napisał(a):Polecam również zachodniopomorskie, dużo czystego powietrza oraz lasów, ekologicznie czystych krajobrazów.. Bywam tam od kilku lat...

A tak dokładnie to, jeśli można wiedzieć,gdzie bywasz?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.10.2008 09:12

A ja nieśmiało zapraszam na Kaszuby-okolice Studzienic
Obrazek

Album:
http://jacyamaha.fotosik.pl/albumy/513758.html
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2008 10:01

W samym sercu Borów Dolnośląskich znajduje się Zamek Kliczków...warto się tam zatrzymać przejazdem....

Obrazek
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 24.10.2008 16:39

OJ rzeczywiście warto,bardzo ładny zamek i w sumie nie tak daleko,trzeba pomyśleć o małej wyprawie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nasze regiony turystycznie (czyli co warto zobaczyć) - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies