Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasze regiony turystycznie (czyli co warto zobaczyć)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 01.04.2008 17:44

Ostatnio edytowano 13.03.2010 12:50 przez dangol, łącznie edytowano 1 raz
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 01.04.2008 21:11

Ostatnio edytowano 13.03.2010 12:51 przez dangol, łącznie edytowano 3 razy
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 01.04.2008 23:55

Trafiliście z pogodą: i śniegowo ( w wyższych partiach gór), i słonecznie, i ... błękitnie.
Dlaczego mam TAM tak daleko?
Kiedyś, kiedyś nie stanowiło to problemu.
Teraz - nie powiem ... .
A przecież naprawdę warto :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.04.2008 16:24

Jakiś czas temu obiecałem fotorelacyjkę z wycieczki na Łysicę ;) Ziemia świętokrzyska jest równie piękna jak inne rejony Polski
Zdjęcia starałem się jak najbardziej kompresować bez wielkiej straty jakości, bo strona otwiera się już i tak dość długo ;)

Szlak w Świętej Katarzynie rozpoczyna się obok zabudowań klasztoru

Obrazek

Potem prowadzi przez błotniste wiosną ścieżki do źródełka

Obrazek

Przy, którym jest kapliczka

Obrazek

I idąc tak i rozmawiając nie zauważyliśmy jak się młody zmęczył :lol: no to trzeba było na chwilę przycupnąć na jakimś powalonym drzewie

Obrazek

Ten nasz Adam to potęga 8O taaakie drzewo z korzeniami wyrwać 8O :lol:

Obrazek

A jak już je przewrócił poczłapał dalej :lol: przed siebie, ledwo za nim nadążaliśmy :lol:

Obrazek

Ale zaczęliśmy wchodzić w gęstszy las więc nie czekając długo postraszyłem go trochę że tu są 8O niedźwiedzie :lol:

Obrazek

Idąc takimi kamienistymi ...

Obrazek

...i błotnistymi ścieżkami

Obrazek

Nie spotkaliśmy jednak żadnego niedźwiedzia :lol: Za to trafialiśmy na bagienka...... i różnego rodzaju roślinki

Obrazek

Wreszcie udało nam się go dogonić

Obrazek

Ale zawzięty to on jest ... mało mu było, że weszliśmy na szczyt... on musiał wejść .... 8O wyżej :lol:

Obrazek

Ale w końcu został ujarzmiony

Obrazek

A mnie żona odebrała wreszcie aparat :lool:

Obrazek

Po krótkim zastanowieniu się którą drogę obrać rozsądek zadecydował - schodzimy do Świętej Katarzyny

Obrazek

W drodze powrotnej ze względu na zbliżający się zmierzch zrobiłem niewiele zdjęć ;)

Obrazek

I to by było na tyle jak mawiał pewien profesor mniemanologii stosowanej dyskutując sam ze sobą o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia :lol:

Pozdrav :papa:
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 14.04.2008 16:39

Lesiu - orientujesz sie może czy można spacerować po Świętokrzyskich z psem??? Ja bym chętnie pojechała znów na Łysicę, ale co z naszą czworonożną?
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 14.04.2008 21:19

Lesiu, a tego synka za nic byś się nie wyparł, kropka w kropkę -tatuś :D :lol: :papa: :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.04.2008 08:08

Witki, szczerze się przyznam, że nie widziałem nikogo z psem, ale wydaje mi się, że chyba można, nie widziałem zakazu wprowadzania psów :lol:, a jak nie ma zakazu to chyba wolno, nie :?:

Renatka :lol::lol: to bardzo mnie to cieszy ;)

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2008 08:26

witki napisał(a):Lesiu - orientujesz sie może czy można spacerować po Świętokrzyskich z psem??? Ja bym chętnie pojechała znów na Łysicę, ale co z naszą czworonożną?

Witki - do parku z pieskiem można , ale tylko na smyczy i w kagańcu :la:

Najstarsze polskie góry :hut: :papa:
Ostatnio edytowano 15.04.2008 08:37 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 2 razy
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.04.2008 08:34

Powinni jeszcze wprowadzić zakaz wchodzenia na szlaki w szpilkach :lool: bo i taką PANIĄ widzieliśmy na szlaku :lool:, kurde podobna była do Joli Rutowicz :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2008 08:46

Jola nad morzem - czyżby gdzieś w Chorwacji :?:
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 15.04.2008 12:49

Janusz Bajcer napisał(a):
witki napisał(a):Lesiu - orientujesz sie może czy można spacerować po Świętokrzyskich z psem??? Ja bym chętnie pojechała znów na Łysicę, ale co z naszą czworonożną?

to i tak dobrze, bo jak jeździmy w Tatry to nie możemy iść na szlak z Fidżi....
dzięki za info Januszku :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.04.2008 12:59

Janusz Bajcer napisał(a):Jola nad morzem - czyżby gdzieś w Chorwacji :?:

Foto moto i to jeszcze strasznie lipne :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2008 13:08

witki napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

to i tak dobrze, bo jak jeździmy w Tatry to nie możemy iść na szlak z Fidżi....
dzięki za info Januszku :wink:

Czy info w internecie aktualne - nie wiem, więc myślę, że w sprawie pieska najlepiej zapytać telefonicznie lub e-mailowo "u żródła" czyli w Administracji Parku , aby nie było przykrej niespodzianki z chwilą wejścia na szlaki.

:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2008 13:15

Leszek Skupin napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jola nad morzem - czyżby gdzieś w Chorwacji :?:

Foto moto i to jeszcze strasznie lipne :lol:

Masz rację :lol: tu jest w tym samym stroju co na wcześniejszym zdjęciu :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.04.2008 13:18

Najlepiej wydrukować sobie stronę na której pisze, że można i zabrać ze sobą ;) ostatecznie to regulamin ŚPN ;) To tak na wszelki wypadek ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nasze regiony turystycznie (czyli co warto zobaczyć) - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies