Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NASZE POSZUKIWANIA (debiut MWN)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.05.2009 22:05

Z ciekawością obejrzałem zdjęcia i poczytałem wrażenia z wycieczki na Kornati, ponieważ nie było mi dane tam popłynąć.
Jeśli będę kiedyś w okolicach Zadaru, trzeba będzie udać się w rejs na wysepki :lol:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 09.05.2009 22:11

Podobno najlepsze wrażenia mają pływający tam żeglarze. Od morza dostępne jest wszystko. No i Tobie, jako zaprawionemu campingowcowi może odpowiadałby tydzień na bezludnej wyspie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2009 00:45

MWN napisał(a):Podobno najlepsze wrażenia mają pływający tam żeglarze. Od morza dostępne jest wszystko. No i Tobie, jako zaprawionemu campingowcowi może odpowiadałby tydzień na bezludnej wyspie?

Kemping na bezludnej wyspie :?: nie :lol:
Prądu tam nie ma, piwa nie można schłodzić, a co z ciepłą wodą do mycia :?:
że o wyborach Miss kempingu nie wspomnę :wink: :lol:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 10.05.2009 08:11

Jest lodówka na gaz, a miss można wziąć ze sobą na wyłączność...
Zenek966
Autostopowicz
głebokość wody stari grad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zenek966 » 10.05.2009 09:02

Czy jest szansa na jakieś łagodne zejścia? Czy od razu przy brzegu jest głęboko:)

Pozdrawiam
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 10.05.2009 09:46

Miejsca są różne, jak na całym wybrzeżu i nie pisałem że jest stromo, tylko że są miejsca, że jest bardzo głęboko. W końcu to są to góry, a tylko ich szczyty wystają z wody.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 11.05.2009 13:07

Co do Zadaru to może dopiszę, bo nie pamiętam czy już go dosyć nachwaliłem....

Całe stare miasto leży na półwyspie długim na ok. 1 km i połowę bardziej wąski. Samochody jest gdzie zostawić, ale w zasadzie na starym mieście nie ma ruchu kołowego. Są miejsca takie jak park, gdzie można doskonale odpocząć po całodziennym chodzeniu po rozgrzanych kamieniach. Są najrozmaitsze knajpy i sklepiki spożywcze, targ z warzywami i szmatami. Więc naprawdę nie brakuje możliwości. Obsługa nie jest tak nachalna i niemiła, jak na wybrzeżu, a ceny bardziej stonowane. Na obrzeżach (wschodnich) jest jeszcze parę większych marketów.

Miasto jest doskonale skomunikowane z resztą kraju, co powoduje, że jest to przeważnie wygodne miejsce przy powrocie do Polski. Zatrzymujemy się na 3-4 dni w Sukosanie i łączymy zwiedzanie z wypoczynkiem.

Może jeszcze ważniejszym plusem są z pewnością te 4 Parki Narodowe w niedużej odległości i parę jeszcze takich atrakcji jak pobliski Nin czy Szybenik.

Chętnie odpowiem na ewentualne uwagi czy pytania.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 20.05.2009 11:04

No cóż, relacja zdechła, na co zresztą wszystkie jakoś przeznaczone są od początku; żyć mogą tylko reakcjami cromaniaków.

Niestety,nie spełniłem pokładanych we mnie nadziei Sławka, że po pierwszym odcinku będzie coraz lepiej... Mogłem sprytniej zmienić kolejność, ale nie chciałem zmieniać dramaturgii jaka i nam towarzyszyła podczas dziewiczego przejazdu...

Nie szkodzi: mam sporo zaległości w czytaniu Waszych relacji - a wszystkie są super i czyta się ciekawiej jak własne. Za 3 tygodnie wyjeżdżamy!
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 20.05.2009 23:22

Znajomi namówili nas na Chorwację, to będzie nasz pierwszy wyjazd pod namiot, Własnie czytamy forum i kompletujemy sprzet.
. Przypomną się lata młodości :D :D

. Właśnie jedziemy w okolice Zadaru na camping Sw.Marek. Piszecie Zadar miejsce na przerwę w podróży, a my wybieramy sie tam na cale 14 cie dni, jak nam sie znudzi to przeniesiemy sie gdzies indziej. Macie jakieś propozycje może na plan pobytu w Cro ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.05.2009 07:14

filip122 vel Darek napisał(a):... Macie jakieś propozycje może na plan pobytu w Cro ?

Odsyłam - tu jest link z info gdzie jechać.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=266811#266811
Poczytaj też inne relacje to otwiera oczy i daje do myślenia...
Ostatnio edytowano 21.05.2009 07:27 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
mariusz 69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz 69 » 21.05.2009 07:22

Świetna relacja! Czytanie całości jednym tchem robi wrażenie! W większości Chorwację znamy tylko ta nadmorską, nie ma czasu na zwiedzanie tych tras z relacji
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 21.05.2009 07:30

JacYamaha napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a):... Macie jakieś propozycje może na plan pobytu w Cro ?

Dlaczego z tym pytaniem w relacji kolegi?
Tu jest link z info gdzie jechać.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=266811#266811
Poczytaj też Relacje to otwiera oczy

Napisalem tutaj bo akurat czytalem kilka relacji o okolicach Zadaru i wiekszosc opisywala to miejsce jako punkt na przerwe w podrózy a nie miejsce docelowe .

Dzieki za linka forum jest tak obszerne ze przeczytać to wszystko nie sposób , a wyszukiwane daje taki rezultat ze masz kilkanaście nowych tematów do przeczytania a każdy po kilkaset postów
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.05.2009 07:47

filip122 vel Darek
Moją intencją nie był atak - jeżeli tak to Odczytałeś to przepraszam.
Tu podsyłam linka, który może trochę bardziej pomoże.
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 21.05.2009 08:03

JacYamaha napisał(a):filip122 vel Darek
Moją intencją nie był atak - jeżeli tak to Odczytałeś to przepraszam.
Tu podsyłam linka, który może trochę bardziej pomoże.

No problem :D :D :D

Jestem jak widac nowym na tym forum czytam od 2 tygodni może, Dzieki za wszelkie linki pozwalajace na skroty znalesc wlasciwy temat .

Ten Twój THE BEST !!!! :)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 21.05.2009 08:23

Oczywiście wybrzeże Zadaru jest warte samo w sobie by nieco tu pobyć. Dla nas jednak raczej samo plażowanie nie jest zbyt ciekawe i trudno mi byłoby wyrobić w pozycji horyzontalnej całe 2 tygodnie. :lol: :lol: W Sukosan jesteśmy niby przejazdem ale to zwykle 3 dni, więc to nie jest tylko nocleg.

Niemniej jednak pamiętaj, że właśnie w okolicach Zadaru masz całą masę atrakcji turystycznych, które wcale nie muszą być fizycznie mordercze (np. kąpiel w wodospadach) i nie wymagają dalekich podróży samochodem.

Plan na kolejny rok mniej więcej mam: Sarajevo, Mostar, Orebić, Brać (jeszcze nie wiem, dokładnie gdzie - idę czytać forum o Brać), Sukosan, Wrocław. Ale oczywiście każdy musi wyboru dokonać osobiście. No i ja mam 3 tygodnie. W każdym razie życzę Ci samych udanych miejsc i sympatycznych ludzi!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NASZE POSZUKIWANIA (debiut MWN) - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone