napisał(a) Rysio » 07.10.2011 08:35
kaz344 napisał(a):...abstrahując od tematu. Jaką odległośc pokonaliście jednorazowo na swoich pontonach??? U mnie to było ok 10km wzdłuż wybrzeża w jedną stronę z plażowaniem. Na dłuższy wypad nie odważyłem się ze względu na tylko 8 KM a także z niechęci załogantów.
teraz już w garażu czeka 15 Km....no i sobie tak rozmyślam
Jednorazowo bez zatrzymywanki - paski zalew dookoła z podpłynięciem do Karlobagu - razem jakieś 55 km, ot tak przed śniadaniem, nie miałem co robić bo dziewczyny spały a na Jadranie lustro było
Wypłynąłem parę minut przed 7 rano a o 9 już siedziałem na tarasie z kupionymi po trasie bułkami
Edit.
Kaz na moje oko Vis - Bisevo to około 5 km, więc o papiery bym się nie martwił, bo nie sądzę żeby z miarką policja pływała. Bardziej o zmianę pogody, ale jeśli będziesz miał co do niej pewność i lustro na Jadranie to ten kawałek dla Twojego zestawu to kwestia odkręcenia manetki na parę minut.
Pozostaje oczywiście ryzyko awarii silnika i pagajowania, ale u gospodarza u którego byłem w tym roku dostałem zapewnienie, że w razie awarii mam mu tylko podać w którym miejscu na terenie Pagu jestem i albo on albo ktoś z jego kolegów do 15 minut przybędzie mi z pomocą. Całe szczęście nie musiałem tych zapewnień sprawdzać
Ostatnio edytowano 07.10.2011 08:51 przez
Rysio, łącznie edytowano 1 raz