leszekmw napisał(a):witam z gorącego Blato..
tak już od jakiegoś czasu myślę nad zakupem jakiegoś zestawu , dzisiaj czytam i czytam wątki o pontonach , troszkę odpoczynku od słońca .. , oczywiście nie chcąc nikogo wkurzyć .
mam pytanie następujące . pływałem teraz wynajętą łódką , taką starą z silnikem mercury /miał 5 na pokrywie/ było świetnie , wzdłuż brzegu Drvenik - Igrane a potem pozwoliłem sobie na Hvar , choć nie przypuszczałem że to aż 5km. niestety całą radochę burzył fakt żę sinik strasznie /przynjmniej według mnie / hałasował i miał spore wibracje . czy jest jakiś podział na silniki pod kątem hałasu że tej firmy są cichsze a tej głośniejsze / ?
widziałem jak startował z naszej mariny ponton /nazwa chyba zoodiak , tu wszystkie takie są/ , miał silnik tohatsu z nr20 i był sporo cichszy ... , no i chyba silniejszy bo jak gość dołożył gazu to poszedł jak rakieta , długość pontonu ok 3m , dwie osoby na nim były.
no i ja czegoś takiego będę szukał...
leszekmw napisał(a):smoki3 fajna sprawa . jaką masz podłogę ?
infob jeszcze fajniejsze /widziałem na allegro /, ale co tu dużo ukrywać , trochę za wysoka cena jak dla mnie za zabawkę na 2 tygodnie w roku , a przecież na pewno nie będę jeździł co roku do Chorwacji .
będę szukał czegoś na 2 osoby i żeby się zmieściło do octavii2 kombi,czyli jak zdążyłem się zorientować to airmata jest chyba najlepsza..
a odnośnie transportu w aucie - czy naprawdę czuć benzynę ? to trochę by komplikowało...
poza tym nikt jeszcze nie powiedział nic o silnikach cichszych/głośniejszych ..
pocieszę Was..pada ,dzisiaj , jakaś burza była...
leszekmw napisał(a):approjekt cichy sinik ? jaki masz dokładnie ponton ? w jakim aucie to przewozisz ?
to u mnie problem chyba , ja tak koło 105 się kręcę , dobrze że żona koło 65 , lae to i tak za dużo na ten silnik .
ja myślę o czym o długości 280 , chodzi mi o przewożenie swobodne w aucie bez żadnych boxów , niestety lubię szybko jeździć..
nie śmierdzi benzyną?
leszekmw napisał(a):approjekt cichy sinik ? jaki masz dokładnie ponton ? w jakim aucie to przewozisz ?
to u mnie problem chyba , ja tak koło 105 się kręcę , dobrze że żona koło 65 , lae to i tak za dużo na ten silnik .
ja myślę o czym o długości 280 , chodzi mi o przewożenie swobodne w aucie bez żadnych boxów , niestety lubię szybko jeździć..
nie śmierdzi benzyną?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...