Makarska dzień drugi i trzeci
Drugi i trzeci dzień naszego pobytu w Chorwacji spędzamy głównie na leniuchowaniu. Znaleźliśmy fajną malutką plażę gdzie byliśmy praktycznie sami. No może nie do końca bo z każdej strony hałasowały cykady:)
Odpoczywamy, delektujemy chorwacki piwo, nagle coś czarnego pojawiło się i biegało w lasku nieopodal nas.
Jak się później okazało tych pięknie pozujących zwierzątek było więcej.
Nadszedł czas by założyć okulary i zobaczyć co w wodzie piszczy albo raczej co w wodzie pływa:)
W wodzie przy tej plaży były dość ładne skały do których przyczepione jeżowce. Jakieś rybki od czasu do czasu można spotkać, kolorowe kamienie. Podwodne widoki ogólnie mi się podobały. Czyli coś nowego czego jeszcze nie widziałem bo gdzie, przecież nie w Bałtyku:)
Nadszedł czas na spacer. Wiec wydeptaną ścieżką wśród skał i kamieni które widzimy na powyższym zdjęciu idziemy przed siebie. W malutkich zatoczkach wylegują się naturyści, nas ten widok nie dziwi w końcu w Makarskiej jest kilka plaż naturystycznych. Po ok 10 minutowym spacerze docieramy do miejscowości Krvavica. Tutaj trochę więcej ludzi na plaży, przed nami mały porcik więc idziemy pooglądać łódki.
Nad portem jest charakterystyczny punkt widokowy. Jest to wolno stojąca skała, na którą po stromych schodkach wdrapujemy się na szczyt. Stąd widzimy cały porcik z góry.
Wieczorem znów spaceru po porcie, zaglądamy do Deep Clubu. Zapowiada się ciekawie. Dyskoteka w jaskini - zupełna nowość dla nas:)
Po drugiej stronie portu druga jaskinia w której są dyskoteki a nazywa się Disco Grota.
Podczas dalszych spacerów spotykamy mężczyznę, który oferuje mam wycieczkę na Bol lub Korculę. Na kolejny dzień mamy zaplanowane plażowanie w Tucepi, Dlatego wykupić wycieczkę wracamy następnego wieczoru.
Plażowanie w Tucepi w następnym odcinku. Zapraszam:)