Fatamorgana napisał(a):Potem zarzucą Ci tworzenie "szpanerskich wątków"- zobaczysz.
Aj tam! Ja już i tak "samo zło" na tym forum
Fatamorgana napisał(a):To co jest tym sukcesem?
Udział, czy pokazanie foty w Głosie?
Bo mnie się zdawało, że chodzi jednak o nieco inne sukcesy...
Fatamorgana napisał(a):A coś Ty taki obrażalski?
Moje zdanie to nie powód do czegokolwiek- to Twoja sprawa co wstawisz.
Sądzę jednak, że słowo "SUKCES" jakoś zobowiązuje w fotografii- czyż nie? Są konkursy, w których bierze udział po kilkaset osób, ale nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby potraktować sam udział jako rodzaj sukcesu, bo udział to może wziąć każdy- nawet pijany lub ślepy czy kompletny laik dla jaj, byle spełnił warunki udziału, natomiast publikacja to co innego- widocznie praca zasłużyła na pokazanie ogółowi. Szkoda, że na to nie wpadłeś...
Wstawiając fotę na widok publiczny (zwłaszcza coś, co ma być czymś) - musisz liczyć się z różnymi opiniami- z zasłużoną krytyką też.
Jak tego nie kumasz- to znaczy, że jeszcze nie dojrzałeś do publikowania fot. Jak chcesz się dopiero rozwijać, to wypada mieć sporo dystansu do tego co się robi a nie nadymać się i obrażać czy udawać urażonego.
Bo tak prawdę mówiąc, to nie wiadomo kto tam w tym Głosie Pomorza decyduje o tym, które zdjęcia nadają się a które nie do pokazania.
W takich gazetach u nas często siedzą ludzie, którzy albo sami niewiele zdjęć robią, albo nie mają szerszego pojęcia o dobrej fotografii- ale decydować o zdjęciach chcą i lubią.
(To czerwone zdanie możesz sobie darować- trochę przypomina dziecinnadę szczerze mówiąc nie mówiąc o tym, że ten "Pan" to też przesada).
Pytanie było zasadne -co jest tym sukcesem- bo nie wyjaśniłeś tego wcześniej ...
P.S. Jak chcesz się koniecznie poudzielać tu, tam i jeszcze tam, to weź małą poprawkę na wszystko, zamiast za bardzo się przejmować, bo widzę, że chcesz wiele na raz, ale nie zawsze wszystko jest takie udane jak byśmy chcieli.
Z pozdrowieniem.
Powrót do FotoCroClub - dyskusja