napisał(a) agata26061 » 26.06.2018 22:30
Rozumiem, że jesteś nowym użytkownikiem, ale na wszystkie Twoje pytania są odpowiedzi na forum, więc wystarczy użyć wyszukiwarki. Nie byłam w Lokvie, ale na większość Twoich pytań są standardowe odpowiedzi:
- Twój apartament jest nad Jadranką, więc przy każdym spacerze na plażę musisz tę ulicę przekroczyć. Trasa może nie jest aż mega ruchliwa, ale ja po dwukrotnym pobycie niemal przy samej plaży, nie zdecydowałabym się na mieszkanie dalej niż 20m od morza. Ale to tylko moje odczucia, dla mnie to po prostu wygoda mieszkać tuż przy plaży z małymi dziećmi.
- My przy szóstym pobycie w Cro zawsze z Polski bierzemy euro i już na miejscu wymieniamy na kuny, lub po prostu płacimy kartą, bo w naszym banku (aliorbank) wychodzi dość korzystnie przewalutowanie.
- namiot plażowy warto brać, dobry jest samorozkładający się z Decathlonu, parasolem może bardzo targać przy wiatrach (są często w Cro), natomiast namiot można na przykład kamieniami przytwierdzić do podłoża. Karimaty również się sprawdzają. Mamy takie zsuwające się ze sobą z allegro. Polecam
- maski mamy takie zwykłe, na oczy i nos, fajka do tego, ale ponoć fajne są te easybreath, gdzie masz całą twarz "zabudowaną". W zeszłym roku pożyczyłam na chwilę od sąsiada, super się pływało. Płetwy to oczywista sprawa. Jak się umie pływać + płetwy + maska do snoorkowania, to wrażenia (tym bardziej pierwszoroczne) niezapomniane. Płetwy przyśpieszają pływanie, więc polecam