Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nasza klasa chorwacka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.10.2010 12:36

Leszek Skupin napisał(a):Za one million dollars :?: 8O Ty jeszcze o takie rzeczy pytasz :?: 8O :lol:

idzie związać koniec z końcem, do pierwszego styknie :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.10.2010 13:16

Cóż........... :roll:
Nie chodziło mi o NK.... :lol: :wink:
KOCHAR1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOCHAR1 » 15.10.2010 14:05

Leszek Skupin napisał(a):

P.S. 2. Jeśli ktoś myśli że siedzimy tu za darmochę to się grubo myli :D jest ktoś kto za to płaci :D - sponsor

Ja myślałem że to społecznie robisz z miłości do Chorwacji :wink:
Można wiedzieć jak hojny jest sponsor :?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.10.2010 14:07

Utrzymuje cro.pl na serwerze ;) Cała administracja i mody robią wszystko z miłości do Chorwacji ;)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 15.10.2010 16:58

Leszek Skupin napisał(a):Za one million dollars :?: 8O Ty jeszcze o takie rzeczy pytasz :?: 8O :lol:

Trzech polskich studentów założyło portal NK po czym pomysł odkupili amerykanie za tę okrągłą sumkę... to chyba coś się komuś opłaciło nie :?: :D

No właśnie - tylko że 3 polskich studentów mialo ideę jak najbardziej słuszną: odszukiwanie znajomych z dawnych lat. A Amerykanie (jesteś pewien że Amerykanie, a nie Belgowie czy Holendrzy?) zrobili z tego jarmark, ogłupiający polską młodzież. Ja, podobnie jak i Ty, nie zapłaciłem tam ani grosza i nie korzystam z żadnych "udogodnień", ale własnie dzięki naszej wspaniałej młodzieży (aczkolwiek nie tylko) wygląda to bagno tak jak wygląda. Co innego portale typu cro.pl, które dają ludziom mnóstwo cennych informacji - i za to jak najbardziej kasa się należy, a co innego ogłupianie społeczeństwa (w dodatku nie własnego) i trzepanie na tym kokosów. Zresztą, na temat NAszej Klasy było już tyle artykułów otym, jak niski poziom osiągnął ten portal, że chyba wszyscy się orinetują o co chodzi.

Z drugiej strony - dobrze że to istnieje, bo przynajmniej jest się czasem z czego pośmiac na portalach typu demotywatory.pl czy mistrzowie.pl, które przodują w wyśmiewaniu głupoty na nk - i bardzo dobrze!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.10.2010 17:01

Y y y NK prowadzą nadal nasi studenci tylko sprzedali licencję do poprowadzenia czegoś takiego TAM ;)
Raul73 napisał(a):....
Z drugiej strony - dobrze że to istnieje, bo przynajmniej jest się czasem z czego pośmiac na portalach typu demotywatory.pl czy mistrzowie.pl, które przodują w wyśmiewaniu głupoty na nk - i bardzo dobrze!

Ale to już jest głupota niektórych użytkowników - żeby po polsku było :lol:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 15.10.2010 17:07

Leszek Skupin napisał(a):Ale to już jest głupota niektórych użytkowników - żeby po polsku było :lol:

No własnie o to mnie chodzilo od samego początku! Inna sprawa, że takich "użytkowników" nk niestety jest duża większość... :(
Z tym że jak dla mnie zarabianie na ludzkiej głupocie też jest głupota sama w sobie...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.10.2010 17:42

Raul73 napisał(a): duża większość... :(.

To też się nadaje do demotywatorów ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.10.2010 17:43

O ile dobrze pamiętam to serwisy typu "nasza-kompania.pl" czy "nasza-cela.pl"
jakoś nie znalazły aż takiego zainteresowania jak n-k.pl.

A, wydawało by się - powinny ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.10.2010 17:53

Raul73 napisał(a):Z tym że jak dla mnie zarabianie na ludzkiej głupocie też jest głupota sama w sobie...

A gdybym Ci dał bańkę "zielonych" z zastrzeżeniem jednak ,że jest to kasa zarobiona na ludzkiej głupocie,rozumiem,że byś jej nie przyjął??? :roll:
weldon napisał(a):O ile dobrze pamiętam to serwisy typu "nasza-kompania.pl" czy "nasza-cela.pl"
A, wydawało by się - powinny ...

tylko..."nasza szkapa" ocalała :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.10.2010 17:58

anakin napisał(a):tylko..."nasza szkapa" ocalała :wink:

Nie tylko. Jeszcze Konik Garbusek, Łysek z pokładu Idy, no i MyLittlePony mają się dobrze ...
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 15.10.2010 19:19

anakin napisał(a):A gdybym Ci dał bańkę "zielonych" z zastrzeżeniem jednak ,że jest to kasa zarobiona na ludzkiej głupocie,rozumiem,że byś jej nie przyjął??? :roll:

Jasne że bym przyjął - ale nie mógłbym mieć pretensji gdybyś nazwał mnie wtedy idiotą.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.10.2010 19:21

Raul73 napisał(a):Jasne że bym przyjął - ale nie mógłbym mieć pretensji gdybyś nazwał mnie wtedy idiotą.

I to mi się podoba!!!
Jak mawia "dzisiejsza młodzież"....RESPECT :!: Obrazek
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 15.10.2010 19:43

Wiesz, mnie nie chodzi o to, że na nk inteligentne osoby nie wybiora czegoś dla siebie, bo na pewno tak. Tylko że 90% "ruchu" na tym portalu stanowi młodzież w wieku gimnazjalnym, podatną na wszelkie wpływy. No i jeśli np. koleżanki powstawiały swoje niecałkiem ubrane fotki i dostały 1500 komentarzy w stylu "cudne" "sweet" "super" itp. (z czego pewnie z 10% szczere), no to i one wstawiają, do tego od razu obowiązkowo z dopiskiem "proszę o komentarze". Do tego oczywiście dochodzi całe grono spamerów, oferujących linki do róznego badziewia wyłudzającego kasę itak dalej i tak dalej. I stąd mamy teraz w gimnazjach taką młodziez jaką mamy - oczywiście to nie jest jedyny powód, ale portale tego typu czynią mnóstwo spustoszenia w umysłach młodzieży. Sam ma córki w tym wieku i staram się uczulać je na wszystko złe, co może na nie czyhać na nk. Coś w rodzaju cenzury, ale wiem że gdyby nie to, mogłoby być różnie, bo koleżanki..... wiadomo.
Nie takie było zamierzenie twórców tego portalu i z pewnościa nie są zadowoleni z obecnego kształtu nk - mówili to nawet jakiś czas temu w jakimś wywiadzie, ale nie pamiętam już gdzie
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.10.2010 19:50

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam!
Tak wygląda "przyszłość" tego narodu :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko