Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasza Chorwacja-odsłona czwarta ( pierwszy raz w komplecie )

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 09.03.2012 16:38

Januszu , wiem że NIGDY nie powinno się mówić NIGDY , ale póki co...NIE .
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 09.03.2012 16:44

No to jestem i ja tym bardziej że w tym roku chciałem zaczepić się w Tucepi albo w Podgorze;)
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 09.03.2012 17:00

Iwona75 napisał(a):tylko trzeba lubieć jazdę nocą...A my nie lubimy.....

Iwona75 napisał(a):NIGDY WIĘCEJ TUCEPI !

To w tych względach mam zupełnie odmienne zdanie.

Mimo wszystko z przyjemnością zasiadam do kolejnej relacji :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.03.2012 17:46

Iwona75 napisał(a):Zasiadam po kilkugodzinnej przerwie w pisaniu i widzę że czytelników przybyło . Zatem , jedziemy dalej .

Mijamy Makarską i postanawiamy wjechać do Tucepi . Z lewej strony widzimy agencję , więc pytamy czy mają jakiś wolny pokój.
Mają , owszem , oglądam zdjęcia , pokój z łazienką , po drugiej stronie korytarza kuchnia . Ok. , możemy podjechać i oglądnąć jak to wygląda w rzeczywistości. Faktycznie, pokój z łazienką po prawej , duża kuchnia po lewej stronie . Płacimy , rozpakowujemy się i na plażę . Woda cieplutka ,ludzi sporo , powoli się klimatyzujemy .

Wieczorem przeżywamy szok . Okazuje się że w naszym wakacyjnym mieszkaniu nie jesteśmy sami ! Za kotarą , która wisiała w końcu korytarza było mieszkanie właścicieli , a kuchnię mieliśmy wspólną !
Nie bylo drzwi , więc wszystkie dżwięki doskonale do nas docierały , a oni schodzili się i schodzili....Matka z dzieckiem , dziadek z babką ,jeszcze jakaś kobieta .
My do łóżek , oni do kuchni i pogaduchy .
Zwróciłam im delikatnie uwagę , uspokoili się ,ale my nie mogliśmy się uspokoić do rana .
A rano wrzask dziecka , dżwięk pralki.....
Pakowanie maneli i galop do agencji.
Człowiek wyglądał jak wybałuszacz , gdy wrzeszczałam że nas oszukali , twierdził że on nic o tym nie wie.....Na szczęście jego pracownica wiedziala i potakiwala głową potwierdzając moje słowa.
Wyjścia mieliśmy dwa . Albo zmienią nam kwaterę ,albo zwrócą kasę , ale za trzy noce policzą , bo sprzątanie i takie tam.....
Powiem Wam , że chcieliśmy jak najszybciej wyjechać z tej miejscowości , więc odżałowaliśmy część wakacyjnej kasy i z ulgą pożegnaliśmy Tucepi .
Nie żebym coś do tej miejscowości miała , ale wspomnienia nieciekawe , dlatego NIGDY WIĘCEJ TUCEPI !

Wcale nie było tak żle. Dziękujcie Panu Bogu, że Wam dziadek z babką do łóżka nie wskoczyli. :D :D :D
jankos31
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankos31 » 09.03.2012 18:19

Też zasiadam i czekam na ciąg dalszy, tym bardziej, że w tym roku wybieramy te okolice :D. Już nie mogę się doczekać :)
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 09.03.2012 19:01

Darku, faktycznie , nigdy nie jest tak żle , żeby nie mogło być gorzej.

Lidio i Krzysztofie , fajnie że mimo odmiennych upodobań jedziecie z nami dalej.

jankos31 wybieraj te okolice , wybieraj , jeśli masz choć trochę do naszego gust podobny , będziesz zadowolony .
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 09.03.2012 19:25

Na plaży luzik w porównaniu z Tucepi , co bardzo nam odpowiada , dzieci szczęśliwe , nam też nic nie brakuje . Malutka chlapie się w wodzie ,zachwyca jeżowcami.....Wakacje....

Wieczorkiem spacer , lody , szukanie krabów pod skałkami .

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Powrót po zachodzie słońca.

Obrazek

Poranek spędzam na tarasie .Piję kawkę , patrzę na Hvar i myślę że fajnie byłoby tam popłynąć .

A póżniej patrzę jak nasi rodacy idą na plażę z materacami , karimatami...
Nie ma jeszcze siódmej ,a oni już będą plażować ?
Wracają ,gdy kończę kawę.Bez plażowego ekwipunku.
Czyżby "zajmowali" miejsce na plaży ?
Hm...a jednak. Gdy my tam docieramy ok.10 widzę sąsiadów .Nie rozumię tego , ta plaża na prawdę jest spora .Fakt , to najbliżej przy zejściu położone miejsce , ale nadal nie pojmuję tej taktyki .

Na plaży spędzamy cały dzień. Wieczorem spacer , w przeciwnym niż dzień wcześniej kierunku .

Obrazek

A póżniej , gdy mała zasypia , siedzimy sobie na tarasie ,pijemy winko i gramy ze starszą w karty . Dzielę się mężem i córką moimi marzeniami dotyczącymi wypadu na Hvar i już wiem że coś z tego będzie....
MESSI
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MESSI » 09.03.2012 20:00

Witam.i ja się dołączam do czytania i oglądania :)
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 09.03.2012 20:12

Zapisuję się na Wasze wakacje :) Była babka z dziadkiem i inni to i ja się zmieszczę :wink:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 09.03.2012 20:14

Mówię i mam !!!

Niebo zachmurzone , przecież nie będziemy na plaży siedzieć .
Pakujemy trochę jedzenia dla dziewczyn i w drogę .
Dojeżdżamy do Drvenika , na prom czekamy niecałą godzinkę , i zostawiamy za sobą riwierę .

Obrazek

Powoli dopływamy do portu w Sucuraju . Już nam się podoba .

Obrazek

Obrazek

Zjezdżamy z promu i rozpoczynamy naszą wycieczkę . Powoli się przejaśnia , jedziemy powoli delektując się widokiem tego ,co nas otacza .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Młodsze dziecko sygnalizuje że ma dosyć , więc robimy przerwę.
Madziulka2112
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madziulka2112 » 09.03.2012 20:32

Liczę na szybki ciąg dalszy...i czuję już że czas zacząć odliczanie do wyjazdu do CHORWACJI.. :D
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 09.03.2012 20:50

Zasiadam do relacji, w tym roku też czeka mnie podróż z dziećmi do Chorwacji. Czekam na dalszą część i oczywiście na fotki. :wink:
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 09.03.2012 21:04

Zasiadam również, bo ten Hvar i mnie chodzi po głowie :)
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 09.03.2012 21:28

Goniaa , zmieścisz się na pewno , ale wiesz , ja mam przed oczami cały czas " Twój " Hvar w kolorze lawendy . I mam nadzieję ze kiedyś zagościmy tam w czerwcu.

Andrzeju , jedżcie . Łatwo może nie będzie , ale pięknie na pewno.

Oooo...jest i Jarek999! W poprzedniej mojej relacji narzekałeś na małą ilość zdjęć . Dlatego postanowiłam zadedykować Ci całą serię fotek z Hvaru ( może być Sucuraj ? ) . Ale to już jutro , musisz zaczekać .
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 09.03.2012 22:22

Jasne, że zaczekam... :) oby nie dłużej!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nasza Chorwacja-odsłona czwarta ( pierwszy raz w komplecie ) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone