chyba najlepsza Wenecja na forum...
a o Burano nawet nie słyszałem, jak zabawkowe
Kasia i Krzyś napisał(a):... i Wenecja by night
Kasia i Krzyś napisał(a):Poprzedniego dnia spore wrażenie wywarło na nas Burano, dlatego postanowiliśmy wrócić i nasycić się kolorami
maxredaktor napisał(a):Byłem w Wenecji wiele razy, ale takiej wody (nawet po dość solidnym deszcze kilka lat temu) to jeszcze latem tam nie widziałem. Wygląda normalnie, jakby to była ichnia acqua alta, czyli wysoka woda, która pojawia się tam późną jesienią i zimą.
Słowem - myślę, że to było raczej rzadkie wydarzenie - może rezultat wcześniejszego sztormu?
Bea.ta napisał(a):siedzę, czytam, oglądam super zdjęcia
Wenecja mnie zmasakrowała 15lat temu, ale może kiedyś tam podjadę
ale Burano - bajka
kolory niesamowite a domki jak z bajki
te kiero napisał(a):chyba najlepsza Wenecja na forum...
a o Burano nawet nie słyszałem, jak zabawkowe
walp napisał(a):maxredaktor napisał(a):Byłem w Wenecji wiele razy, ale takiej wody (nawet po dość solidnym deszcze kilka lat temu) to jeszcze latem tam nie widziałem. Wygląda normalnie, jakby to była ichnia acqua alta, czyli wysoka woda, która pojawia się tam późną jesienią i zimą.
Słowem - myślę, że to było raczej rzadkie wydarzenie - może rezultat wcześniejszego sztormu?
Najczęściej zdarza się - jak piszesz - w okresie jesienno-zimowym.
Najprościej mówiąc, wystarczy, że podczas pływów mocno wieje sirocco, utrudniając cofanie się wody i już mają wyższy poziom.
Bieżący poziom wody można sprawdzić na tej stronie.
Kasia i Krzyś napisał(a):I to już niestety koniec relacji...
Lednice napisał(a):Przepiękne Burano
kaszubskiexpress napisał(a):Kasia i Krzyś napisał(a):I to już niestety koniec relacji...
Kolorowe domy bajkowe.
Pozdrawiam.
magdalena.cebularz napisał(a):Twoja relacja skłoniła Nas do wyboru Pagu i tam też spędziliśmy tegoroczny urlop.. było super.. a zdjęcia z Wenecji sprawiają, że mam ochotę się spakować i jutro tam pojechać
CROberto napisał(a):Fajne wakacje sobie wyrychtowaliście
Zdjęcia piękne....