Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasi chuliganie już tam są !

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2010 10:00

ups...
Ostatnio edytowano 02.02.2010 10:09 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2010 10:08

Pamiętam mecze żużlowe Motoru Lublin z początku lat 90-tych , gdzie do naszego miasta przyjeżdżała spora ilość kibiców z innych miast .Wtedy jeździliśmy w l lidze. Na stadionie bywało i po 25 tyś ludzi. Z całymi rodzinami, z małymi dziećmi, sam zresztą zabierałem nierzadko syna na zawody. Takiego , no prawie ryku z parunastu tysięcy gardeł jak wygrywali Nielsen, Kępa czy Stenka nie da się opisać. To dosłownie było słychać w całym mieście. Koło stadionu stało może ze 3, 4 radiowozy Policji...i tyle. Teraz jak nieraz przejeżdżam niedaleko i widzę na stadionie garstkę w porównaniu z tamtymi wydarzeniami kibiców na jakimś meczu piłki kopanej i ze 30 radiowozów to sobie myślę że coś chyba jest nie tak....
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2010 10:27

lubelski napisał(a):...i ze 30 radiowozów to sobie myślę że coś chyba jest nie tak....

To znaczy, że policja też lubi kopaną, a dojechać czymś trzeba :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2010 11:25

raffiu napisał(a):Za takie jednoznacznie złe postrzeganie obwiniam z kolei stronnicze i nastawione na tanią sensację media. I tu nawiązuje do tego co napisał [/b]Tomasz W Otóż "jakiś tam nasz świat kibicowski" jest w tym przypadku światem prawdziwym, realnym w przeciwieństwie do odrealnionego świata GW i TVN.

Witam.
Poczułem się przywołany do tablicy, ponieważ to ja zacząłem ten temat i wstawiłem zdjęcia.
Oświadczam, iż nie jestem dziennikarzem żadnego z mediów, a to czy popieram politykę Gazety Wyborczej lub TVN jest moją osobistą sprawą.
Zamieszczone zdjęcia pokazujące niesłychane nieposzanowanie cudzego mienia, wypisane rękoma "kibola" niestety naszego rodaka, biją we wszystkich Polskich Turystów.
Tak samo uważam, iż naganna jest każda "grafomania" niezależnie od narodowości sprawcy.
Oczywiście mniej bolą napisy w języku "Zulu-gula", lecz będąc człowiekiem ułomnym kojarzę takie mazaje z całym narodem " Zulu-gula".
Co do plakatów powyborczych, i nie sprzątania ich w wyznaczonym czasie, to też przestępstwo, ale w tym wypadku jest dużo łatwiej wygrać sprawę z osobą - partią niesprzątającą na czas swoich wypocin wyborczych.

raffiu napisał(a):Byłem świadkiem naprawdę wielu sytuacji z udziałem kibiców, widziałem je na własne oczy a następnie miałem okazję skonfrontować to z tym co widziałem/czytałem w mediach. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazywało się, że to co widzę odbiega od prawdy, w najlepszym razie ukazując ją w sposób stronniczy, a materiał jest zmontowany tak, by wykształcić nieprawdziwy, czytaj krzywdzący obraz sytuacji. Rozumiem, że sensacja się sprzedaje, i przez pryzmat tej wszystkie tego typu "newsy" są pokazywane, ale co to ma wspólnego z obiektywnym, rzetelnym dziennikarstwem?? Naprawdę nic!

Tu częściowo muszę oddać Tobie trochę prawdy, dotyczy to części dziennikarzy, ale w każdym gronie znajdzie się "Czarna owca".

raffiu napisał(a):Piszecie, że na stadion piłkarski strach się wybrać, co to tam się nie dzieje? i tu nie dziwię się irytacji Nola Naprawdę wykazujecie się przy tym nieznajomością tematu. Na mecze piłkarskie w moim derbowym mieście jeżdżę od roku 1989. W ciągu tak długiego czasu niebezpieczna sytuację widziałem tylko raz podczas derbów właśnie w 1992 roku. Pewnie było ich więcej i zainteresowani takimi sytuacjami byli w nich nie raz KMWTW ;). Ja jako normalny obywatel nie czułem się nigdy zagrożony. Nigdy nie dostałem butelką w głowę, nigdy też na stadionie nie widziałem lecącej butelki. Na mecze jeżdżę z dzielnicy Widzew na ŁKS i nie miałem sytuacji w której mógłbym czuć się bardziej zagrożony niż udając się do kina, teatru, restauracji w centrum miasta. O czym w takim razie piszą dziennikarze ? A za ich pośrednictwem o czym piszecie tu Wy? Czy żyjemy w różnych światach? Czy powtarzane przez Was rewelacje są tak nagminne jak by to wyglądało z przekazów medialnych?
Okey, zrobił się straszny OT więc chyba żeby nie ciągnąć tej ciekawej dyskusji dalej na tym skończę. Pozdrawiam wszystkich bez względu na poglądy

Pociągi, tramwaje z powybijanymi oknami, wyrwanymi siedzeniami, poprutymi ścianami etc..... Po meczach ligowych..... Tylko mogę pogratulować, iż nie doświadczyłeś tego.

Pozdrawiam.

smoki3

Ps. Rozumiem, iż na "Widzew" nie jeździsz w szaliku "Legi" :wink:
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 02.02.2010 13:08

smoki3 napisał(a):
Ps. Rozumiem, iż na "Widzew" nie jeździsz w szaliku "Legi" :wink:

Na Widzew nie jeżdżę wcale, jestem "Rodowitym Łodzianinem" dlatego kibicuje drużynie ŁKS-u Łódź. Rzeczywiście widok rozbitych szyb w autobusach, porozrywanych siedzeń itp. z racji tego że poruszam się samochodem jest mi raczej obcy.
BTW parkuję pod stadionem i nigdy nikt nie porysował mi auta, nie przebił opon.

faktycznie przedstawione przez Ciebie napisy to nie jest szczyt artystycznych wynurzeń. Ale jeśli już to sprawcą tychże są "wandale" nie zaś "chuligani". Ci drudzy nie zajmują się tego typu działalnością. Pozdrawiam

P.S. Piękną mamy zimę tej zimy :) Nie pamiętam stycznia, by przez cały miesiąc było biało, a temperatura nie przekroczyła 0'C
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.02.2010 13:18

raffiu napisał(a):P.S. Piękną mamy zimę tej zimy :) Nie pamiętam stycznia, by przez cały miesiąc było biało, a temperatura nie przekroczyła 0'C

Ponieważ prowadzę statystykę temperaturową to styczeń wyniósł -6
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.02.2010 19:56

Nolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nolo » 13.02.2010 10:20

Bocian napisał(a):http://www.policja.pl/portal/pol/1/50643/Grupa_pseudokibicow_z_Poznania_rozbita.html
Ładny artykuł na temat kibiców... :)

i jak to z policyjnego źródła bywa same bzdury
Nolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nolo » 13.02.2010 10:23

Bocian napisał(a):http://www.policja.pl/portal/pol/1/50643/Grupa_pseudokibicow_z_Poznania_rozbita.html

i jak to z policyjnego źródła bywa same bzdury
Nolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nolo » 13.02.2010 10:25

Nolo napisał(a):

i jeszcze jedno - to sam suchy artykuł
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.02.2010 10:33

A co mu zarzucasz? Nieprawdziwy? Zafałszowany? Jaka masz na ten temat wiedzę? Kibicujesz Kolejorzowi?
Nolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nolo » 13.02.2010 11:59

Bocian napisał(a):A co mu zarzucasz? Nieprawdziwy? Zafałszowany? Jaka masz na ten temat wiedzę? Kibicujesz Kolejorzowi?

a od kiedy to na policyjnym forum pisana jest prawda?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2010 12:05

Nolo napisał(a):
Bocian napisał(a):A co mu zarzucasz? Nieprawdziwy? Zafałszowany? Jaka masz na ten temat wiedzę? Kibicujesz Kolejorzowi?

a od kiedy to na policyjnym forum pisana jest prawda?

Nolo! Kpisz, czy o drogę pytasz?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2010 12:08

Nolo napisał(a): a od kiedy to na policyjnym forum pisana jest prawda?

Masz rację - sama prawda to jest na obszczanych i pomalowanych murach, albo blokach. Jasne Policja kłamie, bo ma interes przecież.
A bandyci stadionowi to niewinne ofiary represji - przecież można zabić Policjanta za to że zwrócił uwagę gnojom co śmietnikami rzucają. Kara śmierci w jednym momencie by to wszystko wyprostowała. Bandyci na szafot i po krzyku, przed zawiśnięciem tylko pościągać kominiarki za którymi się chowają.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2010 12:19

Otóż to...grupa debili mających się za kibiców zawsze jest poszkodowana a Policja jest zła...Policja powinna mieć wszelkie uprawnienia i takich marginalnych tłuc przez łeb pałami...może wtedy będzie można chodzić na stadion całymi rodzinami w ramach relaksu...co do śmierci Policjanta...
Zwróci uwagę w stroju służbowym i będzie się bronił czeka go dyscyplinarka...zwróci uwagę po cywilnemu - jest skazany na śmierć...
Czy to Nolo jest według Ciebie obraz idealnego Państwa w którym władzę mają grupki pseudokibiców ( wychodzę z założenia, że tych prawdziwych kibiców jest więcej )...powinni prać gnoi ile wejdzie mało tego - taki xxx nie powinien mieć w ogóle prawa do obrony i procesu ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nasi chuliganie już tam są ! - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone