Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasi chuliganie już tam są !

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 10.09.2009 23:15

Dubrovnik

Obrazek

gdy się spaceruje po murach i "zmęczonych pracą" widać

Obrazek

Ps. jan_s1 - w rzeczy samej
ubidigi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ubidigi » 11.09.2009 06:42

Popiel brawo.
Niektórzy widzą jedynie ekscesy swoich rodaków.
Prawda jest taka, że w Polsce jak i w Chorwacji "chuliganów" nie brakuje.
Nie demonizujmy Polaków. A Hajducka Torcida to pewnie same aniołki. Wszędzie w całej Dalmacji widać malunki 19T50. Co do głośnego zachowywania się. A Włosi to niby taki cichy naród. A inne nacje nie przeklinają ?? Ze setki krzyków w tym samym czasie, ten jeden polski zawsze się wychwyci, bo mamy "polskie" ucho.
Nie demonizujmy i nie leczmy własnych kompleksów. Nie jesteśmy ani lepsi ani gorsi. Myślę, że temat wyczerpany.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 11.09.2009 09:12

ubidigi napisał(a):Nie jesteśmy ani lepsi ani gorsi. Myślę, że temat wyczerpany.

ObrazekObrazek

Pozdrawiam
Rafał
iwona_mo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona_mo » 16.12.2009 22:18

http://www.ekstraklasakibice.fora.pl/kibice-poza-krajem,276/torcida-hajduk-split,5285.html niestety nie tylko nasi kibice to chuligani malujący mury. Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.12.2009 09:19

iwona_mo napisał(a):http://www.ekstraklasakibice.fora.pl/kibice-poza-krajem,276/torcida-hajduk-split,5285.html niestety nie tylko nasi kibice to chuligani malujący mury. Pozdrawiam

Aleś się rozgadała!

Obrazek

Przepraszam za OT, ale dlaczego akurat taki temat spowodował, że:

przerwałaś milczenie?!

pzdr

Obrazek
iwona_mo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona_mo » 17.12.2009 09:44

Witam Weldon, należę do osób czytających - nie komentuję. W tym wątku postanowiłam się wypowiedzieć, bo w mojej okolicy widziałam napisy Torcida Split i nikt tego nie komentował. Takie napisy można spotkać w maistach gdzie jest Torcida Górnika - z tego co się kiedyś dowiadywałam te dwie Torcidy są zaprzyjaźnione. Tyle w temacie. Na wątek wpadłam przez przypadek przeszukując forum pod kątem wakacji 2010.

Pozdrawiam
Iwona
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.12.2009 09:51

No to Obrazek bo nie mieliśmy okazji się poznać.

Ja też przypadkiem wpadłem na ten wątek,
bo koło mnie to nawet kiboli śnieg zasypał :wink:
Nolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nolo » 30.01.2010 01:09

iwona_mo napisał(a):http://www.ekstraklasakibice.fora.pl/kibice-poza-krajem,276/torcida-hajduk-split,5285.html niestety nie tylko nasi kibice to chuligani malujący mury. Pozdrawiam

od kiedy to kibic-chuligan-i ktoś kto maluje mury to to samo?poczytaj,popytaj to się trochę wiecej dowiesz!
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 30.01.2010 09:23

Nolo napisał(a):

od kiedy to kibic-chuligan-i ktoś kto maluje mury to to samo?poczytaj,popytaj to się trochę wiecej dowiesz!

a Twoim zdaniem kim jest ? no chyba nie Malarzem Radzę wszystkim niewyżytym malować sobie w domu na kartonie albo zamalowywać mamusi salon bedzie szczęsliwa :) . Te paszkwile psują poczucie estetyki każdego. Pomijam juz wulgaryzmy bo to jest poprostu dno.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 30.01.2010 09:33

Ciekawe dlaczego taki pseudo-malarz "upiększa" cudze ściany a nie własne?
Jeżeli to takie piękne logo czy hasło to niech malują sobie na własnych domach i wtedy będzie "cacy".
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2010 09:37

Kevlar napisał(a):Ciekawe dlaczego taki pseudo-malarz "upiększa" cudze ściany a nie własne?
Jeżeli to takie piękne logo czy hasło to niech malują sobie na własnych domach i wtedy będzie "cacy".

Moim zdaniem każdy chuligan jest jak pies musi zaznaczyć własny teren, pies siusia, a kibol maluje. Są osiedla gdzie na jednym bloku jest napisał jednego klubu, a obok na drugim innego. Takie to oto mają znaki rozpoznawcze. Moim zdaniem, prawdziwy zatwardziały kibol powinien mieć na czole tatuaż z własnym klubem i herbem i wtedy byłby rozpoznawalny wszędzie. :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2010 09:39

Muliness napisał(a):
Nolo napisał(a):

a Twoim zdaniem kim jest ? no chyba nie Malarzem Radzę wszystkim niewyżytym malować sobie w domu na kartonie albo zamalowywać mamusi salon bedzie szczęsliwa :) . Te paszkwile psują poczucie estetyki każdego. Pomijam juz wulgaryzmy bo to jest poprostu dno.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.01.2010 10:21

janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 30.01.2010 13:47

Jak są w miarę ładne malowidła i napisy artystyczne i na jakiejś pustej i od lat stojącej w wielkim odrapaniu ścianie baraku czy płota jakowegoś, to nie mam nic przeciw.
Ale jak odmóżdżeni kibole-artyści, po dobrej dawce amfy i adrenaliny ustawkowej wymodzą mi na drzwiach wejściowych do klatki lub na ścianach bloku, że "Wisła to pany, a Krakowia to Żydy i inne ch.. " to bym za jajca złapał, przybij te jajca gwoździami do ławeczki na przeciw tej klatki i ściany i kazał bucowi podziwiać to w nieskończoność... Artyści z koziej dupy!

Generalnie przeciw piłce i meczom nic nie mam, ale czy nie byłoby lepiej dla ogólnego porządku i spokoju, gdyby właśnie tę dziedzinę życia społecznego przenieść na łamy wirtualnego świata sieciowego. Żeby tam mogli się wyżywać do woli, tłuc, zabijać, obrzygiwać wyzwiskami, pluć na policję... czy jak się tam oni jeszcze artystycznie produkują..
pełna wolność wyrazu.. i kibole szczęśliwi i społeczeństwo nie pokrzywdzone!

8)
Nolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nolo » 30.01.2010 17:07

Muliness napisał(a):
Nolo napisał(a):

widzę że nadal zero kumatotości-żal
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nasi chuliganie już tam są ! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone