Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Narty 2008

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany
Narty 2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.12.2007 16:19

Gdzie planujecie wyjazd na narty. Moje plany wiążą sie z feriami zimowymi moich dzieci. Planuję wyjazd do Zuberca na Słowacji, na poczatku lutego 2008. Narty i deski przygotowane. Kwaterę juz zarezerwowałem w listopadzie. Obiady w Kolibie Josu, sniadania i kolacje regionalne we własnym zakresie (piwo złoty bażant, mnich i sliwowica w karczmie w Zubercu) na miejscu- przygotowują poszczególne rodziny narciarskie, kazda innego dnia (jedzie nas 11 osób na 4 samochody) .

Czy ktoś z cromaniaków jest również miłosnikiem "białych szaleństw" i również jezdzi na narty

http://www.zuberec.sk

- strona www miejscowosci w której będę, czynne są tam dwa stoki narciarskie z pełnym zapleczem. Parkingi duże i bezpłatne. Stoki naśnieżane naturalnie i armatkami. Cena biletów na wyciagi na stronie internetowej.
Ostatnio edytowano 30.12.2007 16:32 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 30.12.2007 16:30

My też z początkiem lutego udajemy się do Bolesławowa-pierwszy raz w to miejsce.Obok wyciągi Kamienica, a i do Czarnej Góry tylko 12 km.Wyżywienie ponoć w cenie noclegu, jedyny mankament to to,że w pokojach są tylko umywalki, a łazienka na korytarzu,no ale i cena odpowiednia ok.40zł. Załatwiali znajomi, więc tak dokładnie nie wiem.Wrażenia po powrocie.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.12.2007 16:39

Byłem w tym roku w styczniu w Czarnej Górze, przyjemnie i fajnie. Parkingi duze, bezpłatne, duzo wypozyczalni sprzętu, dobre zaplecze gastronomiczne, chociaż wcale nie tanie. Osrodek narciarski zapewnia dobra frajdę na nartach. W Stroniu Slaskim jest basen kryty i fajna pizeria nad sklepem, maja dobre pizze.

Do Zuberca wybieram się 4 raz w życiu. Zachciało mi się odwiedzić Słowację, zjesć, bryndzowe haluszki, wyprazanyj syr, gulasz szegetyński z knedliczkami, wypić złotego bażanta, sliwowice oraz wykapać się w termalnych wodach w Orawicach.
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 01.01.2008 01:57

Ja byłam w listopadzie w Donovaly i za 6 godzin wyruszam tam pononwnie!! szczęśliwego Nowego Roku :lol: :lol: :lol: :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.01.2008 09:53

A gdzież to jest Jolu. Nie znam tego Ośrodka narciarskiego, być może mało bywam na nartach. Czy możesz bliżej coś powiedzieć o swoim wyjeżdzie.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.01.2008 10:32

darek1 napisał(a):A gdzież to jest Jolu. Nie znam tego Ośrodka narciarskiego, być może mało bywam na nartach. Czy możesz bliżej coś powiedzieć o swoim wyjeżdzie.

http://www.parksnow.sk/donovaly/pl/mapy-zimna_mapa.php

:wink:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 01.01.2008 11:22

darek1 napisał(a):A gdzież to jest Jolu. Nie znam tego Ośrodka narciarskiego, być może mało bywam na nartach. Czy możesz bliżej coś powiedzieć o swoim wyjeżdzie.

Skipark Donowaly to przecież jeden ze słynniejszych ośrodków w Czechach. :lol:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 01.01.2008 11:29

A ja 29 grudnia byłem w Białce na Kotelnicy. Warunki super a ludzi jeszcze więcej :lol: :lol: Ale to już historia. Co do przyszłości to od 18 stycznia oczywiście niezmiennie od lat Bukowina Tatrzańska z całą rodzinką, a od 8 marca stoki słonecznej Italii ale to już tylko z żoneczką. Naklejka cro.pl oczywiście cały czas na samochodzie, tak że jestem rozpoznawalny. :lol: :lol: :lol:
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 01.01.2008 14:36

Guzior napisał(a):A ja 29 grudnia byłem w Białce na Kotelnicy. Warunki super a ludzi jeszcze więcej :lol: :lol: Ale to już historia. Co do przyszłości to od 18 stycznia oczywiście niezmiennie od lat Bukowina Tatrzańska z całą rodzinką, a od 8 marca stoki słonecznej Italii ale to już tylko z żoneczką. Naklejka cro.pl oczywiście cały czas na samochodzie, tak że jestem rozpoznawalny. :lol: :lol: :lol:

Witam w Nowym Roku pasjonatów narciarstwa!!! :D i życzę wszystkiego dobrego. Ja niestety do tej pory nie małam okazji poszusowac, ale w najbliższą sobotę i niedzielę zaliczamy Kluszkowce, potem od 19 stycznia jeździmy po stokach austriackich, a w kwietniu pod Matterhornem (ale tylko mój mąż). A tak na marginesie, jakie macie plany na lato ???
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 01.01.2008 16:33

Ewa Zuber napisał(a):
Guzior napisał(a):A ja 29 grudnia byłem w Białce na Kotelnicy. Warunki super a ludzi jeszcze więcej :lol: :lol: Ale to już historia. Co do przyszłości to od 18 stycznia oczywiście niezmiennie od lat Bukowina Tatrzańska z całą rodzinką, a od 8 marca stoki słonecznej Italii ale to już tylko z żoneczką. Naklejka cro.pl oczywiście cały czas na samochodzie, tak że jestem rozpoznawalny. :lol: :lol: :lol:

Witam w Nowym Roku pasjonatów narciarstwa!!! :D i życzę wszystkiego dobrego. Ja niestety do tej pory nie małam okazji poszusowac, ale w najbliższą sobotę i niedzielę zaliczamy Kluszkowce, potem od 19 stycznia jeździmy po stokach austriackich, a w kwietniu pod Matterhornem (ale tylko mój mąż). A tak na marginesie, jakie macie plany na lato ???

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Ewo dla Ciebie i całej rodzinki. Co do planów wakacyjnych to mamy już zaklepaną kwaterę od 3 - 16.08 w miejscowości Komarna apartmani deak. Przy czym udało nam się zarazić wyjazdem poznaną na forum rodzinę z Chełmna która jedzie pierwszy raz do Cro i jedziemy razem. Myślę że będzie fajnie :lol: :lol:
A jak wasze letnie plany wyjazdowe :?: :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.01.2008 16:50

Ewa Zuber napisał(a):... A tak na marginesie, jakie macie plany na lato ???

Guzior napisał(a):...A jak wasze letnie plany wyjazdowe :?: :?:

np. TU jest coś na ten temat :wink:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 01.01.2008 16:58

Piotrek_B napisał(a):
Ewa Zuber napisał(a):... A tak na marginesie, jakie macie plany na lato ???

Guzior napisał(a):...A jak wasze letnie plany wyjazdowe :?: :?:

np. TU jest coś na ten temat :wink:

Dzięki za wskazanie Piotrku. Przewertowałem te 5 wskazanych stron ale postów Ewy Zuber jakoś nie zauważyłem 8O
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 01.01.2008 18:16

Gratuluję! Apartamenty Deak to jest strzał w dziesiątkę :D W zeszłym roku poleciłam je ( w ciemno) moim znajomym, do dziś mi dziękują :wink: Gospodarze są super, warunki mieszkaniowe także, a plaża na wyciągnięcie ręki.
Ja niestety nie mam jeszcze żadnych planów, a to z powodu stanu zdrowia mojej mamy. Jak będzie dobrze to na szybko coś wymyślę.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 01.01.2008 18:42

darek1 napisał(a): Czy ktoś z cromaniaków jest również miłosnikiem "białych szaleństw" i również jezdzi na narty

Właśnie wrocilam z ok. 10 dniowego pobytu na nartach w okresie świąteczno-noworocznym w Zakopanem. Warunki wręcz idealne. :lol: :lol: :lol: W nocy -16, nad ranem -9, natomiast na stokach ok. 10.00 -5, -2. Codziennie super słońce, wspaniała pogoda, zadbane stoki w Małym Cichym, Białce Tatrzańskiej, na Nosalu, Szymoszkowej, czy Szymkówce, tam zjeżdżaliśmy i bywaliśmy. Polecam :papa:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.01.2008 20:36

Pytanie do Majeczki. Na których wyciągach jest największy tłok. Gdzie warto pojechac, a co sobie darować.
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone