FUX napisał(a):papafaraon napisał(a):FUX napisał(a):papafaraon napisał(a):Czwarty raz z rzędu byłem w Leogang, 70 km za Salzburgiem. Miejsce wymarzone.
Podrzucisz wiecej informacji?
Dzięki
FUX
Podaję adres: http://www.leogang-saalfelden.at/winter
To jest miejscowe biuro turystyczne, z którym załatwiam wszystkie formalności. Pod koniec sierpnia zwykle już mają konkretną ofertę. Szefem jest Stefan Kaufmann i z nim "mailowo" wszystko załatwiam. Zawsze zamawiam pakiet (Gasthoff+HP+karnerty). Wg mnie, to się jedynie opłaca. Przy innych kombinacjach zawsze się przepłaca. Pakiety wykupuję od lat, wcześniej jeżdziłem do innych miejscowości.
Natomiast co do miejsca - popatrz na mapkę interaktywną - na prawdę robi wrażenie.
http://www.skiforum.pl/showthread.php?t=8080 - to jest adres narciarskiego forum, które polecam. Leogang jest połączone gondolkami z Saalbach i Hinterglemm - organizowano tam MS i Puchar Świata, ale w tych miejscowaściach jest dużo drożej niż w Leogang, a karnet ten sam.
Pozdrawiam.
Robiłem juz wstępną rezerwacje na przyszły rok u Włocha... Ale, kto wie, czy nie pojadę pod adres wskazany przez Ciebie...
Powiedz jeszcze, ile przeciętnie od kwatery na stok?
To zależy, gdzie jest ulokowany Gasthoff. Dwa razy byłem w tym samym obiekcie w centrum miejscowości, przy samym przystanku skibusa, więc autko było zbędne. Raz mieszkaliśmy tak blisko godolki, że podchodziliśmy 5 min. z nartami, a raz korzystaliśmy z włąsnego auta.
Leogang jest typową "ulicówką". Skibusy jeżdżą bardzo często, jeżeli tylko jest blisko do przystanku, to można obejsć się bez auta. Dojazd od strony Salzburga jest wygodny, no chyba że śnieg dosypie, to trzeba jechać autostradą trochę dookoła.
I jeszce ciekawostka: nigdy nie wypełniam żadnego formularza do rezerwowania na ich stronie, tylko piszę bezpośrednio maila do Stefana, a on wyszukuje to, co najlepsze (dosłownie!), potem zaliczka i po problemie.
I jeszce jedna ciekawostka. W Leogang będzie baza Rosjan podczas Euro 2008.
No i to, co najważniejsze - zawsze okazuje się, że cena jest niższa, niż na oficjalnej stronie.