Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Narty 2008

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 13.01.2008 22:13

ita napisał(a):na pocieszkę chodzę na Maltę i planuje przyszły rok

Na Malcie niestety nie zjeżdżałam. Podczas moich studiów jeszcze tego kompleksu nie było, mogłabym wówczas zamieniennie uczestniczyć aktywnie w zjazdach, zamiast w zajęciach w-f. A szkoda... Jednak może razem wybierzemy się do Szklarskiej? Dziś co prawda dowiedziałam się od znajomych, że aura w lutym nie będzie nas rozpieszczać, prawdopodobnie ma być +18, mam nadzieję jednak, że to tylko wyimaginowane fantazje...
Nie mniej jednak zaproszenie pozostaje aktualne, poczekajmy tylko na odpowiednie warunki. :papa:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.01.2008 22:28

majeczka napisał(a):
ita napisał(a):na pocieszkę chodzę na Maltę i planuje przyszły rok

Na Malcie niestety nie zjeżdżałam. Podczas moich studiów jeszcze tego kompleksu nie było, mogłabym wówczas zamieniennie uczestniczyć aktywnie w zjazdach, zamiast w zajęciach w-f. A szkoda... Jednak może razem wybierzemy się do Szklarskiej? Dziś co prawda dowiedziałam się od znajomych, że aura w lutym nie będzie nas rozpieszczać, prawdopodobnie ma być +18, mam nadzieję jednak, że to tylko wyimaginowane fantazje...
Nie mniej jednak zaproszenie pozostaje aktualne, poczekajmy tylko na odpowiednie warunki. :papa:

Nie ufaj meteorologom. Nie da sie zapowiedzieć pogody na tak długi okres. Z zawodowego doświadczenia wiem, że można przypuszczalnie zapowiedzieć do 2 tygodni, na dłużej to wróżenie z bajki. Natomiast pewna pogodę na trzy dni, a np. mgły nie przewidzi sie tak zupełnie na drugi dzień. Pozdrawiam wytrawną narciarkę. uważaj na siebie, żebyś nie połamała się.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 13.01.2008 23:12

majeczka napisał(a):[Jednak może razem wybierzemy się do Szklarskiej? Dziś co prawda dowiedziałam się od znajomych, że aura w lutym nie będzie nas rozpieszczać, prawdopodobnie ma być +18, mam nadzieję jednak, że to tylko wyimaginowane fantazje...

Majeczka, bardzo chętnie ! Jeśli tylko pogoda nam dopisze i będziesz miała chęci to ja z wielką przyjemnością :)
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 14.01.2008 12:32

Nieco poniżej jeden z wyciągów w pierwszy dzień świąteczny.

O ile znam polskie stoki to chyba Małe Ciche. Jak zwykle sympatyczne miejsce, gdyby jeszcze nie taki tłok...

Pozdrawiam. :wink:
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 14.01.2008 13:40

Czy ktoś zna ośrodek Velka Raca na Słowacji. Kwatera już co prawda zaklepana (w Lalikach) więc już nie zmienię ale posłuchać opinii zawsze można.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 17.02.2008 22:46

Kilka słów o pobycie w Bolesławowie-pobyt skróciliśmy, bo nie było śniegu,trafił nam sie tylko jeden słoneczny dzień i wtedy było super, a pozostałe dni pochmurne a później deszczowe.Kamienica nie działała, czuć już było wiosnę,więc zjeżdżaliśmy na Czarnej Górze,gdzie jeszcze trochę śniegu było.Nocleg rzeczywiście 42zł ze śniadaniem i obiadokolacją-gospodarze bardzo mili.Gdyby była prawdziwa zima to miejsce można polecić- z Kamienicy zjeżdża się pod same drzwi, ale to w tym roku nas ominęło niestety.
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 18.02.2008 13:24

W sobotę byłem na Rachowcu w Zwardoniu. Śnieg, zero kolejek do wyciągu, można się najeździć do oporu. Polecam.
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 18.02.2008 14:43

Ja napiszę trochę o Słowacji. Niestety był to mój pierwszy pobyt na nartach u południowych sasiadów. Wrażenia do kitu. Słowacy tkwią jeszcze w socjaliźmie: o 20 pani zgasiła światło w knajpie, znajomej w czasie jazdy wyłączono orczyk i zgaszono światło na stoku, nie śnieżyli stoków armatkami- chyba z lenistwa, przed wieczorny jeżdżeniem nie wypuścili na stok ratraka, w ogóle stoki w większości kiepsko przygotowane, w Zubercu czynny tylko jeden stok, na drugim nie miał kto zrobić sniegu - są leniwi, chcieliby zarabiać i nic w tym kierunku nie robić. Klienta mają w .................. niestety. Dotyczy to głównie Vratnej i innych dużych osrodków, które są chyba państwowe. Dwa pozytywy prywatny krótki stok w Terchowej i knajpa przy nim, Kubińska Hola na której bardzo mi się podobało mimo kiepskiej pogody. Długo im to bedę pamietał. Jak ktoś chce szczegóły to skiforum.pl temat Vratna.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.02.2008 17:46

Włochy:
250 euro-hotel, śniadania i obiadokolacja, sauny 2, basen, jacuzzi. To w cenie. Za masaże i solarium trzeba dopłacić.
Skibus-jest.
Karnet-96 euro.
Bez komentarza.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 18.02.2008 18:18

AnetaA napisał(a): Kamienica nie działała, czuć już było wiosnę,więc zjeżdżaliśmy na Czarnej Górze,gdzie jeszcze trochę śniegu było. (...)Gdyby była prawdziwa zima to miejsce można polecić- z Kamienicy zjeżdża się pod same drzwi, ale to w tym roku nas ominęło niestety.

Śnieg w Kamienicy bywa :wink: - czasem nawet jeszcze w połowie marca...

Obrazek
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 18.02.2008 19:03

Wiem,że bywa- choćby przed 2 laty :) A może jeszcze w tym roku będzie?
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 18.02.2008 19:09

FUX napisał(a):Włochy:
250 euro-hotel, śniadania i obiadokolacja, sauny 2, basen, jacuzzi. To w cenie. Za masaże i solarium trzeba dopłacić.
Skibus-jest.
Karnet-96 euro.
Bez komentarza.

Przepraszam,cena karnetu jest dla dziecka czy osoby dorosłej???
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.02.2008 20:03

Dorosłej.
Górki nie do zjeżdżenia.....
zapytaj Rysia :mrgreen:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.02.2008 11:27

W naszych Tatrach w tym sezonie tez nie najgorzej. Śniegu momentami ok.80 cm, temperatura ok. 0. Zjeżdża się ok.
Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.02.2008 13:31

FUX napisał(a):Włochy:
Skibus-jest.
Karnet-96 euro.
Bez komentarza.

To reasumując , na dwie osoby które chcą pojeździć i nie będą sie masować, z dojazdem w te i we wte to ile to wychodzi? Tak z praktyki? Bocian.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone