Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Narty 2008

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.01.2008 21:02

IMHO, to do Zakopanego nie ma po co jeździć. Na narty. 6-cio dniowy karnet, to ca. 220 euro. Mam na myśli Kasprowy i przyległe 8O :roll: :roll: :roll:
Polecam Włochy (dzięki RYSIO) lub Austrię ew. Czechy.
Ceny niższe, kolejek brak.

Pozdrawki.
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 03.01.2008 18:15

FUX napisał(a):Polecam Włochy ...... lub Austrię ew. Czechy.
Ceny niższe, kolejek brak.
Pozdrawki.

Dokładnie :)
Ja już sobie pojeździłem a Solden (Austria) w listopadzie oraz kilka razy Czechy (Spindlerovy Mlyn i Ramzowa). Warunki lepsze, kolejki mniejsze lub wogóle :) Jutro znowu się wybieram.

Poniżej link do stronki ze wszystkimi czeskimi stokami (kamerki są też).
http://www.holidayinfo.cz/main.php?lang=7

Pozdrowionka dla wszystkich narciarzy :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 05.01.2008 21:26

darek1 napisał(a):Pytanie do Majeczki. Na których wyciągach jest największy tłok. Gdzie warto pojechac, a co sobie darować.

W zasadzie na tych najbardziej znanych. Bania, Kotelnica w Białce Tatrzańskiej, Małe Ciche k/ Murzasichla, Szymoszkowa, Harenda, czy Nosal. Polecam wyciąg przy karczmie widokowej na Szymkówce, w Bukowinie Tatrzańskiej. Tani, 20/zł 12 przejazdów - 750 m, małe kolejki i ogólnie totalny luz... trochę stromy przy końcu, jednak ogólny komfort jazdy. Na miejscu karczma widokowa, w której można odpocząć i skonsumować między zjazdami coś smacznego. Polecam mix - grilla. :papa:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 06.01.2008 18:21

majeczka napisał(a):
darek1 napisał(a):Pytanie do Majeczki. Na których wyciągach jest największy tłok. Gdzie warto pojechac, a co sobie darować.

W zasadzie na tych najbardziej znanych. Bania, Kotelnica w Białce Tatrzańskiej, Małe Ciche k/ Murzasichla, Szymoszkowa, Harenda, czy Nosal. Polecam wyciąg przy karczmie widokowej na Szymkówce, w Bukowinie Tatrzańskiej. Tani, 20/zł 12 przejazdów - 750 m, małe kolejki i ogólnie totalny luz... trochę stromy przy końcu, jednak ogólny komfort jazdy. Na miejscu karczma widokowa, w której można odpocząć i skonsumować między zjazdami coś smacznego. Polecam mix - grilla. :papa:

W Białce można też pojeździć jeszcze na Litwince. Wyciąg w tym roku wreszcie otwarty po paru latach zastoju. :D
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.01.2008 21:37

Ja dopiero w tym roku zaczęłam przygodę z nartami, jeździłam ze starszą córką na nasz poznański sztuczny stok, nad Maltę i pozazdrościłam jej widzac jak śmiga. Zapisałam się na kurs i jakoś tam sobie zjeżdżam :wink: . Teraz, kiedy połknęłam bakcyla, żałuję, że nie mamy zaplanowanego żadnego rodzinnego wyjazdu w góry. Niestety nie uda nam się razem wyjechać w tym roku. Ale mam zamiar wyskoczyć na weekend z kolezanką do Szklarskiej Poręby, żeby choc trochę popróbowac jazdy w górach a nie tylko na sztucznym stoku. Mam nadzieję, że wróce cała :roll:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.01.2008 07:48

ita napisał(a):Ja dopiero w tym roku zaczęłam przygodę z nartami, jeździłam ze starszą córką na nasz poznański sztuczny stok, nad Maltę i pozazdrościłam jej widzac jak śmiga. Zapisałam się na kurs i jakoś tam sobie zjeżdżam :wink: . Teraz, kiedy połknęłam bakcyla, żałuję, że nie mamy zaplanowanego żadnego rodzinnego wyjazdu w góry. Niestety nie uda nam się razem wyjechać w tym roku. Ale mam zamiar wyskoczyć na weekend z kolezanką do Szklarskiej Poręby, żeby choc trochę popróbowac jazdy w górach a nie tylko na sztucznym stoku. Mam nadzieję, że wróce cała :roll:

Na Puchatku dasz bez problemu radę; Lolobrygidę bym zostawil na deser....
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.01.2008 16:11

ita napisał(a):Ale mam zamiar wyskoczyć na weekend z kolezanką do Szklarskiej Poręby, żeby choc trochę popróbowac jazdy w górach a nie tylko na sztucznym stoku. Mam nadzieję, że wróce cała :roll:

Musisz mieć również nadzieję, że będą tam odpowiednie warunki, z którymi w tym rejonie ostatnio coraz gorzej. Niestety... A do Zakopanego od nas bardzo daleko. Chociaż po ostatnim pobycie tam w grudniu, z całą pewnością mogę stwierdzić, że o wiele poprawił się komfort jazdy i zminimalizował czas przejazdu. Jechaliśmy autostradą do Łodzi, później przez Częstochowę, na Katowice, no i również płatną autostradą na Kraków. Całkowity czas przejazdu z Poznania do Zakopanego wyniósł ok. 5,5h. Rewelacja. :papa:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 08.01.2008 21:34

Matko Majeczka do Zakopca 5,5 godziny ? 8O ja tyle to pewnie bym do Szklarskiej jechała :roll:
no ale niestety, śnieg stopniał, odwilż na całego zrezygnowałam z wyjazdu w ten weekend :( nie wiem kiedy teraz pojade, nie mam z kim, ech tylko Malta mi zostaje, choć z braku laku dobre i to. Do nauki jakos sie nadaje. Już zjeżdzam z samej góry i nawet nie mam śmierci w oczach :wink:
Rany jaki to fajny sport, dlaczego dowiedziałam się o tym tak późno ?
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 09.01.2008 23:36

darek1 napisał(a):A gdzież to jest Jolu. Nie znam tego Ośrodka narciarskiego, być może mało bywam na nartach. Czy możesz bliżej coś powiedzieć o swoim wyjeżdzie.

Kup Darku lub pooglądaj w internecie mapę Słowacji i spójrz na Bansko-bystrickij kraj - gdzieś 25-30 km przed Bańską Bystrzycą znajdziesz najwyższy punkt i to właśnie Donovaly. Żałuj, że jeszcz tam nie byłeś - bo ja w tym sezonie narciarskim byłam już tam 2 razy na 7 dniowym pobycie, a wkrótce pojadę na 3-dniowy wypad. Pozdrawiam Jola
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 10.01.2008 10:53

Guzior napisał(a):
majeczka napisał(a):

W Białce można też pojeździć jeszcze na Litwince. Wyciąg w tym roku wreszcie otwarty po paru latach zastoju. :D

Mój ulubiony wyciąg to Kotelnica :) W Białce rzecz jasna :) Muszę sprawdzić, jakąż to kolejkną kolejkę krzesełkową uruchomili :)
Ale niedawno odkryłam, ze na górze Chełm w Myślenicach (pod Krakowem, na trasie do Zakopca) jest całkiem fajna stacja narciarska: http://www.zarabiesport.pl
Jak z powrotem chwyci mróz i spadnie śnieg, to się tam wybiorę :)
Ostatnio edytowano 10.01.2008 23:11 przez Plumek, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 10.01.2008 21:55

Plumek ta strona się nie otwiera
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 10.01.2008 22:31

Ita, jutro wkleję Ci kilka zdjęć z naszego ostatniego pobytu w Zakopanem. Wierz mi, warto tam być w sezonie, no i może nie tylko, jednak Tatry to jedyna resztka naszych gór, gdzie utrzymuje się jakakolwiek zimowa aura.... :lol: :lol: :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 10.01.2008 23:13

ita napisał(a):Plumek ta strona się nie otwiera

Sorki, już poprawiłam- była literówka :) Teraz działa.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 12.01.2008 00:13

Tak wyglądała tegoroczna, grudniowa zima w Tatrach.

Obrazek
Nieco poniżej jeden z wyciągów w pierwszy dzień świąteczny.

Obrazek

Obrazek

Super wrażenia, relaks i odpoczynek. Dosyć aktywny, w zasadzie "0" siedzenia przy stole. Jednak absolutny komfort. I pomyśleć,że w Poznaniu w tym samym czasie była plucha, :cry: mgły :x i zupełnie nieciekawa aura. :wink: W zasadzie pierwszy raz podczas mojego 10 dniowego pobytu w Zakopanem mieliśmy non stop słońce. Juz dzisiaj chętnie bym tam wróciła... :papa:
Obrazek

Obrazek

Czyż można się oprzeć takim widokom?

Obrazek
:papa: :papa: :papa:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 12.01.2008 10:39

Plumek dzięki :) rzeczywiście fajnie tam, szkoda, że tak ode mnie daleko...
Majeczka rzeczywiscie pięknie było, ech jak bym chciała tam pojechać... byle gdzie byle na narty ale niestety jak na razie nie mam z kim. Mąż nie może jeździć, kolezanki nie jezdżące w większości i tak tyklo ogladam w necie, napalam się i cierpię :cry: na pocieszkę chodzę na Maltę i planuje przyszły rok
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone