mysza73 napisał(a):
Potter, pewnie się już pakujesz, co ?
Biały barszczyk i chrzanik już zakupione .
Potter napisał(a):mysza73 napisał(a):
tony montana napisał(a):Potter napisał(a):mysza73 napisał(a):
A do czego ten chrzan psze Pani?
Roxi napisał(a):Potter aleee ci zazdroszczę
Tak już mam, że czasami mam dość szusowania podczas "narciarskiego tygodnia", ale zaraz po powrocie z chęcią bym tam wróciła i dalej męczyła się w tych buciorach z kaskiem na głowie
Roxi napisał(a):
Od tragedii podobnej kolejki w Kaprun znacznie spadło zaufanie do tego typu jednostek.
11 listopada 2000 roku - w dzień otwarcia sezonu narciarskiego - o godzinie 9.02, w tunelu linowo-szynowej kolejki - zabierającej narciarzy na szczyt lodowca w Kaprun- wybuchł tragiczny w skutkach pożar. Życie utraciło w nim 155 ludzi, a jedynie dwunastu udało się uratować. W kolejce Gletscherbahn nr.2 życie straciło 149 ludzi, lecz trujące gazy dotarły także do drugiej, znajdującej sie w tunelu kolejki, zabijając konduktora i jedynego pasażera, a następnie wydostały się na górnej stacji - do centrum handlowego, zabijając dodatkowo cztery osoby. Wśród ofiar znalazły się m.in. sławy narciarskie - największą liczbę ofiar stanowili Austriacy - 92.
longtom napisał(a):I znów w słońcu.
te kiero napisał(a):pamiętam tą tragedię, byłem w szoku jakieś 100km dalej, jakaś masakra
faktycznie pustki w kolejce...
Fatamorgana napisał(a):Oglądałem kolejkę i wyciągi w rejonie Molltal ale latem, zatem ciekaw jestem co proponują tam zimą...
husband napisał(a):Roxi co się dzieje z zakończeniem ? Dlaczego nie ma
te kiero napisał(a):bardzo ładne foty, a ich ilość jeszcze mi mało