Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Narciarska huśtawka w Nassfeld

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.03.2013 21:03

Etam. Lepiej jak koleżanka oprze się o moje ramię. Dobrze jeżdże na łyzwach zwłaszcza na panczenach. Grało się co nieco amatorsko w klubie hokejowym. Przy mnie koleżanka Roxi się nie przewróci.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 20.03.2013 08:03

longtom napisał(a):Może powinnaś spróbować z pingwinkiem :?: :D

Łaaaa i to by rozwiązało problem hamowania na bandzie lodowiska :lol:

darek1 napisał(a):....

;)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 20.03.2013 08:19

Wtorek cd

Kolejną trasą, która była dla nas nowa była trasa nr 23.

nassfeld2.jpg

20.JPG

21.JPG

22.JPG

Jak się okazało nie straciliśmy zbyt wiele. W tym rejonie jeździło sporo ludzi, szkółki narciarskie i jakoś nam to wszystko nie leżało.

23.JPG

24.JPG

25.JPG

Może to wszystko dlatego, że pogoda robiła się coraz gorsza, zaczęło wiać i słońce schowało się w chmurach. Na szczęście zachmurzenie było małe, więc tragedii nie było.

26.JPG

27.JPG

28.JPG

29.JPG

Postanowiliśmy skoczyć na drugą stronę do Gartnerkofel, czyli pomknęliśmy trasą 45/40, później parę razy naszą ulubiona 4 i jak już nogi wołały o odpoczynek, to nie można był zrobić inaczej jak przysiąść w naszym ulubionym barze i rozgrzać się bombardino ;)

30.JPG

31.JPG

Kosze były mega :) Jak świeciło słońce, to nie było szans się do nich dopchać, jak już ktoś przysiadł, to nie chciał zejść. Przy trochę gorszej pogodzie na koszo- leżaczki nie było dużego zapotrzebowania :) Trochę się dziwię, bo na siedzisko dawali cieplutką baranią skórę, a do przykrycia kocyki :D
Zaraz obok było palenisko, do którego każdy mógł dorzucić trochę drzewa, które stało przygotowane obok. Nie mam pojęcia dlaczego nie mam zdjęcia tego paleniska 8O

32.JPG

Trochę się jeszcze pokręciliśmy i pojechaliśmy do domu.

33.JPG

To był dopiero trzeci dzień szusowania, a nam wydawało się jakbyśmy szusowali już dobry tydzień :)
Przed nami kolejny dzień :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.03.2013 08:21

Na "starym" lodowisku w Gliwicach parę lat temu pamiętam swoją przygodę jak mi łyżwy założyli. Ruszyłem, myślę całkiem spoko, nawet się rozpędziłem i w tym momencie brzrzrzrzrz, zmiana kierunku jazdy 8O Łosz kufa sobie myślę, tu są dzieci 8O Wpakowałem w bandę żeby się uchwycić słupka do którego montują siatki podczas meczów hokejowych. Wiecie jak idiotycznie wygląda facet w okolicach 90 kilo i jak jest niebezpieczny kiedy jedzie na lodowisku pod prąd z 2 metrową rułą w rencach bo ta okazała się być zgnita i mnie nie zatrzymała 8O Po tej przygodzie postanowiłem pójść na widownię żeby nikomu krzywdy nie zrobić. Na rzeczoną widownię też zresztą wjechałem ryjem do przodu, bo nie wziąłem sobie poprawki że tam dopuszczali wody i lód był nierówny :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 20.03.2013 10:03

Bardzo mi się podobają równo "zaparkowane" narty na ostatnim zdjęciu 8)
Ordnung muß sein

:wink:

Pozdrawiam
Piotr
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 20.03.2013 12:15

Roxi napisał(a):... i do baru :)

Wziąwszy pod uwagę moje narciarskie nastawienie, to tutaj prędzej byśmy się spotkali niż na trasie. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 20.03.2013 20:42

piotrf napisał(a):Bardzo mi się podobają równo "zaparkowane" narty na ostatnim zdjęciu 8)
Ordnung muß sein

:wink:

Pozdrawiam
Piotr

i jakoś nikt się obok nich dziwnie nie kręci :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 21.03.2013 08:31

Rysio napisał(a):Na "starym" lodowisku w Gliwicach parę lat temu pamiętam swoją przygodę jak mi łyżwy założyli

:lol:
Musiało to nieźle wyglądać. Jest za to co wspominać ;)

piotrf napisał(a):Bardzo mi się podobają równo "zaparkowane" narty na ostatnim zdjęciu

te kiero napisał(a):i jakoś nikt się obok nich dziwnie nie kręci ;)

To my tak ładnie zaparkowaliśmy ;)
Rzeczywiście, jak tak się zastanowić, to można wziąć w garść z dwie pary nart, władować się do gondolki iii prosto na aukcję z nimi... ale jakoś tak się człowiek w ogóle o to nie martwi. Zostawia się te dechy przy "narciarskich parkingach", wchodzi do baru i nawet się nad tym nie zastanawia, czy one tam jeszcze będą jak się wyjdzie :)

Franz napisał(a):Wziąwszy pod uwagę moje narciarskie nastawienie, to tutaj prędzej byśmy się spotkali niż na trasie. ;)

Jakoś musiałbyś później zjechać... :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 21.03.2013 08:37

Roxi napisał(a):
Kosze były mega :) Jak świeciło słońce, to nie było szans się do nich dopchać, jak już ktoś przysiadł, to nie chciał zejść. Przy trochę gorszej pogodzie na koszo- leżaczki nie było dużego zapotrzebowania :) Trochę się dziwię, bo na siedzisko dawali cieplutką baranią skórę, a do przykrycia kocyki :D

Kosze, barany, słoneczko ... :hearts:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 21.03.2013 09:17

Roxi napisał(a):Zaraz obok było palenisko, do którego każdy mógł dorzucić trochę drzewa, które stało przygotowane obok. Nie mam pojęcia dlaczego nie mam zdjęcia tego paleniska 8O

Pewnie bałaś się kosz opuścić coby Ci nie zajęli :wink: .

Rysio ... Przygoda na łyżwach - prześwietna :mrgreen: .
mysza73 napisał(a):
Roxi napisał(a):

No czemu mnie ten komentarz nie dziwi 8) ...

Roxi napisał(a):Zostawia się te dechy przy "narciarskich parkingach", wchodzi do baru i nawet się nad tym nie zastanawia, czy one tam jeszcze będą jak się wyjdzie

Mnie też się to bardzo podoba ... Można się posilić bez obawy o wrzody żołądka (jedzenie w stresie ...) :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 21.03.2013 09:53

mysza73 napisał(a):Kosze, barany, słoneczko ... :hearts:

Kosze, barany, słoneczko... bombardino :hearts: :lol:

Potter napisał(a):Pewnie bałaś się kosz opuścić coby Ci nie zajęli ;)

Ale ciiii ;)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 21.03.2013 10:04

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):
Roxi napisał(a):

No czemu mnie ten komentarz nie dziwi 8) ...

:smo:

Potter, pewnie się już pakujesz, co ? :oczko_usmiech:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 21.03.2013 10:05

Dzień 5- środa: Pogodowa huśtawka

Nassfeld to nie tylko huśtawka wyciągów rozciągniętych po sporym obszarze, ale także huśtawka pogodowa, a przynajmniej nam się taka trafiła.
Po kilku dniach pięknej słonecznej pogody, przyszedł czas na śnieg, deszcz i wiatr.

To chyba mówi wszystko ;)

DSC09101.JPG

DSC09103.JPG

Trudno się mówi, jeździ się dalej :)

G0010213.JPG

GOPR0158.JPG

GOPR0161.JPG

Przynajmniej ludzi na stokach nie było :lol:
Trochę więcej czasu spędzaliśmy, w barach…

DSC09104.JPG

DSC09108.JPG

… przez mgłę i śnieg czasami lądowaliśmy na tyłkach :)

GOPR0166.JPG

...niespotykane samotne wjazdy gondolką :)

GOPR0173.JPG

Tego dnia była sporo śmiechu, bo ja się tutaj nie śmiać jak człowiek myśli że ma przed sobą przygotowany stok, odbija się kijkami i nagle spada w dół, bo jak się okazuje tam akurat dziura była :lol:

Dzielnie szusowaliśmy, i nawet zjechaliśmy w dół do Millenium Express trasą nr 80 „Carnia”.

GOPR0181.JPG

GOPR0221.JPG

GOPR0215.JPG

GOPR0218.JPG

GOPR0222.JPG

Jest to najdłuższa trasa regionu o długości 7,8km. Wzdłuż niej rozlokowane są bary, przygotowane na zmęczonych narciarzy. 1/3 odcinka tej trasy wieczorem jest oświetlona i daje możliwość szusowania po najdłuższej sztucznie oświetlonej trasie Alp.

GOPR0224.JPG

GOPR0225.JPG

GOPR0228.JPG

W Tropolach pogoda nie lepsza niż na górze. Jest szaro, brudno i ponuro.

GOPR0229.JPG

GOPR0230.JPG

GOPR0232.JPG

Szybko wracamy do siebie i lecimy wygrzać się do sauny.

W planie na następny dzień jest lodowiec Molltaler.
Zapraszam.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.03.2013 11:11

Bajerka te foty z kamerki, muszę sobie taką sprawić :D , tylko że przeszłości nie da się już uchwycić :cry:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 21.03.2013 18:26

te kiero napisał(a):Bajerka te foty z kamerki, muszę sobie taką sprawić :D , tylko że przeszłości nie da się już uchwycić :cry:

Są w stylu "rybiego oka", ale przyjemnie się ogląda. Trochę inna perspektywa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Narciarska huśtawka w Nassfeld - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone