Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Narciarska huśtawka w Nassfeld

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2013 09:35

O jeziorku będzie w następnym odcinku

Poczekamy, poczekamy :)
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 15.03.2013 19:43

Ależ ja kiedyś odchorowałam bombardino - no dobra było ich kilka :)

Pozdrawiam
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.03.2013 09:09

jozek75 napisał(a):Poczekamy, poczekamy :)

Dziś do wieczora lenistwo w domu, więc pewnie coś wrzucę :)

Aguha napisał(a):Ależ ja kiedyś odchorowałam bombardino - no dobra było ich kilka :)

:lol:
W dniu pogorszenia pogody, kiedy sypał śnieg, wiał wiatr i ogólnie było nieprzyjemnie, to przy zamawianiu bombardino barman zrobił nam solidnie podwójne... dwa takie i też bym pewnie chorowała :lol:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 16.03.2013 13:23

Obrazek

Patrzysz na świat przez różowe okulary. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.03.2013 18:15

Wszystko Franz zależy od ilości wypitego bombardino. Im więcej tym bardziej świat jest różowy.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.03.2013 20:24

Franz napisał(a):Patrzysz na świat przez różowe okulary. 8)

Staram się Wojtku, staram się ;) Inaczej człowiek by zwariował ;)

darek1 napisał(a):Wszystko Franz zależy od ilości wypitego bombardino. Im więcej tym bardziej świat jest różowy.

I bez bombardino świat może być różowy :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.03.2013 20:48

Poniedziałek: ciąg dalszy

Jezioro Weissensee jest najwyżej położonym jeziorem w Karyntii. Jest największym naturalnym lodowiskiem w Europie.

50.JPG

51.JPG

Na powierzchni 6,5 km² spotykają się łyżwiarze ze wszystkich stron świata, pragnący zmierzyć się z innymi lub z największą przyjemnością zataczać kręgi na lodzie. Alternatywny holenderski turniej 11 miast, który od lat odbywa się na zamarzniętych wodach jeziora Weissensee, stał się już legendą. Ponad 5000 Holendrów zjeżdża co roku do Karyntii, aby podczas tego niepowtarzalnego wydarzenia sportowego wyłonić mistrzów maratonu w łyżwiarstwie szybkim.

52.JPG

53.JPG

54.JPG

55.JPG

56.JPG

Nam to trochę nie w smak, bo w planach jest nurkowanie w tym akwenie. Trudno… będzie nurkowanie podlodowe ;)
Po krótkiej wymianie maili z miejscowym centrum nurkowym umawiamy się na sobotę rano. Samo nurkowanie oczywiście opiszę w innym temacie ;)

Poniedziałek kończymy przy dobrym filmie, planując dzień następny :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.03.2013 08:01

Niech koleżanka nie wtrynia się pod lód bo już więcej nie wypłynie na powierzchnię. Koleżanka taka subtelna - szkoda by było.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.03.2013 10:01

Roxi napisał(a):
52.JPG

jako, że 'urodziłem się prawie na lodowisku', więc na łyżwach miałbym tam co robić, oj byłoby :oczko_usmiech:
choć w pierwszej chwili pomyślałem, że ten odśnieżony lód to Ice Road...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 17.03.2013 18:03

darek1 napisał(a):Niech koleżanka nie wtrynia się pod lód bo już więcej nie wypłynie na powierzchnię. Koleżanka taka subtelna - szkoda by było.

Niech się kolega o mnie nie martwi, za dużo we mnie pokory do nurkowania pod lodem, żeby miało mi się coś stać. Liny, liny i jeszcze raz liny :)
Nurkowania podlodowe mają w sobie magię... dziś w Krakowie na Zakrzówku lód taki, że dało się go pięścią rozwalić ;)

te kiero napisał(a):choć w pierwszej chwili pomyślałem, że ten odśnieżony lód to Ice Road...

Też tak na początku myśleliśmy.
Ja na łyżwach jeździć nie potrafię... rolki uwielbiam, ale łyżwy to mój wróg :lol:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.03.2013 19:20

Roxi napisał(a):Ja na łyżwach jeździć nie potrafię... rolki uwielbiam, ale łyżwy to mój wróg :lol:

rolki :!: ... zaraz po łyżwach i desce, już nie mogę doczekać się wiosny, zjeżdżamy jednak dalej :oczko_usmiech:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 18.03.2013 09:55

te kiero napisał(a): zjeżdżamy jednak dalej :oczko_usmiech:

No to zjeżdżamy ;)

Dzień 4- wtorek: Odkrywanie nowych tras

Po dokładnym przestudiowaniu mapki tras i wyciągów okazało się, że jest jeszcze kilka tras, po których do tej pory nie szusowaliśmy.
Pogoda nam się trochę zepsuła, ale i tak nie było na co narzekać ;)

Wtorkową jazdę, tak jak dzień wcześniej zaczęliśmy z Trogl Skiplatz. Wjeżdżanie po serpentynach spodobało nam się na tyle, że postanowiliśmy to powtórzyć :)

Na pierwszy ogień poszła trasa nr 50.

nassfeld_2.jpg

1.JPG

2.JPG

2a.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

Trochę się zdziwiliśmy, że do tej pory po niej nie szusowaliśmy, bo trasa piękna. Zjechaliśmy nią kilka razy po czym ruszyliśmy się w kierunku orczyków.

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

12a.JPG

Nartowanie przeważnie planowaliśmy w ten sposób, żeby orczyki pozaliczać w pierwszej części dnia, kiedy nogi jeszcze nie były tak bardzo zmęczone.

13.JPG

Trochę pokombinowaliśmy i znaleźliśmy się w najwyższym punkcie huśtawki Nassfeld.

14.JPG

15.JPG

16.JPG

W dół trasą 70/65 i …

17.JPG

17a.JPG

17b.JPG

17c.JPG

17d.JPG

... i do baru :)

18.JPG

Cdn :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 18.03.2013 10:53

Roxi napisał(a):... łyżwy to mój wróg :lol:

A ja prawie co tydzień, od jesieni do wiosny. :)
W ten weekend nie byłem, ale za to 2x na biegówkach byliśmy.

pzdr :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 19.03.2013 08:37

longtom napisał(a):A ja prawie co tydzień, od jesieni do wiosny. :)
W ten weekend nie byłem, ale za to 2x na biegówkach byliśmy.

No proszę :)
Dla mnie jazda na łyżwach zaaawsze kończy się siniakami- gigant :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 19.03.2013 11:56

Może powinnaś spróbować z pingwinkiem :?: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Narciarska huśtawka w Nassfeld - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone