Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Narciarska huśtawka w Nassfeld

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 14.03.2013 12:17

Taki „beton" na stoku, czy złudzenie?
Fatamorgana
Koneser

Postnapisał(a) Fatamorgana » 14.03.2013 12:25

WOW! Świetnie!
Widzę, że wybieracie kolejne, inne niż "inni gliwiczanie" :) :wink: ośrodki. Dzięki temu można obejrzeć 2x więcej relacji i miejsc.

Kurde, jest gdzie poszaleć!

Czekam na ciąg dalszy. :)
Pozdr.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 14.03.2013 12:45

Znajome widoczki poznaję :D Z Nassfeld mam jednak mieszane wspomnienia. Wpierw pogoda jak na Twoich zdjęciach tak gdzieś do okolic południa i piękne szusowanie. Potem nadciągnęły chmury jak śmietana i schowały wszystko włącznie z jednym z kumpli z którym byliśmy. Najzwyczajniej w świecie pomieszały mu się trasy i zjechał tam gdzie nie powinien zaliczając przy okazji glebę w której rozpadły mu się zapięcia. I tak go szukaliśmy w tej śmietanie z której zaczął padać grad przy wietrze jakieś 50km/h. Miałem wrażenie że stracę skórę z twarzy. :)
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 14.03.2013 13:03

longtom napisał(a):Na to czekałem :!: :)

:lol:
Ciężko się ładują te filmy, do tego format MP4 też nie pomaga w obróbce, ale dajemy radę ;)

jozek75 napisał(a):Super widoki w tym słońcu :)

Oj tak :!: :)

FUX napisał(a):Taki „beton" na stoku, czy złudzenie?

Hmmm beton, czyli co? :roll:
Stoki były idealne jak dla mnie. Twardy, sypki śnieg. Narty idealnie wcinały się w stok. Miód, malina :lol:

Fatamorgana napisał(a):WOW! Świetnie!

Kurde, jest gdzie poszaleć!

Witam Fata :)
Zdecydowanie jest gdzie poszaleć. Muszę przyznać, że przez ten tydzień i tak nie zjeździliśmy wszystkich tras ;)

Rysio napisał(a):Znajome widoczki poznaję Z Nassfeld mam jednak mieszane wspomnienia. Wpierw pogoda jak na Twoich zdjęciach tak gdzieś do okolic południa i piękne szusowanie. Potem nadciągnęły chmury jak śmietana i schowały wszystko włącznie z jednym z kumpli z którym byliśmy

Więc jednak "nasi" też szusują w Nassfeld :)
Co do pogody, to tak tam właśnie chyba jest. My trafiliśmy tak, że przez pierwsze trzy dni było cudne słoneczko, później już kaszana. Na szczęście tylko w górnych partiach, niżej była wiosna. Zresztą pewnie będę jeszcze o tym pisała ;)
Fajnie, że zajrzałeś :)
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 14.03.2013 13:09

A to ok. Filmik sprawiał wrażenie, że stok jest oblodzony. Tak mieliśmy kiedyś w Soelden.
Tragedia...
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 14.03.2013 14:59

Roxi napisał(a):
38.JPG

Hej Roxi !
Kolejny fajny wyjazd :D
A pogoda ... 8)

Ta fotka "spod mapy" ... rety, gdzie Ty zwieszasz nogi? Na sam widok robi mi się ślisko w żołądku
(co do nart ... to daaawno nie biegałam, nigdy nie zjeżdżałam, a teraz - na stoku - nadaję się jedynie na ... chodzący depozyt :wink: :lol: )

Pozdraviam nieustającą eksploratorkę :wink: :)
podeślę tego linka "znajomym którzy zjeżdżają"
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 14.03.2013 15:11

Roxi napisał(a):Fajnie, że zajrzałeś :)

Ja zaglądam do większości relacji tylko jakoś rzadko zostawiam ślady :wink: Twoje należą do bardziej ulubionych, bo dają mi pewne inspiracje :) ja w tym roku wybrałem Chopok ze względu na dojazd, jak się jednak okazało wcale czasowo to tak ślicznie nie wygląda a jak by nie patrzeć jakość szusowania ustępuje tej którą można zastać w Austrii czy Włoszech ze wskazaniem na te drugie :) Tak więc za rok jak Bozia pozwoli planuję powrót w Dolomity lub Alpy :)
Potter
Cromaniak

Postnapisał(a) Potter » 14.03.2013 15:27

Fajnie się z Wami zjeżdża :mrgreen: .
Trasa bardzo przyjemna chociaż jak dla mnie trochę wąskawa :D .
Dawaj więcej takich wstawek 8) .
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.03.2013 15:45

Jestem i ja.
Zwłaszcza, że tam mnie jeszcze nie było.
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 14.03.2013 17:35

FUX napisał(a):A to ok. Filmik sprawiał wrażenie, że stok jest oblodzony. Tak mieliśmy kiedyś w Soelden.
Tragedia...

Lodu nie znaleźliśmy tam ani razu. Pod koniec dnia było zawsze trochę muld i śnieg był ciężki i mokry, ale coś za coś... chcieliśmy słońca, to musieliśmy się pogodzić z topniejącym śniegiem ;)

a to ja napisał(a):Ta fotka "spod mapy" ... rety, gdzie Ty zwieszasz nogi?

Witam w relacji :)
To tylko tak wygląda, wcale nie było stromo :lol:

a to ja napisał(a): nadaję się jedynie na ... chodzący depozyt )

:lol:

Rysio napisał(a):Ja zaglądam do większości relacji tylko jakoś rzadko zostawiam ślady Twoje należą do bardziej ulubionych, bo dają mi pewne inspiracje

Tym bardziej mi miło :)

Rysio napisał(a):a w tym roku wybrałem Chopok ze względu na dojazd, jak się jednak okazało wcale czasowo to tak ślicznie nie wygląda a jak by nie patrzeć jakość szusowania ustępuje tej którą można zastać w Austrii czy Włoszech ze wskazaniem na te drugie Tak więc za rok jak Bozia pozwoli planuję powrót w Dolomity lub Alpy

Byłam kilka razy na Chopoku. Super miejsce na weekendowe szusowanie, ale długi urlop zimowy to Alpy :)

Potter napisał(a):Dawaj więcej takich wstawek

Postaram się :)

Serce w pasy napisał(a):Jestem i ja.
Zwłaszcza, że tam mnie jeszcze nie było.

Witam serdecznie :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 14.03.2013 19:22

Roxi napisał(a):
te kiero napisał(a):Uwielbiam kontrast błękitu nieba z bielą stoków; ja jednak mam schizę na jazdę wieczorem, pod oświetleniem, jak robi się pusto, bezpieczniej dla innych, że nie trafią na moje akcje... zjeżdżamy dalej

A cóż to za akcje? ;)

Ja jakoś nie lubię jeździć wieczorami. Pewnie dlatego, że jestem w gorącej wodzie kompana i jak tylko się budzę, to już bym na stok pędziła. Cały dzień szusowania i do tego jeszcze wieczór? Nieee ;)

jeżdżę dość 'agresywnie', dodatkowo z muzą w uszach, więc jest różnie...

nie no ja też wstaję wcześnie... w południe :lol: zanim się wykulam to jest śniadanio/obiad, a potem dopiero na dechę, i tak wychodzi wieczór...

ale na letnim urlopie to max 8:00 i w drogę :D
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 14.03.2013 20:31

Roxi napisał(a):
Kolego Darku, odpuść sobie, ok?
:

ok. :roll: :hut:
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 14.03.2013 21:25

te kiero napisał(a):ale na letnim urlopie to max 8:00 i w drogę :D

No to jesteś lepszy niż ja :)
U mnie w zimie wygląda to troche jak na początku tego filmiku Klik

darek1 napisał(a):...

Tylko się nie obrażamy, nie obrażamy ;)
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 14.03.2013 21:57

:D Ok. Nie obrażamy się, nie obrażamy.
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 15.03.2013 09:56

Poniedziałek: ciąg dalszy

Początek dnia minął nam bardzo szybko, zjeździliśmy sporo kilometrów, więc przyszedł czas na odpoczynek. Chcieliśmy trafić do „naszego” baru, a że byliśmy na drugiej stronie ośrodka, to trzeba było się trochę nakombinować ;)

24.JPG

25.JPG

26.JPG

27.JPG

Jesteśmy :lol:

28.JPG

Tym razem zamawiamy bombardino… smak jak zawsze niesamowity, a przyjemne ciepło rozchodzi się po brzuchu :)

28a.jpg

Jak już udało nam się trafić na tą stronę huśtawki, to aż grzech nie zjechać w obszar Kronalpe i poszusować trasami nr 8 i 9.
Zbieramy się ....

29.JPG

30.JPG

31.JPG

Najpierw zjazd trasą nr 7 do wyciągów.

32.JPG

33.JPG

34.JPG

35.JPG

36.JPG

37.JPG

38.JPG

Później już Kronalpe ;)

39.JPG

40.JPG

41.JPG

42.JPG

W tym rejonie jeździło zawsze najmniej ludzi. W zasadzie to nie wiem dlaczego, widoki piękne, trasy idealnie przygotowane. Co prawda pod koniec dnia śnieg robił się miękki, ale i tak przyjemnie się jeździło.

43.JPG

44.JPG

45.JPG

46.JPG

47.JPG

48.JPG

Jak pisałam na początku poniedziałkowego odcinka, samochód mieliśmy zaparkowany przy Trogl Skiplatz, więc nie musieliśmy przedzierać się w drugą stronę huśtawki na trasę „Carnia”- o niej będzie trochę później ;)
Do samochodu zjeżdżamy naszą ulubioną trasą nr 4, tym razem robimy ją trochę bardziej z lewej strony i zmuszeni jesteśmy szusować wąską przecinką… która w pewnym momencie przecina drogę ;). Przed skrzyżowaniem stoi duży znak Stopu, szkoda że nie mamy zdjęcia.

W poniedziałek szusowanie skończyliśmy trochę wcześniej, bo w planach był wyjazd nad jezioro Weissensee, w celu dokonania małego rekonesansu przed nurkowaniem :lol:
Wracamy do domku...

49.JPG

O jeziorku będzie w następnym odcinku :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Narciarska huśtawka w Nassfeld - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies