Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Narciarska huśtawka w Nassfeld

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.03.2013 11:17

Taki „beton" na stoku, czy złudzenie?
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 14.03.2013 11:25

WOW! Świetnie!
Widzę, że wybieracie kolejne, inne niż "inni gliwiczanie" :) :wink: ośrodki. Dzięki temu można obejrzeć 2x więcej relacji i miejsc.

Kurde, jest gdzie poszaleć!

Czekam na ciąg dalszy. :)
Pozdr.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.03.2013 11:45

Znajome widoczki poznaję :D Z Nassfeld mam jednak mieszane wspomnienia. Wpierw pogoda jak na Twoich zdjęciach tak gdzieś do okolic południa i piękne szusowanie. Potem nadciągnęły chmury jak śmietana i schowały wszystko włącznie z jednym z kumpli z którym byliśmy. Najzwyczajniej w świecie pomieszały mu się trasy i zjechał tam gdzie nie powinien zaliczając przy okazji glebę w której rozpadły mu się zapięcia. I tak go szukaliśmy w tej śmietanie z której zaczął padać grad przy wietrze jakieś 50km/h. Miałem wrażenie że stracę skórę z twarzy. :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 14.03.2013 12:03

longtom napisał(a):Na to czekałem :!: :)

:lol:
Ciężko się ładują te filmy, do tego format MP4 też nie pomaga w obróbce, ale dajemy radę ;)

jozek75 napisał(a):Super widoki w tym słońcu :)

Oj tak :!: :)

FUX napisał(a):Taki „beton" na stoku, czy złudzenie?

Hmmm beton, czyli co? :roll:
Stoki były idealne jak dla mnie. Twardy, sypki śnieg. Narty idealnie wcinały się w stok. Miód, malina :lol:

Fatamorgana napisał(a):WOW! Świetnie!

Kurde, jest gdzie poszaleć!

Witam Fata :)
Zdecydowanie jest gdzie poszaleć. Muszę przyznać, że przez ten tydzień i tak nie zjeździliśmy wszystkich tras ;)

Rysio napisał(a):Znajome widoczki poznaję Z Nassfeld mam jednak mieszane wspomnienia. Wpierw pogoda jak na Twoich zdjęciach tak gdzieś do okolic południa i piękne szusowanie. Potem nadciągnęły chmury jak śmietana i schowały wszystko włącznie z jednym z kumpli z którym byliśmy

Więc jednak "nasi" też szusują w Nassfeld :)
Co do pogody, to tak tam właśnie chyba jest. My trafiliśmy tak, że przez pierwsze trzy dni było cudne słoneczko, później już kaszana. Na szczęście tylko w górnych partiach, niżej była wiosna. Zresztą pewnie będę jeszcze o tym pisała ;)
Fajnie, że zajrzałeś :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.03.2013 12:09

A to ok. Filmik sprawiał wrażenie, że stok jest oblodzony. Tak mieliśmy kiedyś w Soelden.
Tragedia...
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 14.03.2013 13:59

Roxi napisał(a):
38.JPG

Hej Roxi !
Kolejny fajny wyjazd :D
A pogoda ... 8)

Ta fotka "spod mapy" ... rety, gdzie Ty zwieszasz nogi? Na sam widok robi mi się ślisko w żołądku
(co do nart ... to daaawno nie biegałam, nigdy nie zjeżdżałam, a teraz - na stoku - nadaję się jedynie na ... chodzący depozyt :wink: :lol: )

Pozdraviam nieustającą eksploratorkę :wink: :)
podeślę tego linka "znajomym którzy zjeżdżają"
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.03.2013 14:11

Roxi napisał(a):Fajnie, że zajrzałeś :)

Ja zaglądam do większości relacji tylko jakoś rzadko zostawiam ślady :wink: Twoje należą do bardziej ulubionych, bo dają mi pewne inspiracje :) ja w tym roku wybrałem Chopok ze względu na dojazd, jak się jednak okazało wcale czasowo to tak ślicznie nie wygląda a jak by nie patrzeć jakość szusowania ustępuje tej którą można zastać w Austrii czy Włoszech ze wskazaniem na te drugie :) Tak więc za rok jak Bozia pozwoli planuję powrót w Dolomity lub Alpy :)
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 14.03.2013 14:27

Fajnie się z Wami zjeżdża :mrgreen: .
Trasa bardzo przyjemna chociaż jak dla mnie trochę wąskawa :D .
Dawaj więcej takich wstawek 8) .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.03.2013 14:45

Jestem i ja.
Zwłaszcza, że tam mnie jeszcze nie było.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 14.03.2013 16:35

FUX napisał(a):A to ok. Filmik sprawiał wrażenie, że stok jest oblodzony. Tak mieliśmy kiedyś w Soelden.
Tragedia...

Lodu nie znaleźliśmy tam ani razu. Pod koniec dnia było zawsze trochę muld i śnieg był ciężki i mokry, ale coś za coś... chcieliśmy słońca, to musieliśmy się pogodzić z topniejącym śniegiem ;)

a to ja napisał(a):Ta fotka "spod mapy" ... rety, gdzie Ty zwieszasz nogi?

Witam w relacji :)
To tylko tak wygląda, wcale nie było stromo :lol:

a to ja napisał(a): nadaję się jedynie na ... chodzący depozyt )

:lol:

Rysio napisał(a):Ja zaglądam do większości relacji tylko jakoś rzadko zostawiam ślady Twoje należą do bardziej ulubionych, bo dają mi pewne inspiracje

Tym bardziej mi miło :)

Rysio napisał(a):a w tym roku wybrałem Chopok ze względu na dojazd, jak się jednak okazało wcale czasowo to tak ślicznie nie wygląda a jak by nie patrzeć jakość szusowania ustępuje tej którą można zastać w Austrii czy Włoszech ze wskazaniem na te drugie Tak więc za rok jak Bozia pozwoli planuję powrót w Dolomity lub Alpy

Byłam kilka razy na Chopoku. Super miejsce na weekendowe szusowanie, ale długi urlop zimowy to Alpy :)

Potter napisał(a):Dawaj więcej takich wstawek

Postaram się :)

Serce w pasy napisał(a):Jestem i ja.
Zwłaszcza, że tam mnie jeszcze nie było.

Witam serdecznie :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.03.2013 18:22

Roxi napisał(a):
te kiero napisał(a):Uwielbiam kontrast błękitu nieba z bielą stoków; ja jednak mam schizę na jazdę wieczorem, pod oświetleniem, jak robi się pusto, bezpieczniej dla innych, że nie trafią na moje akcje... zjeżdżamy dalej

A cóż to za akcje? ;)

Ja jakoś nie lubię jeździć wieczorami. Pewnie dlatego, że jestem w gorącej wodzie kompana i jak tylko się budzę, to już bym na stok pędziła. Cały dzień szusowania i do tego jeszcze wieczór? Nieee ;)

jeżdżę dość 'agresywnie', dodatkowo z muzą w uszach, więc jest różnie...

nie no ja też wstaję wcześnie... w południe :lol: zanim się wykulam to jest śniadanio/obiad, a potem dopiero na dechę, i tak wychodzi wieczór...

ale na letnim urlopie to max 8:00 i w drogę :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.03.2013 19:31

Roxi napisał(a):
Kolego Darku, odpuść sobie, ok?
:

ok. :roll: :hut:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 14.03.2013 20:25

te kiero napisał(a):ale na letnim urlopie to max 8:00 i w drogę :D

No to jesteś lepszy niż ja :)
U mnie w zimie wygląda to troche jak na początku tego filmiku Klik

darek1 napisał(a):...

Tylko się nie obrażamy, nie obrażamy ;)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.03.2013 20:57

:D Ok. Nie obrażamy się, nie obrażamy.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.03.2013 08:56

Poniedziałek: ciąg dalszy

Początek dnia minął nam bardzo szybko, zjeździliśmy sporo kilometrów, więc przyszedł czas na odpoczynek. Chcieliśmy trafić do „naszego” baru, a że byliśmy na drugiej stronie ośrodka, to trzeba było się trochę nakombinować ;)

24.JPG

25.JPG

26.JPG

27.JPG

Jesteśmy :lol:

28.JPG

Tym razem zamawiamy bombardino… smak jak zawsze niesamowity, a przyjemne ciepło rozchodzi się po brzuchu :)

28a.jpg

Jak już udało nam się trafić na tą stronę huśtawki, to aż grzech nie zjechać w obszar Kronalpe i poszusować trasami nr 8 i 9.
Zbieramy się ....

29.JPG

30.JPG

31.JPG

Najpierw zjazd trasą nr 7 do wyciągów.

32.JPG

33.JPG

34.JPG

35.JPG

36.JPG

37.JPG

38.JPG

Później już Kronalpe ;)

39.JPG

40.JPG

41.JPG

42.JPG

W tym rejonie jeździło zawsze najmniej ludzi. W zasadzie to nie wiem dlaczego, widoki piękne, trasy idealnie przygotowane. Co prawda pod koniec dnia śnieg robił się miękki, ale i tak przyjemnie się jeździło.

43.JPG

44.JPG

45.JPG

46.JPG

47.JPG

48.JPG

Jak pisałam na początku poniedziałkowego odcinka, samochód mieliśmy zaparkowany przy Trogl Skiplatz, więc nie musieliśmy przedzierać się w drugą stronę huśtawki na trasę „Carnia”- o niej będzie trochę później ;)
Do samochodu zjeżdżamy naszą ulubioną trasą nr 4, tym razem robimy ją trochę bardziej z lewej strony i zmuszeni jesteśmy szusować wąską przecinką… która w pewnym momencie przecina drogę ;). Przed skrzyżowaniem stoi duży znak Stopu, szkoda że nie mamy zdjęcia.

W poniedziałek szusowanie skończyliśmy trochę wcześniej, bo w planach był wyjazd nad jezioro Weissensee, w celu dokonania małego rekonesansu przed nurkowaniem :lol:
Wracamy do domku...

49.JPG

O jeziorku będzie w następnym odcinku :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Narciarska huśtawka w Nassfeld - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone