Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Narciarska huśtawka w Nassfeld

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 11.03.2013 11:49

Roxi napisał(a):... GoPro ...

Oj zazdroszczę :!: :)

Ja z nart to tylko szurane biegówki :) , ale z przyjemnością poszusuję sobie z Wami.

pzdr :wink:
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 11.03.2013 12:03

Jak góry to jestem obowiązkowo, jeszcze zapowiedź GoPro :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.03.2013 12:30

Jestem koleżanki Roxi wiernym czytelnikiem. Nie będę spał tylko czytał. Pozdrawiam
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 11.03.2013 12:34

longtom napisał(a):Ja z nart to tylko szurane biegówki :) , ale z przyjemnością poszusuję sobie z Wami.

Hej Tomek :)
Tras biegowych w Nassfeld jest od groma. Na mapce była nawet zaznaczona trasa 50km. Nie wiem czy mi się dobrze wydaje, że w Tropolach jest rozgrywany puchar świata w biegach...

kataryniarz napisał(a):Jak góry to jestem obowiązkowo, jeszcze zapowiedź GoPro :D

Mam nadzieję, że reszta relacji będzie czytana nie z obowiązku, ale z przyjemności :)

darek1 napisał(a):Jestem koleżanki Roxi wiernym czytelnikiem. Nie będę spał tylko czytał. Pozdrawiam

Zapraszam, zapraszam ;)

Dzień 2- niedziela: Pierwsze szusy

Pobudka, śniadanie i jazda na stok ;)

Niedzielne szusowanie zaczęliśmy wjazdem najdłuższą gondolową kolejką w Alpach- Millennium Express, która w 17 minut dowozi narciarzy na stoki, pokonując ok. 6 000m.

1.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

Kolejka staruje z Tropolach, gdzie jest kilka ogromnych parkingów. Z najdalszych parkingów do wejścia do gondolek jest sporo dreptania, co w butach narciarskich nie jest zbyt przyjemne, więc Austriacy rozwiązali problem w ten sposób:

7.JPG

8.JPG

9.JPG

2.JPG

Tak zacna gondola nazywana przez nas bańką wwiozła nas na Kofel Center, skąd roztaczały się cudne widoki. Nie zatrzymaliśmy się tam zbyt długo, bo ilość osób zniechęcała nawet do robienia zdjęć.
Za to było bardzo kosmopolitycznie. Języki tak się mieszały, że aż mi się śmiać chciało- włoski, czeski, niemiecki, węgierski, a nawet chorwacki!
Coś tam jednak cyknęliśmy i w drogę.

10.JPG

11.JPG

Dodam mapkę, żeby wiadomo było co, gdzie i jak ;)

nassfeld.jpg

Zjechaliśmy trasą nr 45/40 do Trogl Skiplatz, gdzie trochę pogrymasiliśmy na kolejki do wyciągu.

12.JPG

Ruszyliśmy na drugą stronę ośrodka, czyli Garnterkofel. Tutaj nie mogliśmy sobie odmówić malutkiej sesji zdjęciowej. Ogólnie było to nasze ulubione miejsce w całym ośrodku, więc będzie sporo fotek z tych okolic.

12a.JPG

12b.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

16.JPG

Cdn :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.03.2013 12:40

Na niebieskich to sobie ludziska nie pojeżdżą...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 11.03.2013 13:50

FUX napisał(a):Na niebieskich to sobie ludziska nie pojeżdżą...

Fakt, na mapie praktycznie same czerwone trasy.
Są to jednak "nieoszukane" czerwone trasy- jest ścianka, ale za chwilę wypłaszczenie. Na Penken/ Mayrhofen były niby czerwone trasy, ale wszystkie można by śmiało przekwalifikować na czarne. Z kolei na lodowcu wszystkie czerwone to w rzeczywistości trasy niebieskie.

I tak to z tymi kolorami jest ;)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.03.2013 19:29

Ależ koleżanka jest wysportowana i jeszcze do tego chodzi w mróz w podkoszulku 8O . Czy oby nie za zimno :roll: :?: :?: :?:
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 11.03.2013 20:01

I ja pooglądam, poczytam,
Pięknie słonecznie, uwielbiam taką pogodę na nartach.

Mialam właśnie zapytać, ale już wiem, niebieskich tam mało.
Z nami jeździ sześciolatek, wiec póki co dla nas narty a'la Lofer ;)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 11.03.2013 20:47

darek1 napisał(a): Czy oby nie za zimno :roll: :?: :?: :?:

Kolego Darku, bardzo dziękuję za troskę, ale nie zmarzłam ;)

-Katka- napisał(a):I ja pooglądam, poczytam,
Pięknie słonecznie, uwielbiam taką pogodę na nartach.

Miło, że jesteś.
Narty w słońcu, to jest coś niesamowitego. Buzia sama się śmieje, energia rozpiera :)

-Katka- napisał(a):Mialam właśnie zapytać, ale już wiem, niebieskich tam mało.
Z nami jeździ sześciolatek, wiec póki co dla nas narty a'la Lofer

Hmmm widzieliśmy tam nawet sporo maluchów w szkółkach. Dzieciaczki opatulone od stup po czubek głowy, jadące w pełnym skupieniu z rękami rozłożonymi na boki to widok, który mnie za każdym razem rozczula :)
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 11.03.2013 21:16

Roxi napisał(a):
Hmmm widzieliśmy tam nawet sporo maluchów w szkółkach. Dzieciaczki opatulone od stup po czubek głowy, jadące w pełnym skupieniu z rękami rozłożonymi na boki to widok, który mnie za każdym razem rozczula :)

nasz Młodziak ( w tym roku skończy 7 l) już 4 sezony śmiga w tym Czechy- Rokytnice i Alpy Lofer,
wiec już w sumie nieźle jeździ,
czasami nawet wg mamusi za szybko :wink:
ale jednak jak jest więcej niebieskich w Alpach czujemy się z nim pewniej :wink:
chodzi też o to, że mniej się denerwujemy o niego co "wykozakuje" :wink:
Ale przepięknie na tej huśtawce, zapiszę namiar na przyszłość .
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 12.03.2013 08:47

-Katka- napisał(a):Ale przepięknie na tej huśtawce, zapiszę namiar na przyszłość .

W takim razie lecimy dalej :)

Pierwsze szusy cd

Po wszystkich ochach i achach szusnęliśmy naszą ulubioną trasą, trasą nr 4… i to dwa razy :)

17.JPG

18.JPG

Słońce szalało na całego, nowe mega ciepłe rękawiczki okazały się za ciepłe i momentami jeździliśmy bez nich. Kurtki, chociaż leciutkie, wiosenne też okazały się za ciepłe. Zdjąć ich nie było jak, więc przyszedł czas na odpoczynek.

19.JPG

Nassfeld obfituje w niezliczoną ilość barów. Co rusz widać gdzieś było drewniany domek i ogrom nart dookoła niego. My upatrzyliśmy sobie taki jeden i jak planowaliśmy odpoczynek to praktycznie zawsze tam ;)

20.JPG

21.JPG

23.JPG

Jak odpoczywać, to odpoczywać :)

22.JPG

Było tak przyjemnie, że najchętniej zostałabym tam jeszcze trochę czasu. Muzyka co prawda głośna, ale zachęcająca do podrygów. Ludzie tańczący przy stoku w butach narciarskich to naprawdę niezwykły widok ;)
W końcu się ruszyliśmy, chociaż muszę przyznać, że zrobiłam to niechętnie ;)
Postanowiliśmy zobaczyć jak wyglądają stoki w okolicach Kronalpe.

Zjechaliśmy trasą nr 7 do wyciągu Garnitzen II.

24.JPG

Kilka zdjęć z wyciągu z widokiem na trasę nr 8 i 9.

25.JPG

26.JPG

27.JPG

28.JPG

29.JPG

30.JPG

Obydwie trasy okazały się być całkiem fajne. Idealne nachylenie, ludzi właściwie nie było.
Po kilku zjazdach wracamy na Gartnerkofel, ale trochę wyżej niż ostatnio, bo na wysokość 1951m.
Wyciąg trochę leciwy i długo wjeżdżamy na górę, jest za to czas na robienie zdjęć :)

31.JPG

32.JPG

33.JPG

34.JPG

35.JPG

36.JPG

37.JPG

cdn :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.03.2013 08:56

darek1 napisał(a):.......

Odpuść te „finezyjne" dywagacje... :roll:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 12.03.2013 09:36

Ależ pięknie !
I jaka pogoda Wam się trafiła :D :!:
Ja już przebieram nózkami ... :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 12.03.2013 21:21

z szusowania najbardziej jednak lubię te chwile... w knajpie na górze z 'bursztynem' i powalającym widokiem bieli :lol: ładniutko
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.03.2013 22:15

te kiero napisał(a):z szusowania najbardziej jednak lubię te chwile... w knajpie na górze z 'bursztynem' i powalającym widokiem bieli :lol: ładniutko

Jakie chwile ma kolega na myśli. Chwile z piwkiem z pianką w ręku czy chwile z koleżanką Roxi sam na sam. Nie bardzo się orientuję o co koledze tak de facto chodzi 8O :roll: :roll: :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Narciarska huśtawka w Nassfeld - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone