Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Namioty Vacansoleil na Bijela Uvala i Terme Catez (Słowenia)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 28.11.2010 21:48

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Mam na imię Mariusz, jestem z Piekar Śląskich.
W Chorwacji byłem w 2004 r. W 2011 mam zamiar pojechać tam znowu zwiedzając przy okazji Słowenię.

W związku z tym mam pytania:
1. W jakiej odległości od sanitariatów są usytuowane namioty Vacansoleil?
2. Jak gęsto są rozmieszczone obok siebie?
3. Czy są w cieniu czy w słońcu?
4. Jak daleko od basenu i morza?
5. Czy można zaparkować obok namiotu 2 samochody?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 28.11.2010 22:24

W tym roku byłem z Vacansoleil na kempingu Mareda pod Novigradem na Istrii. Namioty usytowane są w odległości ok. 50 m. od sanitariatów a do morza w prostej linii ok. 150 m. Wszystkie namioty jak i pozostałe parcele są pod drzewami - z cieniem nie ma problemu a miejsca między namiotami jest na tyle, że dwa samochody staną bez problemu. Polecam: dużo mniejszy od molochów typu Lanterna czy Umag a przez to bardziej kameralny.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.11.2010 07:50

josefoe napisał(a):W tym roku byłem z Vacansoleil na kempingu Mareda pod Novigradem na Istrii. Namioty usytowane są w odległości ok. 50 m. od sanitariatów a do morza w prostej linii ok. 150 m. Wszystkie namioty jak i pozostałe parcele są pod drzewami - z cieniem nie ma problemu a miejsca między namiotami jest na tyle, że dwa samochody staną bez problemu. Polecam: dużo mniejszy od molochów typu Lanterna czy Umag a przez to bardziej kameralny.

Kolega Josfoe nie dopowiedział kolego SingSing Mariuszu, zresztą nie wiem z jakich powodów, że na campingu spotyka sie wiele gryzoni i owadów np. kleszczy bosniacko-hercegowińskich. Jeśli chodzi o gryzonie to nie mam tu na mysli królików, kotów czy zabłakanych osiołków zresztą poniekąd bardzo miłych zwierząt. Raczej spotyka się inne gryzonie, których najczęściej obawiaja się niewiasty. Żmije co prawda nie jadowite ale kąsliwe, malutkie skorpiony które nie sa śmiertelne ale noga spuchnie jak bania. Tam gdzie resztki jedzenia to wiadomo, że bywają szczury. Buszuja przeważnie w nocy jak wczasowicze imprezują. Wyjadaja resztki grilla, wypijają resztki napojów wyskokowych ale i zdarzaja sie przypadki ataku na osobe celem wyrwania jej z ręki np. kiełbasy czy karkówki. Pozdrawiam kolege sympatycznie. Niech kolega zastanowi się nad wyjazdem, jeszcze jest czas.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 29.11.2010 08:07

Nooooo Masakra, proszę Pana 8O Brakuje tylko Talibów z granatnikami i ładunkami IED 8O :wink:
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 29.11.2010 10:13

Do darek 1

Czy ta fauna występuje na kempingu Bijela Uvala czy Mareda?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.11.2010 10:33

SingSing74 napisał(a):Do darek 1

Kolego Mariuszu, spokojnie możesz jechać ma w/w kempingi, fauna o której pisze kolega Darek1 występuje tylko w jego wyobraźni :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.11.2010 16:22

Janusz Bajcer napisał(a):
SingSing74 napisał(a):Do darek 1

Kolego Mariuszu, spokojnie możesz jechać ma w/w kempingi, fauna o której pisze kolega Darek1 występuje tylko w jego wyobraźni :D

Niech kolega Janusz nie wprowadza w błąd kolegi Mariusza. Pewnie, że codziennie nie wystepują. Ale w sezonie tak. W zeszłym roku forumowicze pisali, że i tu i tam. Lepiej być ostrożnym i nie zmarnować niewiastom urlopu. Zresztą co może powiedzieć kolega Bajcer jak przebywał ostatnio w Turcji w hotelu *****, a nie na campingu. Pozdrawiam

O to i dowód jego sielankowego i niczym nie zakłóconego urlopu - poniżej, wystarczy tylko kliknąć.

forum/viewtopic.php?t=24608&start=0
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.11.2010 17:10

darek1 napisał(a):Zresztą co może powiedzieć kolega Bajcer jak przebywał ostatnio w Turcji w hotelu *****, a nie na campingu. Pozdrawiam

W Turcji byłem raz w hotelu, wcześniej 10 razy na kempingach w Chorwacji (w ty 4 razy na Istrii) i żadne stwory z Twojej wyobraźni mnie i moich znajomych nie pogryzły, nie słyszałem też aby pogryzły inny użytkowników kempingów.
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 29.11.2010 18:52

Poznałem dokładnie kempingi Mareda, Umag, Lanterna i pozwolę sobie na stwierdzenie, że Darek1 jest mistrzem w puszczaniu bąków! Żadnych gadów, płazów tudzież innego badziewia na w/w kampach nie spotkałem.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.11.2010 08:34

josefoe napisał(a):Żadnych gadów, płazów tudzież innego badziewia na w/w kampach nie spotkałem.

W każdej plotce... nocami szalały drapieżne wiewiórki...(Lanterna).
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.11.2010 21:40

josefoe napisał(a):Poznałem dokładnie kempingi Mareda, Umag, Lanterna i pozwolę sobie na stwierdzenie, że Darek1 jest mistrzem w puszczaniu bąków! Żadnych gadów, płazów tudzież innego badziewia na w/w kampach nie spotkałem.

Jak kolegę w dup... szczur dziabnie to kolega uwierzy. Na długo zapamięta pobyt na campingu. Miłych wrażeń życzę koledze.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 30.11.2010 22:07

No i te rekiny, namiętnie kręcące się 3 m. od brzegu :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.12.2010 06:14

O rekinach nikt z odpoczywających na campingu nie wspominał. Widocznie świadków zeżarły.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2010 07:39

darek1 napisał(a):O rekinach nikt z odpoczywających na campingu nie wspominał. Widocznie świadków zeżarły.

O szczurach też, nie byłeś na żadnym kempingu w Chorwacji, więc skąd o nich wiesz :?: :wink: :D
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 01.12.2010 11:20

Dziękuję za odpowiedzi.

Wakacje już zarezerwowałem.
Uciekały terminy rezerwacji pod koniec sierpnia i nie mogłem dłużej czekać.
Większość opinii na necie o tych kempingach jest pozytywna dlatego się zdecydowałem. 20-26 sierpnia Terme Catez i 26 sierpnia - 03 września Bijela Uvala.
Bywałem na wielu kempingach w Europie i na każdym spotykałem lokalnych mieszkańców lasu. Jaszczurki, mrówki o rozmaitej dmc, czy też grasujące wiewiórki. Największy problem jest z mrówkami ale od tego jest magiczny biały proszek za 5 euro, którym obsypuje się namiot i mamy spokój. Natomiast jaszczurki i wiewiórki to raczej płochliwe i nieszkodliwe zwierzątka. Mam nadzieję, że innych nie spotkam :)

Jeżeli ktoś mógłby mi jeszcze powiedzieć jak jest lokalizacją namiotów Vacansoleil na ww. kempingach to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam.
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone