Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

namioty vacansolei

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ewelizarda
Podróżnik
namioty vacansolei

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewelizarda » 24.10.2009 22:13

Witam wszystkich cromaniaków. Forum czytam od roku , jest ono nieocenioną skarbnicą wiedzy i za to Wam dziękuje.
Postanowiłam w końcu się zalogować i korzystać czynnie z Waszej wiedzy.
Moje doświadczenie z Cro to : 3 razy pod namiotem jako nastolatka z rodzicami, z rodziną (mąż i bliźniaki 3 lata) Umag apartamenty, te wakacje Vir i Medulin, natomiast wakacje 2010 namioty jak w tytule w namiotach vacansoleju w Biogradzie na Moru. I tu moje pytanie bo mam mieszane uczucia co do Biogradu i Waszych opini. Czy naprawdę ten Park Soline to taki wtop. Ja już kurna zapłaciłam za ten namiot willowy na tym kempie. Czy ktoś był w takich namiotach i jakie są realia , bo wiem , że w katalogach wszystko jest zawsze cacy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2009 23:06

Camp w Biogradzie to jak camp bez rewelacji - no ale miasteczko okropne, bez wyrazu z wielką mariną i miejscami brudną wodą. Odradzam Biograd nawet wrogom.
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 25.10.2009 07:37

zebik napisał(a):Camp w Biogradzie to jak camp bez rewelacji - no ale miasteczko okropne, bez wyrazu z wielką mariną i miejscami brudną wodą. Odradzam Biograd nawet wrogom.

Brudna woda pewnie w porcie ;)
Byłam tam tydzień, na pewno więcej w to miejsce nie pojadę ale brudnej wody na plaży nie widziałam... :?

Co do campingu to zależy co kto lubi ;) Sam w sobie nie był zły ale miasteczko faktycznie okropne, po drugie plaża przy campingu jak dla mnie straszna... my jeździliśmy plażować do oddalonego o kilka kilometrów Pakostane i tam było fajnie :)

Namioty vacansoleil... Jeździmy z nimi od tamtego roku i po tegorocznym pobycie na campingu Soline stwierdziliśmy, że nigdy więcej wakacji z tą firmą :evil: Namioty są położone w kiepskim miejscu, bardzo blisko sanitariatów, koło, których już od wczesnego rana jest zamieszanie. Do tego akurat te sanitariaty są zbyt małe i zdarzają się kolejki, w innych miejscach na campingu są dużo większe... No i jeszcze namioty są zdecydowanie zbyt blisko siebie i nie dają żadnego poczucia prywatności... :evil:
Oczywiście będziecie mogli mieć szczęście i trafić na namiot położony troszkę lepiej, były takie trochę z boku, ale tego Wam nikt nie zagwarantuje... My mieliśmy pecha...

I muszę przyznać, że po pierwszej połowie dnia miałam ochotę zostawić ten namiot i wynająć coś w innym miasteczku... Na szczęście my wakacje spędzamy dość aktywnie, dużo jeździmy po okolicy i na campie nie spędzamy zbyt dużo czasu a baza wypadowa do poznania okolicy to była dobra :)
Plusem jest też fajny deptak wzdłuż morza, przy nimi kilka przyjemnych knajpek.
My tam byliśy przez tydzień w pierwszej połowie września.

Reasumując ja wolałabym stracić zaliczkę i jechać gdzieś indziej... :roll:

Tutaj znajdziesz moją relację z tych wakacji, na razie doszłam do Istria ale będzie też Biograd :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.10.2009 07:38

Ewelizarda napisał(a):....Czy naprawdę ten Park Soline to taki wtop.....

Nie wiem, nie znam się, mnie jestem kempingowcem.
Wiem natomiast, że na forum jest wątek o tym kempingu :wink:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21388&highlight=
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.10.2009 09:05

Ewelizarda napisał(a):Witam wszystkich cromaniaków. Forum czytam od roku , jest ono nieocenioną skarbnicą wiedzy i za to Wam dziękuje.
Postanowiłam w końcu się zalogować i korzystać czynnie z Waszej wiedzy.
Moje doświadczenie z Cro to : 3 razy pod namiotem jako nastolatka z rodzicami, z rodziną (mąż i bliźniaki 3 lata) Umag apartamenty, te wakacje Vir i Medulin, natomiast wakacje 2010 namioty jak w tytule w namiotach vacansoleju w Biogradzie na Moru. I tu moje pytanie bo mam mieszane uczucia co do Biogradu i Waszych opini. Czy naprawdę ten Park Soline to taki wtop. Ja już kurna zapłaciłam za ten namiot willowy na tym kempie. Czy ktoś był w takich namiotach i jakie są realia , bo wiem , że w katalogach wszystko jest zawsze cacy.

Potwierdzam, namioty postawione bardzo blisko siebie, lecz super wyposażone.
Wielokrotnie widzieliśmy namioty Vacansolei i wiem, iż bardzo dbają, o jakość.
My jednak w pewnym okresie wyjazdów do Chorwacji ( zanim kupiliśmy przyczepę kempingową), woleliśmy zakupić Polski namiot willowy z LegionowaOlza 5 za 2500, - plus
podobna opłata za kemping ( pobyt dwutygodniowym -1300zł.-2200zł. różne kempingi) niż płacić 5000, - i ryzykować sąsiedztwo z włoską rodziną. Namiot oczywiście został na wiele wyjazdów. Pozdrawiam.
smoki3
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 25.10.2009 10:12

Wyposażenie namiotów ok choć mając porównanie z eurocampem widzę, że eurocampowe namioty są troche lepsze.

My też postanowiliśmy kupić większy namiot i w przyszłości z nim jeździć, ewnetulanie czasem skorzystać z eurocampu. W tej chwili z dwójką małych dzieci prościej i wygodniej było przyjeżdżać do namiotu, który już stoi. Do tego trzeba zabrać dużo mniej rzeczy... No ale coś za coś.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.10.2009 09:06

JoannaG napisał(a):Wyposażenie namiotów ok choć mając porównanie z eurocampem widzę, że eurocampowe namioty są troche lepsze.

...Niestety Eurocamp jest tylko w jednym miejscu w HR :(
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 26.10.2009 09:22

JacYamaha napisał(a):
JoannaG napisał(a):Wyposażenie namiotów ok choć mając porównanie z eurocampem widzę, że eurocampowe namioty są troche lepsze.

...Niestety Eurocamp jest tylko w jednym miejscu w HR :(

Niestety, wogóle tego typy firmy mają ubogą ofertę w Cro, jedynie na Istrii, w okolicach Zadaru i na Pagu, bardziej na południe nie ma nic...
LABUZKA
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LABUZKA » 26.10.2009 14:19

Z tego co oriętuje się to do 1 marca 2010 możesz zmienić miejsce pobytu bez ponoszenia żadnych opłat .Tylko termin wyjazdu musi byc ten sam .Najlepiej zadzwoń do Vacansoleil i zmień sobie kamping,niestety o Parku Soline nic ci nie powiem gdyż nie byłam,ale z Vacansoleil jeżdze od paru lat i jestem bardzo zadowolona jak mogę Ci polecić to fajny kamping jest Lanterna zresztą w 2010 też się tam wybieram i rezerwacje już zrobiłam :D
Pozdrawiam Dorota
Ewelizarda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewelizarda » 26.10.2009 17:23

Doszłam do wniosku, że jeżeli będzie tak żle to zawsze możemy jeździć na plażę samochodem gdzieś indziej, nie jest to żaden problem. Poszukamy fajnej plaży i z naszą ilością dziecięcego badziewia plażowego nawet to będzie wygodniejsze rozwiązanie, ponton na dach, reszta do bagażnika , a tak to z mężem nieśliśmy ponton w którym było naładowane po brzegi, a pontom 3 metrowy.
A rezerwacji w Biogradzie dokonałam z powodu cenowego, jadąc 19 czerwca do 3 lipca na camp Soline załapujemy się na promocję 14 dni w cenie 7 (na innych kampach tego nie było), czyli dla naszej rodziny 2+2 taki namiot willowy z 6cioma lóżkami , lodówką i kuchenką, parasolem i stołami z krzesłami wychodzi 700zł na 2 tygodnie. Więc cena kusząca, zakładam, że wtedy można więcej pieniędzy przepultać na przyjemności i nie mieć palpitacji serca przy każdym rachunku w konobie czy na straganach z pierdołami dla dzieci (a bliźniaki 6 lat sępią jak niewiem). My też z mężem na wczasach nie lubimy sobie niczego odmawiać, a potem jest po powrocie kac finansowy.

A jak będzie kicha totalna to zwiniemy się i poszukamy apartamentu na miejscu.
Byłabym wdzięczna za zdjęcia z plaży w Biogradzie tej kempingowej i innych w pobliżu oraz samego namiotu w realiach kempingowych, jeśli można to na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl pliss i wielkie dzięki.
Ostatnio edytowano 26.10.2009 19:13 przez Ewelizarda, łącznie edytowano 1 raz
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 26.10.2009 19:04

Tak na szybko plaża koło campu Soline wyglądała tak :)

Obrazek

Obrazek

My jeździliśy do Pakostane, z tej plaży trochę zdjęc znajdziesz za jakiś czas w mojej relacji, zapraszam :)

Plaża to był najmniejszy problem, przynajmniej jak dla nas. Katastrofa to było ustawienie namiotów i ja bym ta dwóch tygodni nie wytrzymała. Ale to wszystko zależy od tego co się lubi... Dla mnie aż taka bliskość z innymi namiotami to była porażka, do tego te sanitariaty...
Ewelizarda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewelizarda » 26.10.2009 19:28

JoannaG napisał(a):
Katastrofa to było ustawienie namiotów i ja bym ta dwóch tygodni nie wytrzymała. Ale to wszystko zależy od tego co się lubi... Dla mnie aż taka bliskość z innymi namiotami to była porażka, do tego te sanitariaty...

A masz jakieś zdjęcia z tego ustawienia, jakie odległości , wiem, wiem jestem upierdliwa ale zastanawiam się nad zmianą , taka promocja jest też w Toskani.
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 26.10.2009 20:01

Nie mam zdjęć niestety, nie miałam ochoty mieć takich pamiątek ;)

Tył naszego namiotu (tam gdzie głowy) od tyłu innego namiotu odzielał niecały metr. Kolejny namiot (z boku) też był bardzo blisko (2 góra 3m) i dwa nastepne już w jako takiej odległości.

Były też namioty lepiej położone ale nie wiesz gdzie trafisz... Ja bym bez wachania zmieniła rezerwacje, Toskania też jest piękna ;)

Dawniej (ok.10lat temu) jeździłam tylko z eurocapem, od tamtego roku (po przerwie) zaczeliśmy korzystać z usług vacansolei, w sumie byłam na kilkunastu campingach obu firm i tak beznadziejnego ustawienia namiotów jeszcze nie widziałam.
iro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iro » 11.11.2009 11:22

Zbyt mocno się przejmujesz. Ilu internautów tyle przeczących sobie opini. Namioty we wszystkich tych firmach postawione są podobnie. Jeżeli Trafisz nieciekawe towarzystwo to odległość 3 czy 5 metrów nie będzie miała znaczenia.Sanitariaty zbyt blisko-niedobrze, ale 300metrów też niedobrze. Trzeba pojechać i samemu ocenić. Też tam będziemy w tym samym terminie. Trzeba ryzykować bo jest to najdalej na południe położony camp z namiotami, a swojego sprzętu nie chce mi się wozić.
Ewelizarda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewelizarda » 11.11.2009 20:24

Ja się wyluzowałam i już nie gdybam. Jak będzie badziewnie to się ewakułujemy do apartamentów. W te wakacje też zarezerwowałam dużo wcześniej z Interhomu Vir(zwykłe apartamenty dość tanie) i Medulin (wypasiona willa z 2 basenami - 2 razy drożej). Jak poczytałam o Virze to załamka. Ale okazało się, że obok nas mieszkali super ludzie z Polski i cały tydzień urzędowaliśmy razem. Jak mielismy jechać do Medulinu to płakać mi się chciało, na Virze było bombowo. Więc co ma być to będzie , najważniejsze towarzystwo. My jedziemy co rok sami - ja35, mój mąż36 i bliżniaki po 7 lat. Daj jakieś namiary na siebie i wymiary wiekowe to się zintegrujemy wczasowo. W Naszej willi w Medulinie byli prawie sami rodacy ale nosili nosy tak wysoko, że nie widzieli nawet , że ktoś im mówi dzień dobry, nie wspominając już co by odpowiedzieć. Jedynie kulturalnie zachowywali się państwo ze Szczecina z niepełnosprawnym synem.
Pisz czy dokładnie w tym samym terminie jesteście na camp. Park soline.
Następna strona

Powrót do Kempingi

namioty vacansolei
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone