zebik napisał(a):miasteczko okropne, bez wyrazu z wielką mariną i miejscami brudną wodą. Odradzam Biograd nawet wrogom.
mirek109 napisał(a):zebik napisał(a):miasteczko okropne, bez wyrazu z wielką mariną i miejscami brudną wodą. Odradzam Biograd nawet wrogom.
Ile opinii tyle racji.
Wypowiem się tylko o miejscowości Biograd na Moru
Mnie się bardzo podoba. Gdzie ta brudna woda ?????
Chyba w samej marinie a może w miejscu gdzie tankują się jachty.
Woda w okolicach Biogradu "wymienia się" podczas pływów (nie jestem pewien czy to dobrze nazwałem)
Soline jest mocno zatłoczone i jeżeli będziecie chcieli tam plażować to szczerze współczuję. Ja wolę drugą stronę (za Mariną) gdzie jest mniej ludzi a i spacery w kierunku Sv. Filip i Jakov odbywam po Matce Ziemi a nie po betonach. Tak właśnie lubię. Wieczory można spędzić w kafejkach przy muzyce. To właśnie w rejonie camp soline
Tyle na teraz.
Powodzenia
ziomek napisał(a):Jeżeli koniecznie ten rejon to lepsze jest Pakostane 100 razy
JacYamaha napisał(a):Widocznie tam tańsza dzierżawa-w Eurocampie też są blisko WC-tu ale chyba nie aż tak uciążliwie blisko. Dlatego trzeba jeździć ze swoim i ustawiać się gdzie się podoba.
piotr68 napisał(a):Lepiej zainwestować w jakiś fajny namiot i resztę campingowego ekwipunku (ok. 1000złwystarczy na początek). Jedziesz gdzie chcesz bez wcześniejszych rezerwacji i innych problemów. Podoba Ci się na jakimś campingu - zostajesz nie to jedziesz dalej.
tosur napisał(a):ziomek napisał(a):Jeżeli koniecznie ten rejon to lepsze jest Pakostane 100 razy
Byłem w Biograd na Moru w dzielnicy Kumenat czyli obok kempingu SOLINENamioty Vacansoil faktyczni kiespoko usytuowane, a co do miasteczka - nam sie podobało!!!!!, bysliśmy tam 2 tygodnei w 2 polowie czerwca. Plaża - do wyboru kamienista lub piaszczysta zatoczka - wiadomo piach - woda zamulona ale za to bezpiecznie dla małych dzieci i własnie tam w wiekszosci były rodziny z małymi dziecmi. Polecam mała plaże w w dzielnicy Kumenat bardziej kameralnie bez tłumów. Miasteczko - hm fajne promenada z knajpkami, i cos co nas urzekło - mało rodaków ),
Tez w zeszłym roku przeczytałem o Pakostane ale. .....nam sie tam nie pdobało. Wiadomo kazdy lubi cos innego. My raczej napewno w 2010 roku wrócimy do Biograd.
JoannaG napisał(a):Z doświadczenia wiem, że eurocamp ma dużo lepiej położone namioty I dlatego następnym razem tylko z eurocampem
Co do własnego namiotu to wszystko ma swoje plusy i minusy Fakt, własny namiot ustawisz gdzie chcesz i nie mam tu na myśli tylko miejsca na danym camping ale wogóle miejsce gdzie ten camping się znajduje. W Chorwacji takich campingów jest kilka, na południu kraju nie ma wogóle. Nie ma też tego systemu np. w Grecji, do której planujemy kiedyś pojechać, na południu Włoch też jest bardzo mało.
Ale podróżując z dwójką (czy niedługo trójką ) dzieci dużo wygodniej jest przyjechać do już rozbitego namiotu, z pełnym wyposażeniem, małym aneksem kuchennym i polowymi łóżkami niż taszczyć to wszystko ze sobą, rozbijać po męczącej podróży. Zresztą my na każdych wakacjach mieszkamy przynajmniej w czterech miejscach więc rozbijania i składania byłoby więcej.
Dlatego teraz, jak dzieci są małe planujemy jeździć na campingi eurocampu. Jak urosną zaopatrzymy się we własny namiot (ten który mamy będzie już za mały... ) i uzupełnimy sprzęt.
Pozdrawiam
JoannaG napisał(a):Z doświadczenia wiem, że eurocamp ma dużo lepiej położone namioty I dlatego następnym razem tylko z eurocampem
W Chorwacji takich campingów jest kilka, na południu kraju nie ma wogóle. Nie ma też tego systemu np. w Grecji, do której planujemy kiedyś pojechać, na południu Włoch też jest bardzo mało.