Przymierzam się do zakupu nowego namiotu na wyjazd do Chorwacji.
Powienien on być 3-osobowy. Może typu igloo.
Czy możecie mi coś doradzić?
Pozdrawiam
Maciej napisał(a):Ja mam Sherpę Campusa-namiot typu tunel duży z dużym przedsionkiem. Jak dotąd/4 sezony/ jeszcze mnie nie zawiódł a przeżył już niejedną burzę. Gorąco polecam na namiocie nie warto oszczędzać-choć oczywiście nie ma sensu kupować też jakiegoś o "himalajskich" parametrach. Byle nie z marketu. Campus i Marabut mają moim zdaniem idealny stosunek jakości do ceny.
PZDR
Maciej napisał(a):Ja mam Sherpę Campusa-namiot typu tunel duży z dużym przedsionkiem. Jak dotąd/4 sezony/ jeszcze mnie nie zawiódł a przeżył już niejedną burzę. Gorąco polecam na namiocie nie warto oszczędzać-choć oczywiście nie ma sensu kupować też jakiegoś o "himalajskich" parametrach. Byle nie z marketu. Campus i Marabut mają moim zdaniem idealny stosunek jakości do ceny.
PZDR
Maciej napisał(a):Amalik jak ja kupowałem namiot to Marabut i Campus były na podobnym poziomie cenowym. Nie wiem jak jest teraz jesli Marabut rzeczywiście tak podrożał to brałbym Campusa. Sprawdź parametry wybranego namiotu-jak na klasę turystyczną oni stosują bardzo dobre materiały. Żadnej bawełny i podłóg grubości centymetra. Tylko nylon, poliester i włókno szklane do tego podklejane szwy etc. Nie mam nic do zarzucenia swojemu namiotowi, nigdy nie zawiódł i mimo sporego "przebiegu" nadal spisuje się b.dobrze. Trzeba tylko pamiętać o konserwacji i tyle.
PZDR