Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Namiot przy samej plaży

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jackus
Croentuzjasta
Namiot przy samej plaży

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackus » 15.04.2007 15:24

Mam pytanie, na których camingach dalmackich istnieje możliwość rozbicia namiotu przy samej plaży?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.04.2007 15:27

Istnieje :D Widziałem takie campingi tylko nie rejestrowałem adresów anie nawet miejscowości w których one były bo nie podobały mi się ... czasem nie warto się pchać na camping tylko dlatego, że namiot stoi nad samą wodą :?
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 15.04.2007 17:43

Jackus napisał(a):Mam pytanie, na których camingach dalmackich istnieje możliwość rozbicia namiotu przy samej plaży?

w Zaostrogu są kempingi oddzielone od plaży tylko promenadą a co jest zaletą są w sporym oddaleniu od Jadranki a więc jest dość cicho.No i co ważne ładne i czyste plaże ale z grubszymi kamyczkami
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 15.04.2007 18:04

Polecam camping Dole w Zivogosce. Można rozbić namiot przy samej plaży, podejrzewam, że w sezonie może być z tym problem. Ja byłam w czerwcu i spokojnie można było znaleźć takie miejsce.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 15.04.2007 18:48

Leszek Skupin napisał(a):Istnieje :D Widziałem takie campingi tylko nie rejestrowałem adresów anie nawet miejscowości w których one były bo nie podobały mi się ... czasem nie warto się pchać na camping tylko dlatego, że namiot stoi nad samą wodą :?

Oj,warto i to bardzo,bo coz to za przyjemnosc gniezdzic sie na campingu wsrod innych namiotow,szczegolnie w sezonie.Moj namiot na campingach przewaznie był nad samym morzem,to cos wspaniałego,rano masz przed oczyma piekna lazurowa wode,ktora zaprasza,aby sie w niej zanurzyc.Wieczorem, siedzac przed namiotem,szklaneczka wina,smuga ksiezyca odbita w tafli morza,ktos kochany i bardzo kochany obok Ciebie-poezja :)
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 15.04.2007 20:47

Sam chętnie rozbiję się na plaży lub całkiem blisko.Może " petris" zdradzisznam te miejsca??? :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.04.2007 21:00

W Pakostane , Zaostrogu widziałem takie campingi oddzielone tylko promenadą.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 15.04.2007 21:04

camping Danijel w Ruskamen
kopaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopaj » 15.04.2007 21:15

Jeżeli lubisz fkk to mogę polecić Baśka Bunculuka na Krk
forum/viewtopic.php?t=14745&start=30
Na przedstawionej fotce widzisz w oddali budynek restauracji, a za nim koronę zielonych dzrzew. Juz pod tymi drzewami możesz rozbijać namiot tj 50m od linii brzegowej. Wszystkich miejsc jest 1500 - do wyboru na zboczu góry. Dalej widać skalne urisko wzdłuż której nad woda prowadzi ścieżka. Idąc dalej możesz znależć miejsce "na dziko". Widziałem tam pojedyńcze namioty, ale komfort tam marny -półki skalne, brak wody pitnej i wszelkich innych cywilizowanych wygód.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 15.04.2007 21:37

Witold P. napisał(a):Sam chętnie rozbiję się na plaży lub całkiem blisko.Może " petris" zdradzisznam te miejsca??? :D

Poniewaz modne jest południe.Zaczynam od Perna k/Orebicza Peljeśac.
w Omiszu nowa nazwa nie pamietam, duzy camp.dawniej Ribniak
Primoszten-Adriatyk
Pakostane-Koziarica
Połw, Istria-mnustwo ,moj ulubiony Baniole Indie i wiele innych.
Tylko ja jezdze przewaznie w czerwcu wiec mam moznosc wyboru,jesli jedziesz w sezonie trzeba na tych duzych campach rezerwowac miejsca.
Wejdz na strone campingow jest tego bardzo duzo ,wiele jest opisow,jaki standart ,mapy,mozna wybrac, miejsce i zarezerwowac.

:D :D :D
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 16.04.2007 16:32

Umyśliłem sobie że pojadę na południe w okolice Dubrivnika.Bardzo poważnie zastanawiam sie nad pobytem"Pod Maslinom"w Orasac.Z drugiej strony ,camping nad samym brzegiem morza .....kusząca alternatywa.Może uda sie to wszystko połączyć.
Dzięki za info.
frigo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) frigo » 18.04.2007 12:02

jedz na losinij camping baldarin lub cikat .tam możesz być nad wodą lub głęboko w lesie.
frigo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) frigo » 18.04.2007 12:03

jedz na losinij camping baldarin lub cikat .tam możesz być nad wodą lub głęboko w lesie.
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 19.04.2007 22:21

Dorzucę jeszcze Paradiso w Postupie (Pelieszac)Paradiso oraz Oaza koło Drage,Kosirina koło Betiny na Murterze jest wczym wybierać
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.04.2007 23:18

Jackus napisał(a):Mam pytanie, na których camingach dalmackich istnieje możliwość rozbicia namiotu przy samej plaży?

Teoretycznie na większości kempingów na wybrzeżu chorwackim można rozbić namiot przy samej plaży (nie można na plaży)
Ale w lipcu/sierpniu trzeba mieć szczęście wolnego miejsca, bo chętnych jest na takie miejsce dużo, a ponadto na większych kempingach najbliżej plaży są miejsca rezerwowane na długo przed sezonem, lub stoją tam na stałe karawany lub namioty różnych agencji turystycznych i osób prywatnych.
Czasem takie miejsce blisko morza mimo jego uroków, może być jednak niebezpieczne jak powieje bora :wink: :!: :!:
Następna strona

Powrót do Kempingi

Namiot przy samej plaży
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone