Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Namiary na mechaników samochodowych w Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Namiary na mechaników samochodowych w Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2012 23:58

Po przygodach z autem usera "olciap6"
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=372 ... sc&start=0

coś mnie naszło.....

Mam pomysła na wątek ze spisem dobrych mechaników samochodowych w Cro, jeśli ktoś korzystał i jest zadowolony a posiada jakiś namiar typu
Miejscowość, ulica, nr telefonu itp wpisujcie. Na początek na żywioł potem, może się to jakoś da poukładać.

MAPA Z NAMIARAMI W TYM LINKU
https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF& ... a1c0218601

Temat wysprzątałem, by znalezienie namiaru na mechanika nie musiało zająć tygodnia przebijania się przez posty, które nam nie pomogą. Proszę jednocześnie by w przyszłości do tematu wpisywać wyłącznie namiary na sprawdzone warsztaty bez zbędnego zaśmiecania bo tylko wtedy temat będzie miał sens.
Arturze przepraszam za wpis w Twoim poście, ale jeśli będzie on gdzieś w głebi tematu to nikt nie zwróci na niego uwagi.
Rysio
Ostatnio edytowano 10.07.2012 23:49 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 4 razy
ojtus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ojtus » 30.06.2012 00:12

No dobra, to ja pierwszy :D
Makarska - zakład nazywa się Auto Vukadin, link do strony www:

http://www.autovukadin.com/

Co prawda auta mi nie naprawił, (taniej mnie wyszedł transport lawetą do kraju i naprawa na miejscu), ale uczciwie powiedział co się zj****ało, w przeciwieństwie do innego warsztatu w Makarskiej, w którym wymieniono mi niepotrzebnie sprzęgiełko alternatora za około 250 EUR.
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 30.06.2012 09:09

AUTO SERVIS - VULKANIZER
Biograd n/m at Dubrovačka, 23210, tel. 023383675

na trasie Zadar-Pakostane
Sprawdzony, "złota rączka" 4 lata temu w aucie pękł trójnik od nagrzewnicy, serwis brak części, wziął 2 rurki pospawał i autko jeździło jeszcze 2 lata. (Ford Galaxy)

50E cały dzień pracy
Ostatnio edytowano 30.06.2012 23:13 przez Jacek 206, łącznie edytowano 1 raz
mare36ks
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mare36ks » 06.07.2012 14:21

czesc

2 lata temu mialem usterke wiatraka klimy, wlasciciel kempingu na ktorym siedzialem w Kasteli http://www.apartmani-koludrovac.com/english_home.html
pojechal ze mna do mechanika, specjalizuje sie glownie w BMW chyba ale robi wszystko, od reki zrobil co trzeba i 2 rok jezdze bez przeszkod
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2012 14:57

AUTO ČOVIĆ d.o.o.
TUČEPI, Blato 24
Telefon: 021/623500

Specjalizuje się w Skodzie.... ale tłumik w VW III pospawał mi za jedyne 300 HRK :wink: :lol:

Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2012 22:40

czy widać 3 niebieskie auta na mapie ?

https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF& ... a1c0218601
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2012 13:41

Dla przebywających na Pagu i w okolicach.
Damir "Zeko" Zekanić, Krneza, przy drodze Ražanac - Zadar.
W 2010 r. uratował mi tyłek, naprawiając siłownik podciśnieniowy (tzw. vacuum) turbosprężarki 1,9 TDI Skoda. Wcześniej serwis Skody w Zadarze proponował wymianę turbiny na regenerowaną, za jakieś kosmiczne pięniądze. Rozważaliśmy już sprowadzanie turbiny z Polski.
Zachowując tajemnicę handlową nie podam ile zapłaciłem, lecz była to kwota adekwatna do ok. 2 h czasu, które circa trwała robota.
Do dziś jeżdżę z tak naprawioną turbiną.
http://autozeko.wix.com/damir#!
Smuzyk
Plażowicz
Gruda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smuzyk » 14.07.2012 07:55

Gruda to miejscowość za Dubrownikiem ,w zeszłym roku padła mi turbina/Sharan 1,9 /,mechanior :evil: powiedział ,że wstawił "dobrą ,sprawdzoną uzywkę"i skasował 400 Euro , ja już musiałem wracać do Polski ,męczyłem się całą drogę .Po powrocie zajżałem pod auto i potwierdziły się moje przypuszczenia .Naciął mnie :evil:
Podaję dane uważajcie na g....a
PIT-STOP-SERVICE
SPECTRUM d.o.o
GRUDA b b
Vl.Ivo Bogdanović
:evil: :evil: :evil: :evil:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 23.07.2012 08:28

Na obżeżach Splita w dżelnici Sirobuja(kierunek do Omiśa) jest dobri automechanik mojego pszijaciela.Pośada i lawete. Auto servis Marko ulica Kralja Stjepana Drżislava b.b.Telefon=0038521375-015 i komurka=0038598775-196.Kolega muwi da jest barzo dobri i ucztywi a specijalizuje sie w niemeckich samochodach.Pozdrawliam :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2012 17:07

Josko Bulic napisał(a):Na obżeżach Splita w dżelnici Sirobuja(kierunek do Omiśa) jest dobri automechanik mojego pszijaciela.Pośada i lawete. Auto servis Marko ulica Kralja Stjepana Drżislava b.b.Telefon=0038521375-015 i komurka=0038598775-196.Kolega muwi da jest barzo dobri i ucztywi a specijalizuje sie w niemeckich samochodach.Pozdrawliam :D

czy to ten sam??
http://www.totalsplit.com/?page=tvrtke& ... 2&idposl=0

bo numery telefonów się nie zgadzają..
na razie dopisałem z numerami tel ze stron w necie i od Ciebie.
pozdrav
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 23.07.2012 21:43

arturac napisał(a):
Josko Bulic napisał(a):Na obżeżach Splita w dżelnici Sirobuja(kierunek do Omiśa) jest dobri automechanik mojego pszijaciela.Pośada i lawete. Auto servis Marko ulica Kralja Stjepana Drżislava b.b.Telefon=0038521375-015 i komurka=0038598775-196.Kolega muwi da jest barzo dobri i ucztywi a specijalizuje sie w niemeckich samochodach.Pozdrawliam :D

czy to ten sam??

pozdrav
Tak to ten sam telefoni som ok. tylko ja podalem z 00385 czy li kierunkowy Horwacije bo jak sie zazwoni z Polske komurke to akurat jes potszebni.Pozdrawliam :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2012 22:47

Josko Bulic napisał(a):
arturac napisał(a):

czy to ten sam??

pozdrav
Tak to ten sam telefoni som ok. tylko ja podalem z 00385 czy li kierunkowy Horwacije bo jak sie zazwoni z Polske komurke to akurat jes potszebni.Pozdrawliam :D

masz dużo racji, w sumie całą:) a jeszcze jak się jest w stresie to się nie wie gdzie się dzwoni:)
dlatego przerobiłem wszystkie numery na mapce na ten format, czyli dla dzwoniącego z polskiej komórki, mam nadzieję, że zrobiłem to dobrze.
pozdrav
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA
Wulkanizacje, mechanicy etc

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 27.07.2012 01:17

Naczytałem się w paru wątkach, jakimi to w Chorwacji zdziercami są mechanicy samochodowi...

I czuję się w obowiązku dać odpór - choć trochę - takim relacjom. Dzisiaj (a raczej wczoraj, bo już dobrze po północy) musiałem skorzystać z usług wulkanizatora - padło jedno z kółek spacerówki, mimo pompowania kompresorem powietrze uchodziło, więc uznałem, że musi dziura i w drodze z Primostenu do Tribunja zatrzymałem się w pierwszym napotkanym zakładzie wulkanizacyjnym, w Brodaricy. Facet od ręki zalepił dziury w dętce i oponie, wytłumaczył w czym problem (ciekawa rozmowa - ja do niego po angielsku, on do mnie po chorwacku i się rozumieliśmy) :D i skasował za to całe 20 kun. Kółka są nietypowe, awaryjne i w PL już się psuły, więc mam porównanie - 20 kun to jest naprawdę niewiele. A, przy okazji już po zapłacie sprawdził i dopompował 2 pozostałe kółka.
Ostatnio edytowano 31.07.2012 03:40 przez PabloX, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2012 12:09

rozumiem, że koła od samochodu też umiałby naprawić? jeśli tak, to jak masz jakiś konkretny namiar to się dopisz
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=37314
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.07.2012 12:14

Powiedzmy że polecanie mechanika który pokleił kółko od wózka jest trochę ... :wink:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi