Wodą się nie przejmuj - tak ma być .
Co do odgłosów przy kręceniu kierownicą - zerknij do pojemiczka z płynem wspomagania i w razie czego uzupełnij.
Macieywr napisał(a):Czy kojarzy ktoś może warsztat samochodów francuskich albo warsztat klimatyzacji samochodowej blisko Omis ? Jedziemy jutro i jak na złość klima coś raz działa raz nie działa (jest pełna). Może uda nam się zrobić jeszcze jutro do wieczora ale nie wiem...
mchrob napisał(a):Dwa pytania.
Nie korzystaliście z ubezpieczenia assistance?
Jak długo jechałeś bez powietrza, że tak ta oponę rozwaliło?
DominikI napisał(a):Kawałek przejechałeś na tej dziurawej oponie? Polecam mieć ze sobą zestaw ze sznurem do naprawy opon o ile jest tylko przedziurawiona a nie zmasakrowana.
el_guapo napisał(a):Macieywr napisał(a):Czy kojarzy ktoś może warsztat samochodów francuskich albo warsztat klimatyzacji samochodowej blisko Omis ? Jedziemy jutro i jak na złość klima coś raz działa raz nie działa (jest pełna). Może uda nam się zrobić jeszcze jutro do wieczora ale nie wiem...
Podaje komunikat: zawór iglicowy sprężarki klimatyzacji. W PL pewnie ze 250-300zł + wyjęcie/włożenie sprężarki + napełnienie układu.
Bunio napisał(a):Witam szanowną grupę.Może wśród was jest ktoś kto poleci namiar na dobrego elektryka w okolicach Makarskiej?Obecnie jestem w Zivogosce.Problem polega na tym że nie świeci mi jedna lampa przednia w Volvo S60.Żarówki były zmienione z H7na ledy wraz z adapterem Canbus około 2 lata temu i do tej pory nie było z tym problemu, wszystkie badania techniczne pojazd przechodził bez problemu.Natomiast w dniu wyjazdu do Cro przestało mi działać oświetlenie świateł mijania w lewej lampie wstępnie naprawione przez elektryka poprzez wymianę adaptera.Naprawa była wykonywana w trakcie dnia i nie pokazywał się żaden komunikat odnośnie usterki świateł mijania.W trakcie dojazdu do Cro po zapadnięciu zmroku oraz w trakcie przejazdu przez tunele światła mijania lampy automatycznie przestają znowu działać i pojawia się ponownie komunikat usterka świateł mijania.Nadmieniam że pojazd posiada oświetlenie ledowe do jazdy dziennej natomiast problemem są światła mijania.Mam ubezpieczenie Assistance w PZM ale być może problem jest prozaiczny i łatwy do rozwiązania przez kogoś znającego się na elektryce na miejscu?Nie jest komfortowa jazda na jednym sprawnym oświetleniu w godzinach wieczornych.Serdecznie dziękuję za wszystkie pozytywne informacje.
mchrob napisał(a):Bunio napisał(a):Witam szanowną grupę.Może wśród was jest ktoś kto poleci namiar na dobrego elektryka w okolicach Makarskiej?Obecnie jestem w Zivogosce.Problem polega na tym że nie świeci mi jedna lampa przednia w Volvo S60.Żarówki były zmienione z H7na ledy wraz z adapterem Canbus około 2 lata temu i do tej pory nie było z tym problemu, wszystkie badania techniczne pojazd przechodził bez problemu.Natomiast w dniu wyjazdu do Cro przestało mi działać oświetlenie świateł mijania w lewej lampie wstępnie naprawione przez elektryka poprzez wymianę adaptera.Naprawa była wykonywana w trakcie dnia i nie pokazywał się żaden komunikat odnośnie usterki świateł mijania.W trakcie dojazdu do Cro po zapadnięciu zmroku oraz w trakcie przejazdu przez tunele światła mijania lampy automatycznie przestają znowu działać i pojawia się ponownie komunikat usterka świateł mijania.Nadmieniam że pojazd posiada oświetlenie ledowe do jazdy dziennej natomiast problemem są światła mijania.Mam ubezpieczenie Assistance w PZM ale być może problem jest prozaiczny i łatwy do rozwiązania przez kogoś znającego się na elektryce na miejscu?Nie jest komfortowa jazda na jednym sprawnym oświetleniu w godzinach wieczornych.Serdecznie dziękuję za wszystkie pozytywne informacje.
Załóż zwykłe H7 i zobacz czy będzie działało. Abstrahując od awarii to mam nadzieję że wiesz, że nie masz legalnego oświetlenia? To że diagnosta nie zauważył niehomologowanych żarówek nie znaczy że jeździsz legalnie. Nie życzę Ci, ale w razie jakiegoś nieszczęścia (szczególnie w nocy) jeśli policja znajdzie te żarówki to ubezpieczyciel nie wypłaci Ci odszkodowania.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi