Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Namiary na mechaników samochodowych w Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 04.08.2020 04:30

Kamil199110 napisał(a):Witam
Czy ktoś może polecić jakiegoś mechanika w okolicach makarskiej , najlepiej specjalizującego się w BMW , najważniejsze żeby miał dobry komputer
Jechałem do Chorwacji prze Czechy , Słowację , Węgry , w Czechach wyświetlił mi się błąd „Napęd , niepełna moc silnika , jedz wolno”
Stanąłem zgasiłem auto i błąd znikł , przejechałem granice chorwacka i błąd znów sie wyświetlił , niestety po zgaszeniu już nie znikł. Czasami auto traciło moc , ale po ponownym odpaleniu odzyskuje , z tym ze błąd dalej swieci.
Nie wiem co to może być , wolał bym żeby mi to sprawdzili na komputerze

BMW ze świeżych czy tych starszych (lepszych)?
Spróbuj odłączając klemę minusową na parę minut. Zresetuje się komputer i błąd się skasuje i może nie powróci....
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 04.08.2020 04:36

yanek37 napisał(a):
Kamil199110 napisał(a):Witam
Czy ktoś może polecić jakiegoś mechanika w okolicach makarskiej , najlepiej specjalizującego się w BMW , najważniejsze żeby miał dobry komputer
Jechałem do Chorwacji prze Czechy , Słowację , Węgry , w Czechach wyświetlił mi się błąd „Napęd , niepełna moc silnika , jedz wolno”
Stanąłem zgasiłem auto i błąd znikł , przejechałem granice chorwacka i błąd znów sie wyświetlił , niestety po zgaszeniu już nie znikł. Czasami auto traciło moc , ale po ponownym odpaleniu odzyskuje , z tym ze błąd dalej swieci.
Nie wiem co to może być , wolał bym żeby mi to sprawdzili na komputerze

BMW ze świeżych czy tych starszych (lepszych)?
Spróbuj odłączając klemę minusową na parę minut. Zresetuje się komputer i błąd się skasuje i może nie powróci....

Przyczyny może być parę np. Cewka, świeca albo wtrysk lub wtryski....
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 04.08.2020 05:01

U mnie tracił moc, kontrolka silnika, okazało się, że gdzieś zatankowałem złe paliwo. Zobacz filtr paliwa, u mnie jak to określił mechanik pływały meduzy...
A200universeblue
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A200universeblue » 05.08.2020 03:48

Bmw to nie audi czy Passat ze mu się lampki pala od złego paliwa.
Cewka,przepływomierz powietrza,świeca lub zawilgocone kostki/moduły po deszczu w wersjach benzynowych.
Błąd należy kasować komputerem a nie klemą bo po kilku takich resetach klemowych komputer silnika zablokuje możliwość odpalenia silnika!
Jeśli masz nietypowy pojazd to zapytaj lokalnego tubylca poruszającego się podobna marka o warsztat specjalizujący się w tej marce.
Pytasz na forum o usterkę to podaj markę rok silnik i model pojazdu.
Marcino79
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcino79 » 08.08.2020 13:43

Witam! Będąc w tym roku mianowicie w lipcu w chorwacji odmówił mi alternator insignia 2.0 mogę polecić mechanika w Splicie to adres Auto Servis Marko d.o.o. Stobrecka 2b 21000 Split tel 385 98 775 196 mówi po angielsku alternator zrobiony w jeden dzień już jestem w domu polecam w razie pytań dzwonic
Prawdziwy Polak
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prawdziwy Polak » 08.08.2020 15:03

Czy wy jeździcie, że szukacie mechaników po Chorwacji...
ryniu92
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryniu92 » 08.08.2020 15:19

Samochodami, a samochody psują się jakbyś chciał wiedzieć, nic nie jest wieczne.
Prawdziwy Polak
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prawdziwy Polak » 08.08.2020 15:50

Dobry samochód, dobrze serwisowany nie psuje się.
Przez dwadziesicia pięć lat jazdy roznymi miałem kłopoty tylko ze służbowym Renault.
Marcino79
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcino79 » 08.08.2020 16:10

Samochodami a czym?
michumich
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michumich » 08.08.2020 16:16

Prawdziwy Polak napisał(a):Dobry samochód, dobrze serwisowany nie psuje się.
Przez dwadziesicia pięć lat jazdy roznymi miałem kłopoty tylko ze służbowym Renault.

Prawdziwy Januszu Polaku, nowe BMW X6 mojego kolegi za pół miliona z przebiegiem 16 tysięcy posypało się w trasie do CRO, a mój 8 letni Peugeot bez problemu pokonał trasę w dwie strony :D Także nie ma reguły, nawet nówka może ci odmówić posłuszeństwa w najmniej oczekiwanym momencie.
Prawdziwy Polak
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prawdziwy Polak » 08.08.2020 16:27

michumich napisał(a):
Prawdziwy Polak napisał(a):Dobry samochód, dobrze serwisowany nie psuje się.

Prawdziwy Januszu Polaku, nowe BMW X6 mojego kolegi za pół miliona z przebiegiem 16 tysięcy posypało się w trasie do CRO, a mój 8 letni Peugeot bez problemu pokonał trasę w dwie strony :D Także nie ma reguły, nawet nówka może ci odmówić posłuszeństwa w najmniej oczekiwanym momencie.

Oczywiście, tylko wtedy przyjeżdża laweta z zastępczym, zepsuty odwożą do ASO i oni się martwią.
Na marginesie, 8 letni Peugeot nie jest zły. Na pewno lepszy. Od samochodów z silnikami od kosiarek.
Marcino79
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcino79 » 08.08.2020 16:29

Jak mogę to pomagam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.08.2020 16:30

Przypominam dyskutantom tytuł tematu - Namiary na mechaników samochodowych w Cro.
ronin6
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ronin6 » 16.08.2020 23:22

Potrzebuję jakiegoś sprawdzonego mechanika w okolicach Poreć, problem z immobiliserem

Z góry dziękuję za pomoc
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 17.08.2020 06:32

pewnie to znasz i na auta z lat 90-tych działało...potrzymaj "trochę" kluczyć w lodówce...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi