napisał(a) Stefan83 » 13.06.2017 18:08
Witam wszystkich. Przywitanie zrobię na spokojnie we właściwym wątku. Od kilku lat czytam to forum z wiadomych powodów - jest świetnym źródłem informacji o Chorwacji. W niedzielę wróciliśmy z urlopu. Tym razem mieszkaliśmy w Veliko Brdo koło Makarskiej. W trakcie pobytu poleciała nam w aucie uszczelka pod głowicą. A dokładnie wydmuchało uszczelkę na kanałach wodnych i płyn szedł najpierw na 4ty cylinder, później już na wszystkie cztery. Zresztą zaraz po przyjeździe pojawiły się oznaki że kończy się żywot uszczelki i że nie tylko nie dotrwa ona do końca urlopu, ale i że nie ma opcji powrotu 1800 km do domu bez naprawienia auta. Pomógł Pan z Breli. Auto servis Biser. Mechanik chyba od niedawna ma pomocnika - młodego chłopaka, ale podobnie jak właściciel bardzo łebskiego, który co przydatne mówi po angielsku. Ogarnęli oni auto w 2,5 dnia choć pierwotnie powiedzieli, że zrobią je najprędzej za 4-5 dni, bo mają kupę roboty. I faktycznie cały plac przed warsztatem nabity do oporu.
Tak więc po prośbach w drodze wyjątku przyjęli nas poza kolejką. Skasowali nas, razem z nową uszczelką i nowym płynem 850 pln, czyli bardzo łagodnie. Przy rozliczeniu zaznaczyli że normalnie za tą robotę biorą 1100-1300 pln. Generalnie usługi mechaników w Cro są droższe niż w PL.
Po mojej wizycie również możemy polecić ten servis. Widać że mają pojęcie o tym co robią. Nie są to typowi współcześni wymieniacze, tylko mechanicy. Choć i sami byli zaskoczeni, że przyjechał do nich klient który w sumie wszystko o mechanice wie, tzn wie co się dokładnie stało i jak trzeba to naprawić aby było solidnie zrobione. Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie dla wykonania tej roboty. Zakładam że kompletnego laika obsłużyli by tak samo solidnie i uczciwie.
Adres serwisu bez zmian.
Auto servis Biser
Breljanska Cesta 31
21322 Brela
Tel dom +385/21 618 666
Tel kom +385/959 039 931