patrol747 napisał(a):Witam, szukam mechaniaka w okolicy Privlaki lub wyspy Vir, padł mi alternator w Focusie 1.8tdci
CezaryL napisał(a):Zostawiłem auto u jakiegoś magika, nie wiem jak to zdiagnozował, ale mówi ze sprężarka padła i naprawa będzie bardzo droga, wziął 100 kuna za sprawdzenie. trzeba się będzie męczyć w upale, gorzej z dzieciakami. zaczyna planować powrót nocą.
Przy okazji poczytałem wątek o klimie z 2005 roku... śmiać się chce jakie mieliśmy podejście do tego "zbytecznego" wynalazku
slapol napisał(a):
Moim zdaniem olej naprawę klimy w Chorwacji i wracaj do domu ew. nocą, jeśli tak bardzo Ci przeszkadza upał. Niestety kiedyś to przerabiałem. W PL nie kupuj sprężarki w serwisie firmowym (mi podano cenę 4200 zł, mechanik ściągnął mi z Niemiec nowy zamiennik na gwarancji - cena ca. 1300 zeta)
Pozdrav
luk006 napisał(a):Mogę polecić niezłego specjalistę od marek francuskich w Splicie na ul. Bakotićeva 1, tel. +385 (98) 571 826. Wymiana pękniętego paska rozrządu + głowica od poniedziałku rano do czwartku 12:00. Gość miał jednodniowe opóźnienie, ponieważ we wtorek przyszły do niego nieodpowiednie części do głowicy. Oprócz tego właściciel nie chciał nam oddać samochodu, doputy dopóki w 110% nie był pewien, że jest ok. Koszt - niestety - 5500 kn. Auto odebrane o 13:00, o 14:00 wyrusza w drogę do Polski, gdzie zajeżdża bezproblemowo.